Paulinko,
po raz pierwszy u Ciebie oficjalnie, wiec się witam
Doczytałam, ze kupiłać Everillo. Mam tę trawkę od miesiąca (zakupiłam w markecie, idąc po bułki!) i do tej pory nie wsadziłam na rabatę, bo różnie piszą o jej zimowaniu. Wiem, ze kupiłaś stajnarnie w szkółce - czy sprzedawca mówił o zimowaniu? Okrywać ją, czy da radę?
Pieknie komponujesz roślinki
Będę zaglądać, choć ja ciągle w niedoczasie...
Pozdrawiam, Beata
Witaj Beatko miło mi, że do mnie zaglądnęłaś " zakupiłam w markecie idąc po bułki" hihi i jeszcze powiedz, że bułek nie kupiłaś Wiesz co ja bardziej informacje na jej temat zbierałam tutaj na O. wiesz jak to jest ze sprzedawcami powiedzą Ci to co chcesz usłyszeć, żeby tylko sprzedać z tego co się dowiedziałam, zimuje ona u nas, lubi bardziej słońce niż cień i tyle wiem każda roślina różnie u każdego rośnie, hakone ponoć też jest dosyć trudna, u jednych coś jej dolega, u drugich pięknie rośnie, także ja jestem zdania, póki sama nie sprawdzę w swoim ogrodzie, nie przekonam się
U nas dzisiaj od nocy deszczowo, ogród pięknie podlewa, skoczyłam tylko na chwilę, żeby wstawić obiecane fotki.
Alicjo, Mirelkotak na chwilę obecną wygląda u mnie sesleria jesienna, zastanawiam się, czy nie przyciąć jej te kwitnące kwiatostany,chociaż ciekawa jestem co jeszcze pokaże, więc chyba zaczekam.