Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 23:15, 24 kwi 2014

Kasiek napisał(a)
Piekne, zdrowe rh Kasiula pozdrawiam bawarkowo

Dzięki Kasiu - również pozdrawiam Rubensiki zasuwają, że aż strach
Kasik 23:16, 24 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Nadrobiłam zaległości , pozdrówka zostawiam.

Dziekuje Bogdziu. Twoja wizyta zawsze cieszy. Buziak
Mala_Mi 23:19, 24 kwi 2014

Opryski potem są skuteczne tylko w momencie pękania pąków.. poszukaj na necie, ale u nas pomogło i pryskanie w sezonie... liście były ładniejsze i mniej " chore".

Białobok ma to do siebie, że rośnie tak niechlujnie... ale na tym polega jego urok.. wykształci przewodnik.. mój też był taki pokręcony na początku.. a teraz przesadziłam 5 letnie drzewo, liczę że przeżyje zabieg.
Kasik 23:33, 24 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
Ładne i dorodne te RH, to tegoroczne, o których wspominałaś z LM?

Ten pierwszy to Roseum Elegans - Grześ kupił ostatnio takie dwa w super cenie.
Drugi to kupiony właśnie w LM -Cuningham's White - ciut mniejszy ale bardzo zdrowy i z wielka ilością paków,
Te trzy razem to rh które już są u mnie dwa lata, a kupione jako maleństwa w Insekcie - Roseum Elegans, Cuningham's White i Francesca.
Czwarte zdjęcie to kupiony w tym roku rh w Iłowie Loreley - łososiowy.

Kwiatki w przybliżeniu to Cuningham's White.

Następne czekają jeszcze.
Kasik 23:34, 24 kwi 2014

Alisonek napisał(a)
Zaczyna się niesamowity spektakl rh cudownie!

Szkoda, że nie wszystkie razem - to by była uczta. Ale nie ma co narzekać- jest pięknie.

agatanowa 23:36, 24 kwi 2014

Kasik napisał(a)

Ten pierwszy to Roseum Elegans - Grześ kupił ostatnio takie dwa w super cenie.
Drugi to kupiony właśnie w LM -Cuningham's White - ciut mniejszy ale bardzo zdrowy i z wielka ilością paków,
Te trzy razem to rh które już są u mnie dwa lata, a kupione jako maleństwa w Insekcie - Roseum Elegans, Cuningham's White i Francesca.
Czwarte zdjęcie to kupiony w tym roku rh w Iłowie Loreley - łososiowy.

Kwiatki w przybliżeniu to Cuningham's White.

Następne czekają jeszcze.

już całkiem pokaźne stadko
Kasik 23:37, 24 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Opryski potem są skuteczne tylko w momencie pękania pąków.. poszukaj na necie, ale u nas pomogło i pryskanie w sezonie... liście były ładniejsze i mniej " chore".

Białobok ma to do siebie, że rośnie tak niechlujnie... ale na tym polega jego urok.. wykształci przewodnik.. mój też był taki pokręcony na początku.. a teraz przesadziłam 5 letnie drzewo, liczę że przeżyje zabieg.

Aniu mój wiąz nie wygląda na chorego - pytałam tak profilaktycznie, bo przecież opryski też profilaktycznie się robi. Mam nadzieję, że będzie zdrowy. A na białoboka poczekam- bo warto.
Kasik 23:39, 24 kwi 2014

agatanowa napisał(a)

już całkiem pokaźne stadko

Agatko - mam jeszcze 7 nowych kupionych właśnie w Iłowie., ale jeszcze nie zaczynają. Sama jestem ciekawa jak zakwitną
Kindzia 09:30, 25 kwi 2014

Jeszcze SIEDEM ??? Matko...jak urosną to będzie jak u Bogdzi!!! Już się nie mogę doczekać, jak zaczniesz pokazywać kwitnienie

A ja ciągle nad sadzonkami buksika myślę...gdzie je TERAZ upchnąć??? Bo, że będą mi potrzebne za dwa lata, to nie wątpię...

Buziolki Kasiątko
Kasik 09:36, 25 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Jeszcze SIEDEM ??? Matko...jak urosną to będzie jak u Bogdzi!!! Już się nie mogę doczekać, jak zaczniesz pokazywać kwitnienie

A ja ciągle nad sadzonkami buksika myślę...gdzie je TERAZ upchnąć??? Bo, że będą mi potrzebne za dwa lata, to nie wątpię...

Buziolki Kasiątko

Przecież mogę przywieźć, zadołujesz je gdzieś, a potem przesadzisz. No chyba, że przyjedziesz do mnie w międzyczasie- - i sama kupisz.

Musisz zdecydować się do mojego wyjazdu.

buziak