Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:06, 29 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Paula, moje Phantom i Polar Bear kupiłam w zeszlym roku i ich kwitnienie było bez szału, w sumie kiepskie. Dopiero teraz dały czadu. Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to to, że może w sklepie byly za późno przecięte już z kwiatostanami. Ale byś widziała na gałązkach ślady po cięciu. Nie przejmuj się, za rok będą super, bo hortki są ogólnie niezawodne. Mi się nawet same liście podobają i ogólnie jako krzew.

Martynka za bardzo nie mam wyjścia najważniejsze,że są i niech sobie rosną, a tak jak piszesz w przyszłym roku pewnie będzie lepiej Powiem Ci szczerze,że trochę tych hortek u siebie mam i póki co tfu tfu zawiodła mnie tylko grandiflora kupiona nie dawno, bo całą ja poprzypalalo no i unique kupiona w B w tamtym roku prawie w ogóle nie urosła i ma tylko jednego malutkiego kwiatuszka póki co
MirellaB 17:56, 29 lip 2017

Nasze podobne gusta ogrodowe przy kulach się rozjechały hi hi. Ja nie lubię takich ogrodowych dekoracji
alis 18:15, 29 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

W deszczu nie miałam jeszcze okazji, a jak one sprawdzają się w praktyce nic się z nimi nie dzieje?

Paula, mam je od niedawna, póki co jak nowe i nawet pieso nie tyka
kaz742011 22:11, 29 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Kasiu, myślę,że pewnie nie, vanilki jak i Phantomy powinny już kwitnąc i wątpię żeby zdążyły jeszcze coś rozwinąć, zastanawia mnie tylko jaka może być przyczyną, szukałam informacji na ten temat, ale znalazłam tylko o ogrodowych, a o bukietowych nic nie ma.

To mnie zmartwiłaś. Myślałam że jeszcze w tym roku zakwitną.
paulina_ns 22:51, 29 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Nasze podobne gusta ogrodowe przy kulach się rozjechały hi hi. Ja nie lubię takich ogrodowych dekoracji

No na to wygląda hihi ja takie dekoracje uwielbiam, marzy mi się jeszcze paw, ale nie wiele tańszy jest od prawdziwego haha
paulina_ns 22:52, 29 lip 2017

alis napisał(a)

Paula, mam je od niedawna, póki co jak nowe i nawet pieso nie tyka

No właśnie, a mój się wczoraj nimi zaciekawił, ale na szczęście nie zniszczył, bo akurat trafił na porcelanowa, a ona trochę sztywniejsza jest
paulina_ns 22:53, 29 lip 2017

kaz742011 napisał(a)

To mnie zmartwiłaś. Myślałam że jeszcze w tym roku zakwitną.

Kasiu wydaje mi sie,że nie, ale rośliny lubią zaskakiwać, więc a nóż
kaz742011 23:05, 29 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Kasiu wydaje mi sie,że nie, ale rośliny lubią zaskakiwać, więc a nóż

Liczę na efekt z zaskoczenia .
Kawa 09:11, 30 lip 2017

Paula ale masz pięknie. Ogrod ci sie rozszalal i dojrzał. No i zakupy nowe ślicznie u ciebie kobieto
MirellaB 09:59, 30 lip 2017

Paulinka znasz wątek admete "Jak zmienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi? Tam na stronie 690 jest połączenie floksów z hortensjami. Zajrzyj