Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Paulaa 11:34, 20 mar 2015

Kamila wysłałam
Kamajla 12:26, 20 mar 2015

Paulaa napisał(a)
Kamila wysłałam

dZięki, już pacze
Kamajla 19:52, 21 mar 2015

Dla Kuby/Ewy

w zeszłym roku było tak...
Kamajla 19:58, 21 mar 2015

Cisy po strzyżeniu

Czy w miejsca, gdzie są prześwity albo ogołocone gałązki (na drugim zdjęciu widać) powinnam dosadzić małe sadzonki, czy jest szansa, że z czasem same się zabudują?
Kamajla 20:07, 21 mar 2015

Dzisiaj u fryzjera były wrzosy

Kamajla 20:11, 21 mar 2015

jak widać, miałam dziś okazję nacieszyć oczy rozkwitnietymi krokusami. Jutro już ma być zimno... Fioletowe już prawie, prawie, ale potrzebny będzie kolejny ciepły dzień...

Trawnik częściowo wyczyszczony z filcu, synek pomaga
Kuba 21:16, 21 mar 2015

Pięknie to wrzosowisko wygląda, podoba mi się to falowanie kolorów, dziękuję za zdjęcie.
Cisy ciełaś już w tym roku? Ja właśnie dzisiaj ciełam swoje i trochę struchlałam bo może się za bardzo rozpędziłam. W każdym razie prześwitami się nie martw, bo szybko zarosną. A stwierdziłam że cisy są bardzo wdzięczne do cięcia- tam gdzie ciełam w tamtym roku wypuściły piękne gęste przyrosty, więc w tym roku ciachnęłam dużo więcej. Tym bardziej że mam dużo brązowych gałązek, bo żeruje w nich misecznik. U mnie przed takim żywopłotem z cisa w półokręgu stoi ławeczka, ciekawa jestem co będzie u Ciebie

Przepraszam za taki długi słowotok...
beata_kulesza 22:21, 21 mar 2015

Ja po niedzieli ruszam z trawnikiem i z wrxosami podobno ma być ciepło bo w tej chwili to dosłownie głowę urywa
Malgosik 12:14, 22 mar 2015

Ja ka zamiana na froncie!
Napracowaliście się.
Jeszcze rośliny nieduże, ale te wrzośce rozrosną się, tylko trzeba je ścinać po kwitnieniu, by były ładne zwarte.
A wrzosy już cięłaś?

Piękne to kółeczko. Gałązki jeszcze w różną stronę sterczą, ale w środku lata będą już ułożone. Coś o tym wiem Cisy odbijają ze starego drewna, więc jak je przycięłaś, to może się jeszcze zagęszczą. Poczekałabym z dosadzaniem od dołu. To zawsze zdążysz zrobić, a przecież innej roboty nie brakuje.
Kamajla 20:33, 22 mar 2015

Kuba napisał(a)
Pięknie to wrzosowisko wygląda, podoba mi się to falowanie kolorów, dziękuję za zdjęcie.
Cisy ciełaś już w tym roku? Ja właśnie dzisiaj ciełam swoje i trochę struchlałam bo może się za bardzo rozpędziłam. W każdym razie prześwitami się nie martw, bo szybko zarosną. A stwierdziłam że cisy są bardzo wdzięczne do cięcia- tam gdzie ciełam w tamtym roku wypuściły piękne gęste przyrosty, więc w tym roku ciachnęłam dużo więcej. Tym bardziej że mam dużo brązowych gałązek, bo żeruje w nich misecznik. U mnie przed takim żywopłotem z cisa w półokręgu stoi ławeczka, ciekawa jestem co będzie u Ciebie

Przepraszam za taki długi słowotok...

Teraz jeszcze nie widać tak tych kolorów, jeszcze młode sadzonki, ale jak porosną powinno być super
Cisy cięłam w tygodniu, na raty - po pracy. Czytałam i wyszło mi, że można (zgodnie z Danusi przekazem).
Tak mi się też wydawało, że Danusia i Toszka pisały o tym, że cisy nawet ze zdrewniałych części puszczają.
U mnie koło nosi dumną nazwę placyk wypoczynkowy, wyżwirujemy, postawimy stolik i fotele, cisy i platan urosną i faktycznie będzie można tam usiąść i wypocząć, schować się przed słońcem i sąsiadami.

Nie przepraszaj, pisz śmiało.

Pozdrawiam