Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:45, 25 lip 2017

alis napisał(a)

Dziękuję Paulinko Ślicznie komponuje się z szałwią, na 100% jestem na nią zdecydowana.

Alicjo na pewno będziesz zadowolona z sesleri
paulina_ns 16:47, 25 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Chopin jest kremowy, a w pączku nawet żółty.

Paula, nie ufałabym marketom odnośnie róż. Może się mylę, ale najbezpieczniej jednak kupić w szkółce. Zawsze wiesz, co kupujesz, a nawet jak się im zdarzy pomyłka, to jest szansa, że Ci wymienią.

Martynka przekonałam się już na własnej skórze, jak czekałam na fioletowa róże, a jak się rozwinęła okazało się,że jest zupełnie inna, ładna, ale jej kwiaty trzymają się jeden dzień no i kolor okazał się żółty
paulina_ns 16:48, 25 lip 2017

MirellaB napisał(a)

Paulinka źdźbła ta sesleria ma ładnego koloru. Ona kwitnie na biało?

Mirelka na to wychodzi

Edit. Zdjęcia z bliska

Anda 16:49, 25 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Ewka zgadzam się z Tobą w 100 % ostatni rok mnie nabrali hihi wolę zamówić z pewnego źródła i cieszyć się, że mi pięknie róże rosną, a nie denerwować się i tylko miejsce sobie zajmować

W dobrej szkółce, nawet jeśli zdarzy się pomyłka, to wymienią przynajmniej

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
SlonecznyOgrod 16:51, 25 lip 2017

Paulina Ty tak jak i ja pod wpływem O. "wchodzę" w trawy, hortensje, a jeżówek jeszcze nie mam, ale może będą, jak już skończę co zaczęłam
Makao_J 16:52, 25 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Moja na razie się tak zapowiada, zobaczymy jak się rozwinie Aniu, a gdzie kupowałaś swoją też w B.?

Ja kupowałam niby w ogrodniczym ale to taki ogrodniczy nie do końca pewny. Kiedyś sobie kupię typowego Chopina. Moja jedyne co ma z Chopina to wzrost. Bardzo wysoka i sztywna jest. Muszę ją dać gdzieś na tyły rabaty.

Widziałam u Zoji jej Chopina i u niej na pewno jest Chopin. Na razie niski.
Kasiolaaa 17:03, 25 lip 2017

U mnie jezowki jeszcze nie kwitna ale porosly ardzo wysokie w tamtym roku takie wysokie nie byly hihi chyba taki klimat
paulina_ns 17:06, 25 lip 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Paulina Ty tak jak i ja pod wpływem O. "wchodzę" w trawy, hortensje, a jeżówek jeszcze nie mam, ale może będą, jak już skończę co zaczęłam

Daria wpływ ogrodowiska na człowieka jest bardzo duży hihi
paulina_ns 17:07, 25 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Ja kupowałam niby w ogrodniczym ale to taki ogrodniczy nie do końca pewny. Kiedyś sobie kupię typowego Chopina. Maja jedyne co ma z Chopina to wzrost. Bardzo wysoka i sztywna jest. Muszę ją dać gdzieś na tyły rabaty.

Widziałam u Zoji jej Chopina i u niej na pewno jest Chopin. Na razie niski.

Mój wygląda na chwilę obecną tak i mam cichą nadzieję, że to jednak będzie Chopin

paulina_ns 17:09, 25 lip 2017

Kasiolaaa napisał(a)
U mnie jezowki jeszcze nie kwitna ale porosly ardzo wysokie w tamtym roku takie wysokie nie byly hihi chyba taki klimat

Kasiu u mnie te ze zeszłego roku też, niestety miałam tylko dwie, białą i różową