Rododendron wielkokwiatowy Alfred fioletowy
Rododendron jakuszimański Loreley różowobiały
Rhododendron Hachmans Charmant
Rhododendron Roseum Elegans x 2
Rhododendron 'Catawbiense Boursault'
Rododendron wielkokwiatowy Catharine Van Tol
Rhododendron (różanecznik) praecox
Azalea Gibraltar x 2
azalia mandarin lights x 2
Rhododendron 'Bakkarat'
azaleodendron Gowenianum x 3
Azalea japonica Kermesina Rose x 2
Azalia japońska Orlice x 2
Azalia japońska 'Maruschka' x 2
Azalia japońska Torello x 2
Azalia japońska geisha fumico x 2
Azalia japońska 'Otava' x 2
azalia japońska marielle x 2
cyprysik tępołuskowy 'Marian' x 3
cyprysik groszkowy 'Filifera Aurea Nana' x 3
cyprysik tępołuskowy 'Kerdalo' x 2
Nie przypuszczałam, że aż tak dużo tego masz!!! Ale sadzenie Cię czeka, a jaka radość potem I jeszcze na róże ochotę masz
Postaram się pomóc, na ile będę potrafiła
Z tej Twojej całej listy mam Alfreda i Orlice
Cieszę się razem z Tobą, bardzo
Muszę uciekać, coś spakować muszę, po 22,00 wyjeżdżamy.
Kasiu, ciesze się razem z tobą z roślinek............ale big zakupy................szaleństwo, ale my tak właśnie na początku naszej ogrodowej drogi szaleliśmy, bardziej z ogrodem niż z domem, byle jak najszybciej było ogrodowo..............sadzenie to największa przyjemność tylko mądrze, ja się uczyłam na błędach, ale z gliną nigdy nie miałam doświadczenia, instynkt jakiś we mnie czuwał, że rabaty mus usypać wyżej
Magnolia Yellow River takiej szukaj, napisałam Ci u mnie miłego sadzenia kochani
Byliśmy specjalnie w Iłowej, Tam jest szkółka pisarzowicka, a mi zależało na różanecznikach.
jak posadzimy i troszkę urosną , a potem zakwitną to będzie dobrze.
Aga- pewnie błedów się nie ustrzegę, ale zależy mi by posadzić jak najwięcej roślin, będą miały czas żeby sobie spokojnie rosnąć. Takie zakupy robiliśmy w pierwszym roku - no może nie aż takie- , drugi to był lekki odpoczynek, koncentracja na drewutniach itp. i nadszedł czas na kolejne nasadzenia.
Ceny wiadomo jakie są i nie zawsze można pozwolić sobie na duże okazy. Właśnie dlatego kupujemy mniejsze, ale więcej. Poczekamy troszkę by dorosły, a przez ten czas cieszyć się będziemy z takich malutkich.
U Kindzi wyczytałam, że u Ciebie szaleństwo zakupowe -przybiegłam też popatrzeć Oj faktycznie - ale zakupy... monumentalne Fantastyczne... Ale będzie sadzenia a potem jakie piękne kwitnienie Pozdrawiam cieplutko i miłego weekendu życzę