Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 20:04, 09 mar 2018

Magleska napisał(a)
wpadłam pochwalić nowy awatorek ciekawam tej kuli wodnej .....em będzie robił ,czy kupujesz .....(czytam ,że jeszcze decyzja nie podjęta ) .....tak czy siak i tak będzie fajna ....a jak maluszki ,zdrowe ?

u mnie dziś rano deszcz ,a pózniej słoneczko -zaczęłam trochę porządki w ogrodzie robić ,ale jeszcze wiatrzysko lodowate....
...matę wiklinową pociągnęłam do końca płotu ....w sumie to nie lubię jej ,ale zanim cisy urosną ,to trochę osłony przed zachodnim wiatrem i ulicą dla roślinek będzie
edit; fajny karmnik

Madziu dokładnie decyzja jeszcze nie podjęta, nawet nie rozmawiałam z mężem jeszcze o tym, ale chyba bardziej przechylam się do kupna, chociaż nie wykluczone, że zrobimy jako dekoracja w innej części ogrodu,żeby przetestować Ja dzisiaj w sumie nie wiele zrobiłam, bardziej mąż posprzątał po psie na trawie zawiesił budke dla ptaków na ogrodzeniu, a ja tylko sprawdziłam ogólny stan roślin po zimie u nas też straszny wiatr od kilku dni, niby słońce świeci, ale zimno, jeszcze dość się nasiedzimy w ogrodzie a dzieciaczki odpukac na razie zdrowe to i trochę człowiekowi lżej
Magleska 20:10, 09 mar 2018

ja też po psie sprzatałam,pełno butelek plastikowych rozwalonych (to jej ulubione zabawki ) pełno g.....w trawniku ....

dobrze ,że dzieciaczki zdrowe .....

u mnie też zimne wiatry jeszcze ....ale jutro działam porządkowo dalej
paulina_ns 20:12, 09 mar 2018

Śnieg stopniał, więc zrobiłam dzisiaj ogólne rozeznanie w ogrodzie po zimie:
- Lilak ma już pąki,
- na magnoliach pełno "kotków", bardzo mnie to cieszy w tamtym roku kupiłam maleńki krzak, który prawie całe lato chorował, dałam mu jednak szansę i się opłacało
- Pokazuje się coraz więcej tulipanów na rabatach,
- jesienią posadziłam samosiejki turzycy buchana, śnieg stopniał i widzę,że mają się całkiem dobrze

I ogólnie tyle z moich obserwacji co padło, a co przeżyło okaże się później.

paulina_ns 20:19, 09 mar 2018

Magleska napisał(a)
ja też po psie sprzatałam,pełno butelek plastikowych rozwalonych (to jej ulubione zabawki ) pełno g.....w trawniku ....

dobrze ,że dzieciaczki zdrowe .....

u mnie też zimne wiatry jeszcze ....ale jutro działam porządkowo dalej

No mąż dzisiaj na to samo narzekał całe wiaderko g...nazbierał no, ale cóż pies też gdzieś musi się załatwiać u mnie po podwórku pełno przebitych piłek leży.

No ja też jutro chciałabym coś podziałać, tylko martwi mnie, bo patrzyłam na prognozę i 17.03 i 18.03 ma być w nocy po - 8 pasuje mi ściąć seslerię nie jesienna, a ta druga, bo ona dosyć wczesna wiosna rusza, więc chyba już pora nie?
Magleska 20:26, 09 mar 2018

nie wiem ,czy na nie pora ....ja mam tylko seslerie jesienną ...i.rozplenice ,ML ,Gracki -też się wacham ,czy już je ścinać ,czy poczekać .....ale drażnią mnie te połamane trawy walające się po całym ogrodzie ..

...muszę sprawdzić pogodę długoterminową u mnie
paulina_ns 20:29, 09 mar 2018

Magleska napisał(a)
nie wiem ,czy na nie pora ....ja mam tylko seslerie jesienną ...i.rozplenice ,ML ,Gracki -też się wacham ,czy już je ścinać ,czy poczekać .....ale drażnią mnie te połamane trawy walające się po całym ogrodzie ..

...muszę sprawdzić pogodę długoterminową u mnie

Madziu z tymi trawami to się nie spiesz, ja tak w tamtym albo dwa lata temu się pospieszyłam no i niestety z częścią musiałam się pożegnać na zawsze, dlatego teraz ścinam je na samym końcu...ruszyć i tak ruszą, więc lepiej poczekać.
Wiolka5_7 20:35, 09 mar 2018

Witaj !
Ja obcięłam tylko seslerię jesienną...z resztą traw czekam...
też u mnie walają się po ogrodzie g.... mojej psiny
paulina_ns 22:59, 09 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Witaj !
Ja obcięłam tylko seslerię jesienną...z resztą traw czekam...
też u mnie walają się po ogrodzie g.... mojej psiny

I tyle zostało po zimie same g....haha nie za szybko ściełaś seslerię jesienna? Lecę do Ciebie
Wiolka5_7 07:24, 10 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

I tyle zostało po zimie same g....haha nie za szybko ściełaś seslerię jesienna? Lecę do Ciebie

Właśnie seslerię trzeba wcześnie, bo podajà ciepłe dni i ona zaraz ruszy reszty traw jeszcze nie ruszam

A tak wogóle to rownież mi się u ciebie podoba, bardzo fajnie komponujesz roślinki
paulina_ns 09:36, 10 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Właśnie seslerię trzeba wcześnie, bo podajà ciepłe dni i ona zaraz ruszy reszty traw jeszcze nie ruszam

A tak wogóle to rownież mi się u ciebie podoba, bardzo fajnie komponujesz roślinki

No właśnie też mi się tak wydaje,że na seslerie już pora, tylko nie tą jesienna tylko tą na h dziękuję bardzo mi miło czytać słowa