Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 18:41, 15 maj 2014

anna_g napisał(a)
Czyli dobrze trafiłam Przyznaję, że nigdy nie byłam wcześniej w Twoim wątku. Nie wyrabiam Właśnie otrzymalam Magnolię... otwieram, wstępnie oglądam i widzę fotki które niechybnie kojarzą mi się z Ogrodowiskiem... Moja pierwsza myśl "to musi być ktos z naszych" Co prawda, Twoje imię i nazwisko nic mi nie powiedziały, ale Wilcza Góra to już całkiem co innego...
Bardzo gratuluję Ogród jest śliczny... a ja na pewno jeszcze przejrze pismo obrazkowe w Twoim wątku I zaznaczam go sobie też Pozdrawiam i cieszę się razem z Tobą bo jest z czego... To bardzo miłe taki artykuł.

ojej, ale się porobiło
jak miło przeczytać taki wpis...wiesz, co mnie szczególnie za serce chwyciło ?
(...) Moja pierwsza myśl "to musi być ktoś z naszych" (...)
bardzo to dla mnie ważne !!!

Z tego miejsca jeszcze raz dziękuje Danusi za stworzenie tak wspaniałego "PRZYTULISKA"
bo wg mnie właśnie tutaj, wielu z nas znalazło zrozumienie dla swojej pasji, znalazło przyjaciół, czy dobre duszyczki, z którymi można się podzielić swoimi radościami i troskami
wielu poczuło się silniej i pewniej, krocząc ścieżką swojej ogrodniczej pasji
wielu znalazło tu kopalnię wiedzy i masę najpiękniejszych inspiracji
w każdym sezonie, Danusia dzieli się z wszystkimi wspaniałymi, ogrodowymi trendami, które kopiujemy lub staramy się przypasować do naszych zielonych zakątków
czyż to nie najważniejsze ?

a wracając do artykułu...
już nie da się ukryć mojej "hortensjowej choroby"
...pierwsze krzaki "importowałam" w walizce w podróży z UK wiele lat temu
mamy sporo tradycyjnych bylin, które podobno "wyszły z mody" ale ja na mody nie zważam
mam swoje ukochane rośliny, również takie, które przywołują moje wspomnienia z różnych miejsc i okresów mojego życia
np. proste obwódki z bukszpanów, które rosną w naszym ogrodzie pochodzą z sadzonek z działki mojej mamy i cioci; przywiezione 9 lat temu ze szklarni, patyczki wielkości 5-6 cm doprowadzały mnie do rozpaczy...
myślałam, że nigdy nie urosną
w tym czasie zachwycałam się w Anglii wspaniałymi formowanymi żywopłotami i topiarami

takie to były początki...ogród budowaliśmy etapami stąd nie wygląda bardzo dojrzale...
jest kolorowy, ale właśnie taki nam się podoba..szczególnie jesienią nabieramy pewności, ze jest taki o jakim marzyliśmy
niestety ....nowe inspiracje powodują, że ciągle coś nowego wpada mi w oko i.... zmieniam, dosadzam, przesadzam i powiększam rabaty
bo tak jak mówią mądrzejsi...ogród to dzieło nieskończone....

macham do wszystkich Wilczą łapą
WilczaGora 18:45, 15 maj 2014

a tu fotki, które wybrała redakcja:

to mały wycinek naszego ogrodu, ale fajnie że jest
Mala_Mi 19:19, 15 maj 2014

A resztę oglądamy na Forum
Już M dostał polecenie kupienia Magnolii.... ja na ten wiatr z deszcze się nie ruszam , a musi kupić kołki, bo klona nam łamie.. a sadzony jesienią i wysoki.. zaraz idę kołki prać

Gratuluję I kolorowego ogrodu i publikacji w czasopiśmie.. zawsze to wyróżnienie dla ogrodnika
I dziękuję za fotki
WilczaGora 19:27, 15 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
A resztę oglądamy na Forum
Już M dostał polecenie kupienia Magnolii.... ja na ten wiatr z deszcze się nie ruszam , a musi kupić kołki, bo klona nam łamie.. a sadzony jesienią i wysoki.. zaraz idę kołki prać

Gratuluję I kolorowego ogrodu i publikacji w czasopiśmie.. zawsze to wyróżnienie dla ogrodnika
I dziękuję za fotki

u nas też się brzozy gną

ja to czekam na Maję ..... i będę sobie w kółko oglądać Twój ogród
agata19762 19:38, 15 maj 2014

Ewa ja mam ten numer, dzisiaj kupiłam jeszcze ciepły
GRATULACJE KOCHANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kasiek 19:41, 15 maj 2014

Ależ piekne fotki wybrali - Gratuluje! Masz cudowne widoki! I tak trzymać
Jedna z Nas - fajnie brzmi
agata19762 19:46, 15 maj 2014

WilczaGora napisał(a)

Z tego miejsca jeszcze raz dziękuje Danusi za stworzenie tak wspaniałego "PRZYTULISKA"
bo wg mnie właśnie tutaj, wielu z nas znalazło zrozumienie dla swojej pasji, znalazło przyjaciół, czy dobre duszyczki, z którymi można się podzielić swoimi radościami i troskami
wielu poczuło się silniej i pewniej, krocząc ścieżką swojej ogrodniczej pasji
wielu znalazło tu kopalnię wiedzy i masę najpiękniejszych inspiracji
w każdym sezonie, Danusia dzieli się z wszystkimi wspaniałymi, ogrodowymi trendami, które kopiujemy lub staramy się przypasować do naszych zielonych zakątków
czyż to nie najważniejsze ?

EWA bardzo mądre słowa !!!!!!
podpisuję się pod tym obiema łapkami
WilczaGora 19:58, 15 maj 2014

agata19762 napisał(a)
Ewa ja mam ten numer, dzisiaj kupiłam jeszcze ciepły
GRATULACJE KOCHANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dziękuję

kasiek napisał(a)
Ależ piekne fotki wybrali - Gratuluje! Masz cudowne widoki! I tak trzymać
Jedna z Nas - fajnie brzmi

dziękuję za miłe słowa ...
a odnośnie "jednej z nas" ....tez mnie to bardzo ucieszyło

Katkak 19:59, 15 maj 2014

WilczaGora napisał(a)
a tu fotki, które wybrała redakcja:

to mały wycinek naszego ogrodu, ale fajnie że jest

Wow! Gratulacje! W takim razie i ja biegnę jutro po Magnolię i żaden deszcz mnie nie zatrzyma
Ninoja 20:04, 15 maj 2014

Gratuluje!!!!
Tak wspaniały ogród nie mógł zostać lepiej ukoronowany!
Brawo, brawo i oby tak dalej.