Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:56, 27 cze 2017

Zana napisał(a)
No niestety montany nawet te normalne zielone są trudne do zdobycia. Moją Raureif kupiłam stacjonarnie w ubiegłym roku w centrum ogrodniczym. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że jest taka odmiana. Myślałam, że montana to tylko taka zielona jest. Mam obie i obie bardzo mi się podobają.
Ale może jakaś niska kostrzewa do niej? Z niebieskim odcieniem też by się ładnie zgrała.

No właśnie myślałam,że u Finki dostanę, ale widzę,że ona ma tylko montane bez odmiany kostrzewy też są piękne, mam u siebie 3 szt no one akurat jakieś sianowate mi się zrobiły, ale w sumie w większej ilości i z różami mogłoby być pięknie. Tylko masz na myśli kostrzewe sina, czy jakaś inna?
Zana 14:02, 27 cze 2017

Odmian kostrzew to też jest ileś tam, nie znam się niestety na nich
paulina_ns 14:58, 27 cze 2017

Zana napisał(a)
Odmian kostrzew to też jest ileś tam, nie znam się niestety na nich

Anula to niedobrze, bo liczyłam na to,że jakaś mi zaproponujesz kurcze spodobała mi się ta montana, muszę ją poszukać, ale pewnie lokalnie nie znajdę, coś kiedyś dziewczyny wspominały,że ładne trawki też mają na trawki.pl
paulina_ns 15:35, 27 cze 2017

Mirelka tak mi namieszalas w głowie z tymi różami, że w końcu zadzwoniłam i wzięłam 2 szt Lavender Ice i 1 szt Lavender flower circus będę miała porównanie która bardziej się sprawdzi
Marzenaka 15:57, 27 cze 2017

Paulina, czytam, że działasz. Użycz trochę twojego zapału do pracy. Mnie upał dobija, nie jestem w stanie nic wtedy zrobić bo za grosz siły nie mam. Ale wakacje to choć czasu więcej. U mnie róż narazie brak. Ale kto wie. Piękne są. Może je gdzieś wkomponuję. Pięknie ci wszystko rośnie.
paulina_ns 16:14, 27 cze 2017

Marzenaka napisał(a)
Paulina, czytam, że działasz. Użycz trochę twojego zapału do pracy. Mnie upał dobija, nie jestem w stanie nic wtedy zrobić bo za grosz siły nie mam. Ale wakacje to choć czasu więcej. U mnie róż narazie brak. Ale kto wie. Piękne są. Może je gdzieś wkomponuję. Pięknie ci wszystko rośnie.

Marzenka zapału to i mnie brakuje, zawsze działam impulsywnie, a później na szybkiego muszę miejsce przygotować Powiem Ci szczerze, że jak dzisiaj darn ściągalam przyszło mi przez myśl, że po co znowu sobie roboty dokładam, znów nowe miejsce do plewienia, znów fundusze pójdą, ale jak już kończę to dochodzę do wniosku,że warto było ja na razie w ten upał odpuściłam, darn do końca jeszxze nie ściagnieta, jeszcze ziemię muszę przywieźć, ale na spokojnie Pan mówił,że jutro wyślą to pewnie w czwartek dopiero dotrą, a teraz jeszcze padać zaczęło.
paulina_ns 21:46, 27 cze 2017

Rabata różana gotowa, czeka aż róże przyjdą, odcisk na dłoni jest, padnięta jestem i już chyba za stara na takie coś jak ściąganie darni oprócz tego wyplewilam cała rabatę przytarasowa, podlalam wszystko i leżę w łóżku nie ruszam się
Zana 21:51, 27 cze 2017

Jesteś po prostu niemożliwa
kaz742011 22:30, 27 cze 2017

Łącze się w bólu odciskowym. U mnie co prawda nie od ściągania darni lecz od kopania małą łopatką .
Monia81 22:32, 27 cze 2017

Paulina jesteś niesamowitaczytam, że nowe róże dojdą, ach te nasze zachcianki