Madziu dokładnie decyzja jeszcze nie podjęta, nawet nie rozmawiałam z mężem jeszcze o tym, ale chyba bardziej przechylam się do kupna, chociaż nie wykluczone, że zrobimy jako dekoracja w innej części ogrodu,żeby przetestować Ja dzisiaj w sumie nie wiele zrobiłam, bardziej mąż posprzątał po psie na trawie zawiesił budke dla ptaków na ogrodzeniu, a ja tylko sprawdziłam ogólny stan roślin po zimie u nas też straszny wiatr od kilku dni, niby słońce świeci, ale zimno, jeszcze dość się nasiedzimy w ogrodzie a dzieciaczki odpukac na razie zdrowe to i trochę człowiekowi lżej
Śnieg stopniał, więc zrobiłam dzisiaj ogólne rozeznanie w ogrodzie po zimie:
- Lilak ma już pąki,
- na magnoliach pełno "kotków", bardzo mnie to cieszy w tamtym roku kupiłam maleńki krzak, który prawie całe lato chorował, dałam mu jednak szansę i się opłacało
- Pokazuje się coraz więcej tulipanów na rabatach,
- jesienią posadziłam samosiejki turzycy buchana, śnieg stopniał i widzę,że mają się całkiem dobrze
I ogólnie tyle z moich obserwacji co padło, a co przeżyło okaże się później.
No mąż dzisiaj na to samo narzekał całe wiaderko g...nazbierał no, ale cóż pies też gdzieś musi się załatwiać u mnie po podwórku pełno przebitych piłek leży.
No ja też jutro chciałabym coś podziałać, tylko martwi mnie, bo patrzyłam na prognozę i 17.03 i 18.03 ma być w nocy po - 8 pasuje mi ściąć seslerię nie jesienna, a ta druga, bo ona dosyć wczesna wiosna rusza, więc chyba już pora nie?
nie wiem ,czy na nie pora ....ja mam tylko seslerie jesienną ...i.rozplenice ,ML ,Gracki -też się wacham ,czy już je ścinać ,czy poczekać .....ale drażnią mnie te połamane trawy walające się po całym ogrodzie ..
Madziu z tymi trawami to się nie spiesz, ja tak w tamtym albo dwa lata temu się pospieszyłam no i niestety z częścią musiałam się pożegnać na zawsze, dlatego teraz ścinam je na samym końcu...ruszyć i tak ruszą, więc lepiej poczekać.