Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:23, 25 lip 2017

m_gocha napisał(a)
i pewnie eMuś też w tym palce maczał

Gosiu emus był ich sponsorem hihi
paulina_ns 16:27, 25 lip 2017

Makao_J napisał(a)
No właśnie. Byłam święcie przekonana że Chopin powinna być biała a ona u mnie też jest kremowa. Nie jestem pewna czy to typowy Chopin bo kupiony za grosze. Musiałabym kupić takiego z pewnego źródła i porównać.

Aniu, Zoja w wątku "Ukojenie" też ma Chopina i na pewno nie jest biała. Ciekawa jestem czemu u wszystkich już kwitnie, a u mnie zebrać się nie może? Przecież końcówkę lipca już mamy ostatni raz kupuje róże w marketach i nie nawiązuje tylko do Chopina, na 7 szt, dwie się ładnie rozwinęły, trzecia powoli rośnie dopiero teraz wypuściła dwa pąki z czego jeden jest bladorozowy, a drugi ciemnorozowy
Makao_J 16:38, 25 lip 2017

Chopin powinna być śmietankowa (tak jest opisana w wątku o róży Chopin https://www.ogrodowisko.pl/watek/81-roza-chopin?page=15 ) z lekko kremowym środkiem który tworzą zwinięte jeszcze płatki. Moja akurat jest cała kremowa więc na pewno nie Chopin.
alis 16:42, 25 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
U nas dzisiaj od nocy deszczowo, ogród pięknie podlewa, skoczyłam tylko na chwilę, żeby wstawić obiecane fotki.

Alicjo, Mirelkotak na chwilę obecną wygląda u mnie sesleria jesienna, zastanawiam się, czy nie przyciąć jej te kwitnące kwiatostany,chociaż ciekawa jestem co jeszcze pokaże, więc chyba zaczekam.

Dziękuję Paulinko Ślicznie komponuje się z szałwią, na 100% jestem na nią zdecydowana.
Anda 16:42, 25 lip 2017

W marketach to jest loteria o prostu. Prawdę mówiąc to nie rozumiem, jak można kwiaty (nie cięte) kupować w marketach. Ech, te obrazki śliczne na opakowaniach....
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 16:43, 25 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Chopin powinna być śmietankowa (tak jest opisana w wątku o róży Chopin https://www.ogrodowisko.pl/watek/81-roza-chopin?page=15 ) z lekko kremowym środkiem który tworzą zwinięte jeszcze płatki. Moja akurat jest cała kremowa więc na pewno nie Chopin.

Moja na razie się tak zapowiada, zobaczymy jak się rozwinie Aniu, a gdzie kupowałaś swoją też w B.?
_Martini_ 16:44, 25 lip 2017

Chopin jest kremowy, a w pączku nawet żółty.

Paula, nie ufałabym marketom odnośnie róż. Może się mylę, ale najbezpieczniej jednak kupić w szkółce. Zawsze wiesz, co kupujesz, a nawet jak się im zdarzy pomyłka, to jest szansa, że Ci wymienią.
zoja 16:44, 25 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Dokladnie i moja niby pasuje do opisu gdyby nie byla taka niska - ale moze jeszcze urosnie
paulina_ns 16:45, 25 lip 2017

Anda napisał(a)
W marketach to jest loteria o prostu. Prawdę mówiąc to nie rozumiem, jak można kwiaty (nie cięte) kupować w marketach. Ech, te obrazki śliczne na opakowaniach....

Ewka zgadzam się z Tobą w 100 % ostatni rok mnie nabrali hihi wolę zamówić z pewnego źródła i cieszyć się, że mi pięknie róże rosną, a nie denerwować się i tylko miejsce sobie zajmować
MirellaB 16:45, 25 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
U nas dzisiaj od nocy deszczowo, ogród pięknie podlewa, skoczyłam tylko na chwilę, żeby wstawić obiecane fotki.

Alicjo, Mirelkotak na chwilę obecną wygląda u mnie sesleria jesienna, zastanawiam się, czy nie przyciąć jej te kwitnące kwiatostany,chociaż ciekawa jestem co jeszcze pokaże, więc chyba zaczekam.

Paulinka źdźbła ta sesleria ma ładnego koloru. Ona kwitnie na biało?