Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

katel 01:08, 20 lut 2016

Ależ u Ciebie biało, ciekawe czy i do nas jeszcze dotrze. Notatnik fajny, taki tajemniczy .
Milka 06:28, 20 lut 2016

Polecam również wrzosy pączkowe, one są mniej wymagające co do podłoża, pamiętaj, że wrzosy to głównie piasek i ściółka, kompost z igliwia i lubią sucho przez cały okres swojego bytu w ogrodzie

A to ciekawe, bo tam gdzie u mnie sucho, wiekszosc padła, cos u mnie nie chca rosnac, choc tak mi się podobaja.
Milka 06:32, 20 lut 2016

Agania

U nas ma być już wiosna, po deszczu jak słońce wróci, to szybko zrobi się zielono...ale wolę, wiosnę później niż za wcześnie

Z pamiętnika ogrodowego ciąg dalszy
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/104/1045823/original.JPG[/img]
W tym rodziale znalazłam pierwsze notatki i natknęłam się na etykietkę z makami

Swietny notatnik, ale widze, ze zamiast wiosny, znowu zima meczy. U nas ciapa, mokro, tez niezbyt fajnie, ponoc w marcu ma byc lepiej.
Przy okazji porządkow, ułamalam 2 galazki klona Garneta, jesienia, wetknelam na odczepnego do ziemi i sa w pakach....ciekawa jestem, co dalej z nimi bedzie.
Madzenka 07:43, 20 lut 2016

Pisalam właśnie u Sebka że jeszcze czas nart/desek a nie ogrodniczkowania
Agania 13:31, 20 lut 2016

Justyna napisał(a)
Uuuu:/ Zima ziębi, zima gnębi.
Białe przebiśniegi chwilowo wyparte przez białe śniegi.
U mnie kolejny dzień deszcz ze śniegiem. Szaro-bura ciapaja, a na trawniku bagno. Oby do wiosny! Tęsknię za nią już bardzo. Taki zmyślny pamiętnik to świetny sposób na kojenie tęsknot ogrodniczych. Ja ratuję się przed tą szarugą zaokienną domowymi kolorami. Wymieniam pachnące hiacynty, cieszę się amarylisem i wcinam świeżą zieleninę (pędzę na parapecie pietruszki i cebulki na szczypior).
Ściskam ciepło Aganiu

Zima bardziej nas gnębi Justynko, wiesz jak ogród pod ciężkim i mokrym śniegiem, to zawsze latam z miotłą otrzepywać drzewa...najbiedniejsze są sosny, bo gałęzie od ciężaru śniegu się bardzo uginają, dobrze, że weekend i pogotowie ogrodowe jest na miejscu

Sowy jeszcze w śniegu

Śnieżne bałwany

Z pamiętnika ogrodowego jestem mega zadowolona, jest bardzo wciągający, ma w sobie angielskie klimaty
chce się do niego zaglądać.

Za wiosną też bardzo tęsknię, przebiśniegów nie znalazłam, ale za to tulipanki tak

W domu mam cyklamenowy róż...a na ogrodzie chyba wolę ten śnieg niż widok kretowisk na trawniku

Buziaki
Agania 13:35, 20 lut 2016

AGDULA napisał(a)
Notes rewelacja! Daj jeszcze fotkę jakiejś strony

Special for you

Kartka z organizera ogrodowego

Agania 13:42, 20 lut 2016

Napia napisał(a)
Uroczy ten notesik i z miłymi dodatkami Zimowo u Ciebie, u mnie prawie wiosna - dostrzegłam dzisiaj żółty łebek pierwszego krokusa
Czytałam, że przed Wami jeszcze wyprawa w dalsze góry. Dużo śniegu życzę i pięknej pogody

U nas zima i warunki podogowe sprzyjają zimowym sportom, wysoko w Dolomitach będzie fajnie, już nie możemy się doczekać

Pierwszych krokusów nie zobaczę....bo biało się zrobiło...i jeszcze zimowo u mnie

Agania 14:26, 20 lut 2016

katel napisał(a)
Ależ u Ciebie biało, ciekawe czy i do nas jeszcze dotrze. Notatnik fajny, taki tajemniczy .

Zima trzyma, co weekend to świeży śnieg u nas

Katkak 14:31, 20 lut 2016

Nieźle posypało. A u mnie zero śniegu i nawet odrobine darni znów zdjęłam, ale ni za duzo bo chrypę mambjak diabli i jie chcę przeginać. Buziak Agatko. Acha, tak sobie pomyślałam, że rośliny od Ciebie rosna juz u mnie na dobre, a Agani jak nie było tak nie ma .
Katkak 14:31, 20 lut 2016

Nieźle posypało. A u mnie zero śniegu i nawet odrobine darni znów zdjęłam, ale ni za duzo bo chrypę mambjak diabli i jie chcę przeginać. Buziak Agatko. Acha, tak sobie pomyślałam, że rośliny od Ciebie rosna juz u mnie na dobre, a Agani jak nie było tak nie ma .