Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

sylwia_slomc... 14:48, 23 cze 2021

Bo Ich jest mało, a takich co naprawdę się znają jeszcze mniej. Ja przez miesiąc brałam antybiotyki, bo jak badania miałam robione po tych 10 latach to wyszło, że organizm jakby przeciwciała zwalczające sam naprodukował...nie wiem czy to możliwe, ale tak mi lekarka wynik wytłumaczyła. Skończyło się na miesięcznej kuracji , plamy na ciele poznikały i już od tamtej pory nie wróciły, ale od trzech lat mam dni, że na stopy nie mogę stanąć bo tak bolą. Podobno może samoistnie nawracać bo to jak Malaria w organizmie zostaje ponoć.
Agania 16:08, 23 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bo Ich jest mało, a takich co naprawdę się znają jeszcze mniej. Ja przez miesiąc brałam antybiotyki, bo jak badania miałam robione po tych 10 latach to wyszło, że organizm jakby przeciwciała zwalczające sam naprodukował...nie wiem czy to możliwe, ale tak mi lekarka wynik wytłumaczyła. Skończyło się na miesięcznej kuracji , plamy na ciele poznikały i już od tamtej pory nie wróciły, ale od trzech lat mam dni, że na stopy nie mogę stanąć bo tak bolą. Podobno może samoistnie nawracać bo to jak Malaria w organizmie zostaje ponoć.

Mnie po dwóch antybiotykach kiedy gardło leczyłam borellia się uaktywniła i wyszła w badaniach, a boli mnie całe ciało , stawy, mięśnie, najbardziej głowa i biodra w nocy nie zaśniesz bez proszków, ja nigdy nie miałam i nie zauważyłam , że miałam kleszcza, muszę się zorientować na dobre zioła i witaminy.
Waclaw 11:00, 24 cze 2021

Co do poziomu leczenia przez lekarzy mamy podobne, złe zdanie. Opinia taka dotyczy większości "specjalistów". Jak się uda to wyleczę ( naprawię) a jeśli nie to następny lek ( usługa). Za wszystko płacimy my - pacjenci, klienci.
Ale ... dość narzekania. Głowa do góry.

Skutecznego leczenia życzę
Agania 13:39, 24 cze 2021

Waclaw napisał(a)
Co do poziomu leczenia przez lekarzy mamy podobne, złe zdanie. Opinia taka dotyczy większości "specjalistów". Jak się uda to wyleczę ( naprawię) a jeśli nie to następny lek ( usługa). Za wszystko płacimy my - pacjenci, klienci.
Ale ... dość narzekania. Głowa do góry.

Skutecznego leczenia życzę

Brak dobrego specjalisty, który Cię nie zlekceważy, posłucha chce pomóc choć wszystkiego nie wie
i nie zamknie swoich horyzontów rodzi zwątpienie w sens wszystkiego i czegokolwiek.

Teraz zrobię jakiś krok do przodu, wiedza jaką znajduję w internecie sprawiają,
że strach i depresja zmieniają się w wytrwałość sama się zdiagnozowałam,
sama podejmę próbę leczenia suplementacją i ziołami,
boję się antybiotyków, ale nie ma innego sposobu leczenia w naszym NFZ.
Agania 20:28, 24 cze 2021

U nas właśnie deszcz z gradem, dosłownie różnej wielkości od grochu do jajek, szkoda roślin
BASIA8 20:51, 24 cze 2021

Kurcze Aganiu mam cichą nadzieję że grad szkód nie wyrządził. U Nas leje i wiatr w porywach duży.
Agania 21:15, 24 cze 2021

BASIA8 napisał(a)
Kurcze Aganiu mam cichą nadzieję że grad szkód nie wyrządził. U Nas leje i wiatr w porywach duży.

Ogród Basiu już nie jest dla mnie aż tak ważny, serce każdy wkłada żeby mieć to swoje zielone zaplecze i mam
Teraz najważniejsze są dla mnie wnuczki♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Miałyśmy z Tolą dzisiaj przygodę na spacerze byłam u dzieci po pracy.
Zaskoczył nas grad, schowałyśmy się pod krzakiem, a chwilę później pod dachem swojego domu schronili nas gospodarze dopóki nas nie zgarnął mój zięć. Byłyśmy same trochę się przestraszyłam, bo pobłądziłam w Krakowie w lesie borkowskim wyjechałam wózkiem w nieznanym miejscu i ta ulewa daleko od domu, straciłam orientację, ale tylko na chwilę
Alija 21:40, 24 cze 2021

Ja tez parę lat temu leczyłam się na boreliozę, miałam rumień na nodze, chociaż kleszcza w tym miejscu nie widziałam. Wcześniej przez ponad pół roku ciągle coś po mnie "łaziło", takie wędrujące bóle, chociaż lekarka twierdziła, że to nie od tego??? Leczyłam się w przychodni przy szpitalu zakaźnym. Przez miesiąc kuracja antybiotykami, potem chyba jeszcze inny antybiotyk, już nie pamiętam dokładnie, potem badania kontrolne i jakoś jest spokój, dawno nie sprawdzałam.
Będzie dobrze, trzymaj się.
kasiek 21:54, 24 cze 2021

U mnie też co chwilę deszcz z gradem, jakaś masakra...
Agania 22:31, 24 cze 2021

kasiek napisał(a)
U mnie też co chwilę deszcz z gradem, jakaś masakra...

Brak deszczu od dłuższego teraz sporo nawodni, ziemia potrzebowała tego deszczu tylko nie gradu, anomalii pogodowym mówimy stop.
Pozdrawiam wieczorowo nocną porą Kasieńko