Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

Alisonek 21:53, 25 kwi 2014

Marta no myślałam żeby zrobić ekran z cisów własnie przed tym miejscem gdzie mam właz od wody, to jest w połowie mojego muru akurat Hicksii nie miałam tylko Wojtusie
bociek 13:23, 27 kwi 2014

Witaj Marta,

Zagladam z rewizyta i pierwsza rzecz jak mmi sie rzucila w oczy to taki kwiatulek w bialej czapeczce Niezle Cie nadzoruje, ale tak, plot potrzebny, zeby nie poszedl nadzorowac sasiadow Cisy bardz ladne, niech Ci pieknie rosna

Pozdrawiam Martuska
Ewa4 23:07, 27 kwi 2014

Fajnie się ogląda taki metraż ogrodu jak mój bo wiem jak ciężko go opanować wypielisz na poczatku działki to na końcu juz zarasta a male dziecko to jeszcze ciężej mój śpi w wózku to jeszcze nie ucieka ale tez ciężko ale damy radę mam ciurkadlo podłączone bo kilka dni temu pytalas i mnie zmobilizowalas do pracy .
Tusiala 12:11, 28 kwi 2014

Agata pokrzywy mam i wszystko gotowe do oprysku ale padało prawie cały weekend więc sporo mszycolów samo spadło z listek róż Została garstka, którą prysnę jak wrócę do domu o ile nie będzie padać

Ivvvona śliczny jest Twój miskant. Widać, że będzie z niego piekność dzięki.

Marysiu jak będzie świeża kora to pewnie i smardze się w niej pojawią. Ale napisać muszę, że one wcale w niej ładnie nie wyglądają

Irenko bardzo Ci dziękuję za te słowa mnie hamujące i uspakajające. Czasami czuję jakąś dziwną presję bo każdy pyta się co robisz w ogrodzie, co kupiłaś, co sadzisz, czy zrobiłaś już to, czy tamto. Teście też: czy mam wypielone, czy trawę nową posiałam, czy tamto zakwitło. No i się stresuję bo często mówię, że to i tamto nie zrobione. Ale niektórzy nie rozumieją, że nie mam tyle czasu aby móc poświęcić ogrodowi tyle casu, co bym chciała. Stąd ta presja i taki niepokój, który mnie sam denerwuję
Cisy podlewa deszcz. Inne rośliny też więc mniej o jedną robotę

Kasiu jest dokładnie tak, jak piszesz Ty i Irenka o tym zestresowaniu Dziękuję Ci za wsparcie i pocieszenie

Alu ekranik cisowy piękna rzecz. Już nie mogę się doczekać swojego, gdy będzie miał parę latek. A jeszcze i tak mam jeden do zrobienia. Ale czekam na dostawę cisów

Bociek dzięki za wizytę. Bardzo mi miło, gdy nie tylko Ktoś do mnie zajrzy ale i zostawi miłe słowo

Ewa cieszę się, że Cię zmobilizowałam Zaraz pójdę oglądnąć Twoją pracę

Tusiala 12:15, 28 kwi 2014

W sobotę było ciepło ale bardzo deszczowo. Niemalże padało cały dzień. W tym deszczu poszłam troszkę do ogrodu bo siostrzenica zajęła się Dawidkiem. Akurat miała przerwę weekendową na studiach a że bardzo się stęskniła za kuzynem to mi bardzo odpowiadało. Miałam chwilę dla ogrodu. No i nie wiedziałam za co się brać tyle tego było. Najpierw trochę popieliłam, potem odmierzałam rabatę z trzmieliną.
Musze się przyznać, że to wymierzanie idzie mi najgorzej i zajmuje najwięcej czasu A jeszcze ta mrzawa i błotko powodowały, że zamazywałam sobie wszystkie linie. Ale trzmielina posadzona więc krok do przodu

Płot nie skończony Brakło panom kilku płyt ale na szczęście tylko je wrzucą w ramy i wreszcie koniec z nimi. Przejechali mi łotry trochę obwódkę bukszpanową w jednym miejscu i znów będę miała prześwit

Czekam na dostawę cisów już drugi tydzień. Jutro dzwonię z ponagleniem bo są takie warunki sprzyjające do sadzenia a tu nic.

Resztę spraw ogrodowych opiszę przy zdjęciach, które wczoraj porobiłam, gdy deszcz ustał

Tusiala 12:21, 28 kwi 2014

Najpierw zdjęcie rabatki z trzmieliną. Jeszcze oczywiście galimatias (u mnie to normalne Z tyłu za trzemilną – przed samym żywopłotem, też będą roślinki. Trzmielinę przytnę, gdy nie będzie padać. A po deszczu to aż się rowy zrobiły tam, gdzie powinny być kanty.

Tess 12:23, 28 kwi 2014

Tusiala napisał(a)

Resztę spraw ogrodowych opiszę przy zdjęciach, które wczoraj porobiłam, gdy deszcz ustał

Już siedzę w pierwszym rzędzie z popkornem.
Seans będzie
Tusiala 12:27, 28 kwi 2014

Mam nadzieję, że filmik Teresko Cię nie zmuli

Tusiala 12:31, 28 kwi 2014

No i tu mój płot betonowy. Za warzywnikiem i garażem. W rogu kompostownik. A ta dziura to przejście do siostry – uliczka zamówiona.

Z daleka

Z bliska

Tusiala 12:33, 28 kwi 2014

Kompostownik z daleka

i z bliska

I dziura, o której pisałam, czeka na uliczkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies