Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 08:55, 29 lip 2017

alis napisał(a)

A zobaczysz jak fajnie jeszcze w deszczu wyglądają

W deszczu nie miałam jeszcze okazji, a jak one sprawdzają się w praktyce nic się z nimi nie dzieje?
paulina_ns 08:56, 29 lip 2017

lindsay80 napisał(a)
Będziesz zadowolona z Polar Bear - to piękna odmiana.

Everillo w ubiegłym roku też widziałam po 15 zł, czyli normalna cena.

Ale pewnie już nie w tym roku, na razie dalej pąków kwiatowych nie widać
paulina_ns 08:58, 29 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Paulina, właśnie miałam Ci pisać, że znalazłam lokalnie Phantoma a tu widzę że kupiłaś. Dzisiaj byłam w H i były tez po 17 zł i też nie kwitnące i bez pąków ale dość ładnie rozkrzewione - całkiem podobne do Twoich

Hihi Gosiu, bo to z Hebe właśnie są piękne hortensje mieli, tylko właśnie nie kwitnące, zastanawiałam się jeszcze nad Little Lime, ale ona malutkie kwiaty chyba ma o której byłaś w hebe?
TEO 09:09, 29 lip 2017

Może miskant variegatus. Fajnie kontrastuje z ciemną zielenią liści hortensji.Tylko że wysoki...
m_gocha 10:12, 29 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Hihi Gosiu, bo to z Hebe właśnie są piękne hortensje mieli, tylko właśnie nie kwitnące, zastanawiałam się jeszcze nad Little Lime, ale ona malutkie kwiaty chyba ma o której byłaś w hebe?
Byłam około 14
Little Lime jest niziutka i ma też niewielkie kwiaty - mam jedną u siebie z ubiegłego roku Srebrne kule też tam kupiłaś? Ja w ubiegłym roku kupiłam i niestety jedna mi się zniszczyła - zlazł ten srebrny lakier Jak pytałam o reklamację to pan powiedział że są polecane raczej do wnętrz, a na pewno musisz je schować przed mrozem
kaz742011 14:36, 29 lip 2017

Paula nie martw się hortkami. U mnie zeszłoroczne kwitną, a te posadzone w tym roku dopiero zaczynają. Na razie na 2 limkach coś widać. Vanilki na razie z samymi listkami . Myślę że majowy przymrozek mocno im zaszkodził. Ale może jeszcze pokażą kwiatki.
paulina_ns 15:14, 29 lip 2017

TEO napisał(a)
Może miskant variegatus. Fajnie kontrastuje z ciemną zielenią liści hortensji.Tylko że wysoki...

Variegatusa mam prawie przed szpalerem, więc w sumie to nie głupi pomysł,żeby i nim zakończyc szpaler bardzo mi się on podoba, tylko mój jeszxze malutki, bo dzielony niepotrzebnie
paulina_ns 15:17, 29 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Byłam około 14
Little Lime jest niziutka i ma też niewielkie kwiaty - mam jedną u siebie z ubiegłego roku Srebrne kule też tam kupiłaś? Ja w ubiegłym roku kupiłam i niestety jedna mi się zniszczyła - zlazł ten srebrny lakier Jak pytałam o reklamację to pan powiedział że są polecane raczej do wnętrz, a na pewno musisz je schować przed mrozem

No ja byłam coś ok 11 no właśnie patrzyłam na nia tzn na Little Lime i jednak nie wzięłam, bo właśnie gdzieś wyczytałam,że ona niska.

Tak kule też tam kupowałam, nawet nie strasz,że lakier z nich schodzi, a jakie wzięłas, bo były jakby porcelanowe i z tworzywa sztucznego, bo takie lekkie są.
paulina_ns 15:20, 29 lip 2017

kaz742011 napisał(a)
Paula nie martw się hortkami. U mnie zeszłoroczne kwitną, a te posadzone w tym roku dopiero zaczynają. Na razie na 2 limkach coś widać. Vanilki na razie z samymi listkami . Myślę że majowy przymrozek mocno im zaszkodził. Ale może jeszcze pokażą kwiatki.

Kasiu, myślę,że pewnie nie, vanilki jak i Phantomy powinny już kwitnąc i wątpię żeby zdążyły jeszcze coś rozwinąć, zastanawia mnie tylko jaka może być przyczyną, szukałam informacji na ten temat, ale znalazłam tylko o ogrodowych, a o bukietowych nic nie ma.
_Martini_ 15:45, 29 lip 2017

Paula, moje Phantom i Polar Bear kupiłam w zeszlym roku i ich kwitnienie było bez szału, w sumie kiepskie. Dopiero teraz dały czadu. Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to to, że może w sklepie byly za późno przecięte już z kwiatostanami. Ale byś widziała na gałązkach ślady po cięciu. Nie przejmuj się, za rok będą super, bo hortki są ogólnie niezawodne. Mi się nawet same liście podobają i ogólnie jako krzew.