Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

gusiarz 18:54, 11 mar 2014

Oj... a ja czytam o tej erze i myślę w jakiej??? chiba o jurze Zbyś pisze ...oja ja blondynka
Agania 19:54, 11 mar 2014

U nas dębolistna może zakwitnąć po lekkiej zimie, może w tym roku nam zakwitkną ogrodowe, a na bukietowe mam jeszcze wielką ochotę
Viola 20:11, 11 mar 2014

Pozdrawiam Marto, ale u Ciebie się dzieje
Tusiala 07:52, 12 mar 2014

Zbyszku przepiękna jest ta hortensja na zdjęciu. Ale z Ciebie kusiciel ja walczę ze sobą, żeby nic nie kupować z poza listy a Ty tak mnie kusisz. Nie ładnie Żartowniś

Basiu u mnie wokoło mało co rośnie bo u sąsiadów: z jednej strony masa szopek, z drugiej strony chwastowisko, które sięga ponad 2 m, z trzeciej dzikie trawsko, które włazi do mnie, dlatego płot nieunikniony, z czwartej rodzina patologiczna Poza tym u nas co kawałek inna gleba.

Irenko pan mnie zapewniał, że dwuletnia i jak widać miał rację Ale przy takiej zimie wszystko możliwe a starce są tego dowodem. Zostawię je tak, jak podpowiadasz. Dzięki
Róż mam mało bo trzy lata temu mi wymarzły w bezśnieżny, wietrzny, mroźny luty. Zostały mi trzy okrywowe, jedna pnąca i dwie co kwitną tylko raz ale są obsypane kwieciem. Cztery musze usunąć bo dzikusy i nic z nich nie ma. A kilka pozostałych, tak jak pisałam, wymarzły.

Aniu już Go „odkryłam”, gdy „krążył” Będę cięła katalpy bo Basia mi cały czas doradza i rysuje co i jak

Agnieszko to takie tajne szyfry

Agatko i u Ciebie przyjdzie czas na bukietowe. Może w tym sezonie?

Violu jak widzisz, uczę się cięcia I zadręczam tym Basię i Zbyszka
Tusiala 08:01, 12 mar 2014

Obecnie jestem na etapie cięcia roślin, wygrabiania i czyszczenia ogrodu z tego, co kiedyś „było mi żal”. Dlatego wczoraj Mąż pozbył się czereśni, która od wielu lat tylko rosła a nie było nigdy na niej żadnego owocu. Wykopał też trzy stare śliwki, które ciągle chorowały, mimo stosowania oprysków, a plony żadne.
Dlatego musze być silna i konsekwentna! Pozbyć się badziewia. Piszę to sama dla siebie

Mala_Mi 08:26, 12 mar 2014

Jak nie owocowały..to dobrze zrobił....
Tusiala 08:30, 12 mar 2014

Aniu miał rację, że mnie przekonywał

Mam nadzieję, że Basia zajrzy bo mam dla niej przycięte świerki oba dwa

Pierwszy świerk:

Drugi świerk:

Tusiala 08:52, 12 mar 2014

Zdjęcia katalp specjalnie do Basi z prośbą o poinstruowanie I co tu należy usunąć?

paulina_wero... 09:07, 12 mar 2014

witam. śliczne kolorki a jaka zieleń, a o planach to już nie wspomnę czekam na następne fotki pozdrawiam
Tusiala 09:09, 12 mar 2014

Witam Cię Paulinko u siebie bardzo serdecznie No u mnie planów jest najwięcej
Fotki cały czas się robią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies