To jest wczesny rodzaj boleriozy łatwiejszy do zaleczenia, remisji choroby, na podstawie objawów klinicznych lekarka od razu powinna skierować Cię na badania, a nie odsyłać, za długo czekałaś na leczenie, u mnie nie było kleszcza?
Tak mam na liście ziół szczeć, wilca cora, czystek i rdestowiec japoński, kupiłam też sól EPSOM do kąpieli,
oczyszczanie organizmu i jego wzmacnianie teraz jest priorytetem
Dziękuję Gosiu
Czytam, że problem wreszcie rozwiązany, masz diagnozę,
Mój eM też miał powiększający się rumień pod kolanem, nie było żadnego kleszcze, tylko siny punkt i rumień z dnia na dzień większy, po tygodniu poszedł do lekarza i od razu stwierdzona borelioza. Dostał antybiotyk na 3 tyg, i to całe leczenie.
Ogród zachwyca, ale Twoje zdjęcia są zjawiskowe
Dobra diagnoza i szybkie leczenie, dużo szczęścia miał eM.:
W moim przypadku żaden lekarz nie pomógł w problemie.
Ogród mam podlany, dzisiaj oceniłam szkody po gradzie, zostały mi żeleźniaki
Różami pocieszyłam się tylko chwile, hosty, tarczownice, rodgersje poszarpane, hortensje Chocolate miały połamane wierzochołki z pąkami, poza tym jest ok, walczę po trochu z chwastami i pomału ruszamy z terenem pod basen, dzisiaj już jestem zmęczona, a miałam bykiem sobie poleżeć
Jestem niepocieszona wiosną zeszłego roku kupiłam 13 doniczek hortensji Anabelle i żadna nie przezimowała nie wiem jak to rozumieć, czy sprzedawcy sprzedają teraz taki oszukany badziew