Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:24, 09 mar 2018

Monia81 napisał(a)
No proszę jaki ładny avatarek u mnie jeszcze krokusy nie kwitną więc wciąż czekam z cięciem

Monia ja też zaczekam jeszcze. Dzisiaj zrobiłam ogólny przegląd ogrodu, widzę,że większość tulipanów już się powoli pokazuje, czy są jakieś straty po zimie jeszcze nie wiem, u nas kolejny dzień wietrzny, więc szybko do domu uciekłam
paulina_ns 16:25, 09 mar 2018

jolanka napisał(a)
W następny weekend ma być jeszcze nocami przymrozek. Z cięciem hortensji chyba trzeba poczekać A dzisiaj pada deszcz, podleje rodki i resztę, potrzeba tego

U nas trochę pokropiło rano i ogólnie słońce świeci, chociaż jest zimno wiatruje kolejny dzień...
paulina_ns 16:29, 09 mar 2018

paula23 napisał(a)

Piłka gumowa piłka wystarczy, tylko pamiętaj że trzeba ją ustabilizować np zasypać w piasku i nalać betonu.

A potem albo delikatnie wiertłem wywiercić dziurę albo wsadzić pręt/drut/patyk w mokry beton tylko trza by go owinąć papierem/folia żeby potem go wyjąc bez problemu

Dziękuję za instrukcje, przypomniało mi się jak w tamtym roku robiłam coś podobnego tylko nie betonem, a gipsem, a dokładnie doniczke na wzór pekniętego jaja muszę pokazać to mężowi i niech sam podejmie decyzję, czy woli zrobić sam czy kupić już gotowe a czy taki beton można pomalować,żeby był biały?
paulina_ns 16:30, 09 mar 2018

Kawa napisał(a)
Paulinko
ozdoby super a avatarek jeszcze lepszy
brico jest jak Europa ale wejście osobne od strony cmentarza

oblukac kulki jadę dzisiaj

Dzięki Kamilka no to już chyba wiem gdzie muszę jechać zobaczyć, bo widziałam w gazetce fajne rzeczy

Ps.daj znać, czy coś kupisz
paulina_ns 16:32, 09 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Paulina, a gdzie Ty te kulki wyszukałaś? Ceny szalone?
Możesz dać namiar na priv?

Gosiu ceny w sumie jak wszędzie, czyli ok 200 zł, zależy jaka wielkość, chociaż niektórzy za taką kulę nawet i 1200 zł sobie krzyczą no właśnie namiary nie za bardzo dam, bo to jest od prywatnej osoby i ma tylko po 1 szt każdej
paulina_ns 16:38, 09 mar 2018

Dzisiaj zamówiłam taki karmnik dla ptaków lubię je obserwować, chociaż wiem,że ptaki powinno dokarmiać się tylko zima, ale w tamtym roku maluchy z wielką chęcią korzystały ze stołówki Budka lęgowa ostatecznie zmieniła miejsce na bardziej intymne ( musiałam dzieciom wytłumaczyć,że inaczej w niej nie zamieszkaja i udało się

Myślę jeszcze nad jakimś poidełkiem, może ma ktoś namiary na coś fajnego?
paula23 17:53, 09 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję za instrukcje, przypomniało mi się jak w tamtym roku robiłam coś podobnego tylko nie betonem, a gipsem, a dokładnie doniczke na wzór pekniętego jaja muszę pokazać to mężowi i niech sam podejmie decyzję, czy woli zrobić sam czy kupić już gotowe a czy taki beton można pomalować,żeby był biały?

Można ale farba po czasie popęka, lepiej kupić biały cement albo pigment.
Magleska 19:11, 09 mar 2018

wpadłam pochwalić nowy awatorek ciekawam tej kuli wodnej .....em będzie robił ,czy kupujesz .....(czytam ,że jeszcze decyzja nie podjęta ) .....tak czy siak i tak będzie fajna ....a jak maluszki ,zdrowe ?

u mnie dziś rano deszcz ,a pózniej słoneczko -zaczęłam trochę porządki w ogrodzie robić ,ale jeszcze wiatrzysko lodowate....
...matę wiklinową pociągnęłam do końca płotu ....w sumie to nie lubię jej ,ale zanim cisy urosną ,to trochę osłony przed zachodnim wiatrem i ulicą dla roślinek będzie
edit; fajny karmnik
m_gocha 19:44, 09 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Gosiu ceny w sumie jak wszędzie, czyli ok 200 zł, zależy jaka wielkość, chociaż niektórzy za taką kulę nawet i 1200 zł sobie krzyczą no właśnie namiary nie za bardzo dam, bo to jest od prywatnej osoby i ma tylko po 1 szt każdej
Ok Paulinka .
Raczej mi chodziło o zerknięcie czy ma w sprzedaży zwykłe ozdobne kulki do ogrodu a nie jako ciurkadełka
Może latem skuszę się na własną "produkcję"
paulina_ns 19:58, 09 mar 2018

paula23 napisał(a)

Można ale farba po czasie popęka, lepiej kupić biały cement albo pigment.

Paula, a robiłaś już je? Wydaje się dosyć proste, ale czy takie będzie