Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

Richie 18:55, 02 lut 2012

Dziękuję Ci bardzo Elfiku za te peany pod adresem moim i mojego ogrodu. Twoje zdanie cenię bardzo wysoko, bo to przecież nie kto inny jak właśnie elfy (i elfiki) mają bardzo wyczulone zmysły, są piękne, mądre, bardziej charyzmatyczne, ale przede wszystkim są zwiazane z przyrodą i rozmawiają ze zwierzętami i roślinami. Któż więc jak nie Elfik potrafi w pełni profesjonalnie ocenić i docenić moją pracę w ogrodzie i jej rezultaty. Twój ogród Elfiku jest równie piękny i bardzo interesujący.
Pozdrawiam

To jest Elu link do jednej ze stron - Clematis WADA'S PRIMROSE
Gardenarium 18:58, 02 lut 2012

Rysiu wszędzie zdąży i w ogrodzie i w Waszyngtonie i nad Niagarą Pokazuj jeszcze Rysiu.

Instagram Ogrodowiska
Richie 20:02, 03 lut 2012

lwiskozny2163 napisał(a)
Po ogladnieciu Twojej wizytowki ,zainteresowal mnie ogrod wodny i karpie KOI.tez kiedys mialem takie ryby ale zamarzly razem z woda,widocznie bylo za plytko.na wiosne poglebie oczko i wracam do hodowli rybek,prosze podac jakie glebokie jest oczko i ile musi miec wody aby nie zamarzlo. Jestem zachwycony wygladem Twojego ogrodu.Zdaje sobie sprawe ile wymagalo pracy i czasu. pozdrawiam

Aby woda nie zamarzła razem z rybami oczko musi mieć głębokość co najmniej 100 -120 cm i wtedy nawet przy największych mrozach przy dnie jest ok.+5. Trzeba też zastosować pływak styropianowy najlepiej z grzałką i napowietrzacz aby nastąpiło natlenienie wody i wymiana gazów.W tych warunkach ryby przezimują bez uszczerbku i w dobrej kondycji a u mnie już 10-ty sezon. Obecnie przy tych niskich temperaturach / -25 w nocy/ lód ma ok.15 cm grubości.

monteverde 21:50, 03 lut 2012

Ryśku czy kupiłeś sobie ten clematis? jest piękny ma takie niespotykane brązowe łodygi, a rybki super, córka jak malowana , wiadomo Ania i piękna pamiątka z wakacji
Richie 22:42, 03 lut 2012

Nie kupiłem Aniu tego clematisa tylko dostałem w prezencie kilka lat temu.Wiem,że trudno o niego u nas. Dzięki i pozdrawiam.
monteverde 22:52, 03 lut 2012

a nie przykopałbyś z gałązki jednej? na rozmnożenie? wysoki rośnie, pachnie?
monteverde 23:05, 03 lut 2012

juz wszystko wiem poczytałam, pachnie, dorasta do 2-2,5 m, jest podobny do clematisa Moonlight, kwitnie V - VI, powtarza kwitnienie w VII - IX grupa cięcia 2
Richie 23:26, 03 lut 2012

monteverde napisał(a)
a nie przykopałbyś z gałązki jednej? na rozmnożenie? wysoki rośnie, pachnie?

Spróbuję przykopać.
Bogdzia 08:41, 04 lut 2012

Ja też pochwalę Twoją córke, piękna dziewczyna. Wojaże tez miałes niezwykle ciekawe i przywiozłeś piękne zdjęcia.No a w Tarnowie niezmiennie pięknie i zawsze ciekawie.Pozdrawiam.
Mala_Mi 09:49, 04 lut 2012

Ja też sobie po cichutku podczytujęTwoj wątek Fachowiec ogrodniczy ze mnie kiepski więc się na fachowe sprawy nie wypowiadam. Ale wnioskami jakie wyciągnęłam po obejrzniu fotek z wycieczki po ogrodch za "wielką wodą" się podzielę. Wodospad jest piękniejszy niż Twój, ale cała reszta..... chyba pojechałeś do Ameryki tylko po to, aby im udzielić kilka dobrych rad na temat pielęgnacji i projektowania ogrodu
Ania jak to Ania.....musi być udana I z dobrego materiału genetycznego i z pracy dobrego ogrodnika efekty zawsze są olśniewające
Dzięki za wskazówki co do oczka wodnego.... jest to kolejny punkt programu w moim ogrodzie.... Od czasu wdepnięcia na ogrodowisko postanowiłam mniej rzeczy robić na hura..... a z większym przemyśleniem..... Sama w to nie wierzę..ale postanowienie mam prawie noworoczne. Fachowcy twierdzą, że trwa sie w takim postanowieniu co nawyżej do końca lutego