Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 08:40, 25 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
WAW!!
Trawki ładniutkie
Przepiękne te jeżówki.Może wiesz co to za odmiana ??

Dziękuję Aniu, jeżówka odm ' Sombrero Baja Burgundy '
szemusia 08:48, 25 lip 2017

Paulinko,
po raz pierwszy u Ciebie oficjalnie, wiec się witam

Doczytałam, ze kupiłać Everillo. Mam tę trawkę od miesiąca (zakupiłam w markecie, idąc po bułki!) i do tej pory nie wsadziłam na rabatę, bo różnie piszą o jej zimowaniu. Wiem, ze kupiłaś stajnarnie w szkółce - czy sprzedawca mówił o zimowaniu? Okrywać ją, czy da radę?

Pieknie komponujesz roślinki
Będę zaglądać, choć ja ciągle w niedoczasie...
Pozdrawiam, Beata
paulina_ns 09:07, 25 lip 2017

szemusia napisał(a)
Paulinko,
po raz pierwszy u Ciebie oficjalnie, wiec się witam

Doczytałam, ze kupiłać Everillo. Mam tę trawkę od miesiąca (zakupiłam w markecie, idąc po bułki!) i do tej pory nie wsadziłam na rabatę, bo różnie piszą o jej zimowaniu. Wiem, ze kupiłaś stajnarnie w szkółce - czy sprzedawca mówił o zimowaniu? Okrywać ją, czy da radę?

Pieknie komponujesz roślinki
Będę zaglądać, choć ja ciągle w niedoczasie...
Pozdrawiam, Beata

Witaj Beatko miło mi, że do mnie zaglądnęłaś " zakupiłam w markecie idąc po bułki" hihi i jeszcze powiedz, że bułek nie kupiłaś Wiesz co ja bardziej informacje na jej temat zbierałam tutaj na O. wiesz jak to jest ze sprzedawcami powiedzą Ci to co chcesz usłyszeć, żeby tylko sprzedać z tego co się dowiedziałam, zimuje ona u nas, lubi bardziej słońce niż cień i tyle wiem każda roślina różnie u każdego rośnie, hakone ponoć też jest dosyć trudna, u jednych coś jej dolega, u drugich pięknie rośnie, także ja jestem zdania, póki sama nie sprawdzę w swoim ogrodzie, nie przekonam się
paulina_ns 09:13, 25 lip 2017

U nas dzisiaj od nocy deszczowo, ogród pięknie podlewa, skoczyłam tylko na chwilę, żeby wstawić obiecane fotki.

Alicjo, Mirelkotak na chwilę obecną wygląda u mnie sesleria jesienna, zastanawiam się, czy nie przyciąć jej te kwitnące kwiatostany,chociaż ciekawa jestem co jeszcze pokaże, więc chyba zaczekam.

paulina_ns 09:15, 25 lip 2017

Asiu wstawiam zdjęcia żurawki o której wczoraj Ci pisałam, to ta, która ładnie się rozrosła w kępy

paulina_ns 09:18, 25 lip 2017

Nie pokazywałam Wam jeszcze mojej różyczki na pniu, którą dostałam od dzieci na dzień mamy

Charles Austin powtarza kwitnienie, tym razem dużo bardziej obficie i róża biedermeier tak zmęczona, że postanowiła położyć się na szałwii hihi

paulina_ns 09:20, 25 lip 2017

Róża Chopin, czy ona kiedyś zakwitnie? w tym roku jeszcze nie kwitła...

i takie tam różnorodności...

paulina_ns 09:23, 25 lip 2017

Specjanie dla Was jeszcze raz zakupiona jeżówka, tym razem w deszczu i jej również piękna koleżanka ' Southern Belle'

paulina_ns 09:25, 25 lip 2017

Dereń, który rośnie w każdą stronę i Pinky Winky zaczyna pięknie się przebarwiać na samym końcu liatria

09:26, 25 lip 2017
paulina_ns napisał(a)

Monia nie ma problemu ciekawa jestem czy z nasionek też wyrośnie? Ja zazwyczaj takie przekwitniete zostawiam na krzaczku, ale jakoś wysiewac mi się nie wysiewają dziewczyny coś pisały,że te zwykle się wysiewają a odmianowe nie.

No nie wiedziałam, ja siałam białą i różową, wzeszły obie , możesz spróbować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies