Madzia no dzisiaj w końcu była super pogoda widzę,że każda coś podziałała polecam teraz plewienie, ziemia mokra chwasty same wychodzą a zakupy też mi się podobają, hortensje jak zobaczyłam musiałam kupić jest cudna, chociaż pewnie prędko przekwitnie rękawiczki przetestowane polecam w Biedronce są po 3 zł, a hiacynta i wazon wykorzystałam na taką dekoracje tym razem w jadalni
szkoda ,że jutro sklepy nieczynne zakupiłabym też takie rękawiczki .....jak byłam ostatnio ,to nie widziałam ,albo nie zwróciłam uwagi .....oglądałam tylko te metalowe podpory na pnącza -fajne były ....ale też się nie skusiłam
ps. też miałam hiacynty w mchu i w bardzo podobnych wazonikach Twoje z P...o ?
moje już przekwitły ....
Madziu widziałam te metalowe podpory i też nie wzięłam, teraz trochę żałuję, bo tak myślę,że na róże by mi się sprzydały po niedzieli najwyżej jeszcze podjadę i wezmę jak będą, a rękawiczki na prawdę fajne zazwyczaj zaraz mi wszystkie przemakały, a tymi dzisiaj pół dnia grzebałam w ziemi i nic
Tak, tak wazonik z P. ja się dzisiaj znów skusiłam głównie dlatego,że hiacynty miały zdjęcia na doniczce i teraz mam pewność,że będą białe no i drugi powód różowe mi już przekwitają
Hej Paula Macham wiosennie Ja też dziś trochę podziałałam ogrodowo, ścięłam anabell, kocimiętki, stare liście z ciemierników, przycięłam jeżyny. Też mam białe hiacynty w mchach Gdzie będziesz róże zamawiać? Wprawdzie zakupów różanych nie przewiduję, ale ... nigdy nic nie wiadomo
Dziewczyny z różami póki co nieaktualne już zamówiłam w tamtym roku też zwlekałam, a później były niedostępne. Sezon uważam za rozpoczęty pierwsze zakupy już za mną zamówiłam róże Która już w tamtym sezonie bardzo chciałam mieć munstead Wood, przy okazji Princess Anne i róźa Old port, teraz tylko szukać im miejsce , a z tym może być poważny problem
Bardzo Ci dziękuje za opinię, no kwiaty pashminy bardzo mi się podobają, ale wiem,że podobnych róż jest więcej np. Eden Rose, Herzogin Christiana.
Mam do obsadzenia góreczkę, może pashminę też gdzieś wcisnę, ale faktycznie dajesz mi do myślenie , bo to miejsce jest takie schowane. Nie będzie się prezentowac.
Daria pashmina duża nie rośnie, więc koniecznie musi być gdzieś z przodu żeby było ją widać i mieć tło, które by ją wybiło kwiaty są piękne moim zdaniem ładniejsze niż eden Rose, chociaż herzogin też jest piękna, ale trudniej ja dostać np w floridunda jej nie mają, pashmina widziałam jest obecnie dostępna