Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Paulaa 10:34, 16 mar 2014

Kasiu dziękuję za odpowiedź

PS zapomniałam dopisać że zakupy cudniaste
Kindzia 10:37, 16 mar 2014

Ja Ci powiem Kasiu...i buczki piękne i wredziok też piękny...trudna decyzja...kiedyś za mną chodził buk rohan weeping, bardzo go namiętnie szukałam, bez rezultatu. A takiego drzewka przez internet się bałam. Potem o kłopotach z buczkami poczytałam i mi przeszło...aż mnie znowu Zbysiu zaraził...i kupiłam, wprawdzie inne, ale też cieszą

Miłej niedzieli, u nas przestało padać
Kasik 10:54, 16 mar 2014

Paulaa napisał(a)
Kasiu dziękuję za odpowiedź

PS zapomniałam dopisać że zakupy cudniaste

Nie ma za co dziękować. Jak wiem , to pomogę.

Zakupy- wiadomo-cieszą.
Kasik 11:03, 16 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Ja Ci powiem Kasiu...i buczki piękne i wredziok też piękny...trudna decyzja...kiedyś za mną chodził buk rohan weeping, bardzo go namiętnie szukałam, bez rezultatu. A takiego drzewka przez internet się bałam. Potem o kłopotach z buczkami poczytałam i mi przeszło...aż mnie znowu Zbysiu zaraził...i kupiłam, wprawdzie inne, ale też cieszą

Miłej niedzieli, u nas przestało padać

Kasia temat jest do przemyślenia. Wszystkiego na raz kupić się nie da. Bartek namawia mnie na magnolię YELLOW RIVER i pewnie ją kupimy, bo jak tu nie spełnić prośby syncia., ja bym chciała Susan, a jeszcze powojniki , róże, tawuły japońskie, berberysy- te co u Ciebie, rozplenice i jeszcze jakieś "wypełniacze".
Troszkę kaski muszę zostawić na jednoroczne- mam ich zawsze dużo- no i rozejdzie się kupka przeznaczona na tegoroczne zakupy.
Agania 14:15, 16 mar 2014

Rohan Weeping.................takiego buczka mam, kisi się tylko w tej glinie i mi zanika, glina niestety nie dla buków, magnolię Yellow River polecam, u mnie do oglądnięcia, dziewczyny dostarczyły foty i opisy

Kasik 15:22, 16 mar 2014

Agania napisał(a)
Rohan Weeping.................takiego buczka mam, kisi się tylko w tej glinie i mi zanika, glina niestety nie dla buków, magnolię Yellow River polecam, u mnie do oglądnięcia, dziewczyny dostarczyły foty i opisy

Nad buczkami się zastanawiam. U mnie na działce dość sporo gliny, ale już powoli odkrywamy miejsca gdzie jej nie ma lub jest jako kolejna warstwa. tak naprawdę to część sadowa nie ma jej wcale i ziemia tam rewelacyjna.
Mognolka kupiona - prośba synka nie spełniona. Yellow River były, ale maleńkie. Poczekamy, może po sezonie magnolkowym pojawia się w innych cenach te większe lub na jakąś okazję.

Na razie jest Susan. To mój typ.
Kasik 15:35, 16 mar 2014

Nowy zakup- trafia do przechowalni

Susan

może będzie kwitła?

wietrzyk 15:55, 16 mar 2014

Drodzy
Ależ zakupy poczyniliście, normalnie żuchwa mi z zawiasów wyskoczyła. Czy to z Iłowy?
Glebogryzarka widzę, ładna, zielona i ruch w interesie, aż miło
Kasik 16:08, 16 mar 2014

wietrzyk napisał(a)
Drodzy
Ależ zakupy poczyniliście, normalnie żuchwa mi z zawiasów wyskoczyła. Czy to z Iłowy?
Glebogryzarka widzę, ładna, zielona i ruch w interesie, aż miło

Asieńko zakupy z Iłowy.
Glebogryzarka pomaga bardzo ale wszystkiego za nas nie zrobi
Chcieliśmy zakasać rękawy i wkopać to wszystko, tylko pogoda nie pozwala. Ja potrzebuję trochę czasu- muszę poprzymierzać, popatrzeć co gdzie i jak duże będzie rosło.

Czekamy na słoneczko.
Paulaa 15:46, 17 mar 2014

Śliczna magnolka