Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 09:36, 10 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Właśnie seslerię trzeba wcześnie, bo podajà ciepłe dni i ona zaraz ruszy reszty traw jeszcze nie ruszam

A tak wogóle to rownież mi się u ciebie podoba, bardzo fajnie komponujesz roślinki

No właśnie też mi się tak wydaje,że na seslerie już pora, tylko nie tą jesienna tylko tą na h dziękuję bardzo mi miło czytać słowa
paula23 09:43, 10 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Paula, a robiłaś już je? Wydaje się dosyć proste, ale czy takie będzie

Kul nie robiłam jeszcze, planuje w tym sezonie się takich dorobić. Ale robiłam inne ozdoby z cementu i trzymają się dobrze stoją cały rok na dworze już 2 lata.
SlonecznyOgrod 12:00, 10 mar 2018

Paulina, trochę przeleciałam po zdjęciach i powiedz mi kiedy sadziłaś gracki, jakie duże Ci urosły, jak przyrastają ?
Drugie pytanie odnośnie róż co bys mi poleciła jako róże okrywowe, zapytam jeszcze o Twoje zdanie na temat Pashminy?
paulina_ns 15:39, 10 mar 2018

paula23 napisał(a)

Kul nie robiłam jeszcze, planuje w tym sezonie się takich dorobić. Ale robiłam inne ozdoby z cementu i trzymają się dobrze stoją cały rok na dworze już 2 lata.

2 lata to dobry wynik dzisiaj pokaże mężowi i zobaczymy jaka decyzja będzie.
paulina_ns 15:50, 10 mar 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Paulina, trochę przeleciałam po zdjęciach i powiedz mi kiedy sadziłaś gracki, jakie duże Ci urosły, jak przyrastają ?
Drugie pytanie odnośnie róż co bys mi poleciła jako róże okrywowe, zapytam jeszcze o Twoje zdanie na temat Pashminy?

Daria o ile dobrze kojarzę to w tym roku będzie ich 3 sezon, jak dla mnie są bezproblemowe i osobiście bardziej je wolę niż Ml a co do róż ja z okrywowych mam tylko biedronkowe the fairy, ale osobiście średnio mi się one podobają mają bardzo małe kwiaty, pokrój krzaka jakiś dziwny, mnie nie zachwycają. A co pashminy zakupiłam ją rok temu, więc na razie ją obserwuję i póki co z moich obserwacji wynika,że ma przepiękne kwiaty ( jedyny minus czasem pojawiają się na nich jakieś dziwne przebarwienia), ale ogólnie kwiaty utrzymują się długo, nie pachną, dosyć szybko przyrasta, ogólnie róża zdrowa. Planuję zakupić jeszcze jeden krzak i dać go bliżej tarasu coś jeszcze chcesz wiedzieć?

paulina_ns 15:52, 10 mar 2018

Daria z róż polecam Chopina, piękna kremowa, cudownie pachnie tylko rośnie dosyć spora

paulina_ns 15:58, 10 mar 2018

Dzisiaj u nas piękny słoneczny dzień no i przede wszystkim bez wiatru tak, więc najpierw pojechałam na zakupy, a później ogarnęłam trochę ogród wyplewiłam, przycięłam rozchodniki, seslerie i tyle z hortkami, różami, reszta traw na razie się wstrzymuje. Z tego co zauważyłam póki co oznak życia nie dają dwie turzyce Amazon mist, dwie są lekko zielone, a dwie sianowate i jakby nie żywe a z zakupów

Kawa 17:50, 10 mar 2018

Hej Paulinka
Ja tez scielam seslerie obie, wyczyscilam szalwie, scielam rozchodniki i trzinniki
Rozplenice zostawilam
Kawa 17:50, 10 mar 2018

Dubelek
Bylam oglądać kulek
We wtorek będę
Magleska 18:05, 10 mar 2018

u mnie też był piękny dzień trochę ogarnęłam ogród ,ale jeszcze nic nie wycięłam
zakupy fajne ja bratki miniaturki kupiłam -oczywiście białe