Mineła właśnie pierwsza rocznica mojej obecności na portalu internetowym „Ogrodowisko”. Jest więc okazją do złożenia gratulacji i serdecznych życzeń.
Gratulacje należą się przede wszystkim Danusi za wspaniały pomysł założenia takiego portalu, na którym może spotkać się i wymieniać swoje doświadczenia grono osób, których łączy wspólne zainteresowanie jakim jest miłość do świata przyrody. Dają temu wyraz poprzez pielęgnację i stałe upiększanie swoich „mikrokosmosów”, którymi są dla nich ich własne ogrody i pielęgnowane w tych ogrodach rośliny.
Poprzez ten rok mojego pobytu na portalu zauważyłem ciągły rozwój związany z jego funkcjonowaniem, układem i szatą graficzną. Pojawiają się nowi ciekawi uczestnicy, a co za tym idzie nowe ogrody. Na bieżąco ukazują się rzeczowe, interesujące artykuły, informacje i komentarze. Nie można także zapomnieć o coraz to nowych pomysłach założycieli portalu, podnoszących jego atrakcyjność i oglądalność jak np. wprowadzenie linku ”Wizytówki naszych ogrodów”.
Danusi, której fachowa wiedza, doświadczenie i znajomość tematu są niepodważalne, życzę kreatywności i konsekwencji w zarządzaniu portalem, wielu innowacyjnych pomysłów oraz wielu sukcesów w przyszłości. Niech każdy kolejny rok przynosi wiele satysfakcji z kierowania portalem jak i pomyślności w życiu osobistym.
Wszystkim moim koleżankom i kolegom, z którymi miałem okazję spotykać się na portalu „Ogrodowisko” chciałbym serdecznie podziękować za ten rok, podczas którego miałem okazję Was poznać wirtualnie, a niektórych nawet osobiście. Dziękuję za wszystkie uwagi na temat mojego ogrodu, nawet za te krytyczne, bo dzięki nim mogłem pogłębić moją wiedzę i doświadczenie, spojrzeć na Wasze ukochane ogrody z Waszej perspektywy. Codziennie z wielką niecierpliwością zasiadam przed komputerem aby w pełni stać się członkiem naszej wirtualnej rodziny. Dziękuję Wam za wyrazy życzliwości dla mojej osoby i mojego pomysłu na zagospodarowanie i prowadzenie „ogrodu w Tarnowie”. Życzę wszystkim dobrego zdrowia i wszelkiej pomyślności i mam głęboką nadzieję, że w 2012 roku nasze spotkania będą nie tylko wirtualne.