Kul nie robiłam jeszcze, planuje w tym sezonie się takich dorobić. Ale robiłam inne ozdoby z cementu i trzymają się dobrze stoją cały rok na dworze już 2 lata.
Paulina, trochę przeleciałam po zdjęciach i powiedz mi kiedy sadziłaś gracki, jakie duże Ci urosły, jak przyrastają ?
Drugie pytanie odnośnie róż co bys mi poleciła jako róże okrywowe, zapytam jeszcze o Twoje zdanie na temat Pashminy?
Daria o ile dobrze kojarzę to w tym roku będzie ich 3 sezon, jak dla mnie są bezproblemowe i osobiście bardziej je wolę niż Ml a co do róż ja z okrywowych mam tylko biedronkowe the fairy, ale osobiście średnio mi się one podobają mają bardzo małe kwiaty, pokrój krzaka jakiś dziwny, mnie nie zachwycają. A co pashminy zakupiłam ją rok temu, więc na razie ją obserwuję i póki co z moich obserwacji wynika,że ma przepiękne kwiaty ( jedyny minus czasem pojawiają się na nich jakieś dziwne przebarwienia), ale ogólnie kwiaty utrzymują się długo, nie pachną, dosyć szybko przyrasta, ogólnie róża zdrowa. Planuję zakupić jeszcze jeden krzak i dać go bliżej tarasu coś jeszcze chcesz wiedzieć?
Dzisiaj u nas piękny słoneczny dzień no i przede wszystkim bez wiatru tak, więc najpierw pojechałam na zakupy, a później ogarnęłam trochę ogród wyplewiłam, przycięłam rozchodniki, seslerie i tyle z hortkami, różami, reszta traw na razie się wstrzymuje. Z tego co zauważyłam póki co oznak życia nie dają dwie turzyce Amazon mist, dwie są lekko zielone, a dwie sianowate i jakby nie żywe a z zakupów