Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Zielona 18:42, 23 mar 2015

Dziękuję, Kamila! Mam ponad 2m. Muszę zmierzyć dokładnie. No i muszę zachować proporcje w tym konkretnym miejscu, w którym zaplanowałam ławeczkę. U Ciebie chyba placyk wypoczynkowy ma się tam mieścić, prawda?
Kamajla 18:42, 23 mar 2015

Kuba napisał(a)
Kamila moim skromnym zdaniem to te cisy można mocniej ciachnąć jak radzi Agnieszka chociaż rozumiem Cię że może być żal ale one odwdzięczą się pięknymi przyrostami

W takim razie wyrównam. Nie z żalu tak zostawiłam, tylko braku doświadczenia. Agnieszki argument przemawia do mnie.
Kamajla 18:45, 23 mar 2015

Zielona napisał(a)
Dziękuję, Kamila! Mam ponad 2m. Muszę zmierzyć dokładnie. No i muszę zachować proporcje w tym konkretnym miejscu, w którym zaplanowałam ławeczkę. U Ciebie chyba placyk wypoczynkowy ma się tam mieścić, prawda?

Tak Martuś, czyli trochę więcej niż ławeczka musi się tam pomieścić. Zobacz u Kuby/Ewy, która dzisiaj u mnie pisała, u niej jest właśnie takie miejsce na ławeczkę i wygląda mi na mniejsze niż u mnie.
Sporo zależy jeszcze od tego jak dużą ławeczkę będziesz chciała tam postawić
Kamajla 18:46, 23 mar 2015

Spójrz tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5379-czasem-slonce-czasem-deszcz
Kamajla 18:51, 23 mar 2015

Jutro wybieram się obejrzeć tuje Aureospicata, trzymajcie kciuki, żeby ładne były to może od razu wrócą ze mną do domu

A na wrzosowej wystawiają noski jeszcze śnieżniki lśniące białe
Zielona 18:52, 23 mar 2015

Wiesz... ławeczka musi się dopasować do miejsca, a nie odwrotnie Siedzieć raczej na niej nie będę. You know...
Olili 18:59, 23 mar 2015

Zielona napisał(a)
Wiesz... ławeczka musi się dopasować do miejsca, a nie odwrotnie Siedzieć raczej na niej nie będę. You know...

To krzesło/fotel zamiast ławeczki jak za mało miejsca
bleebla 20:55, 24 mar 2015

Kamajla napisał(a)
Cisy po strzyżeniu

Czy w miejsca, gdzie są prześwity albo ogołocone gałązki (na drugim zdjęciu widać) powinnam dosadzić małe sadzonki, czy jest szansa, że z czasem same się zabudują?

Ja właśnie mam ten sam problem. Ciężko z tym dołem jest. Chciałam ciachnąć mocno ale wtedy na dole zostałby sam pień i kilka gołych gałązek.
Kamajla 21:04, 24 mar 2015

bleebla napisał(a)

Ja właśnie mam ten sam problem. Ciężko z tym dołem jest. Chciałam ciachnąć mocno ale wtedy na dole zostałby sam pień i kilka gołych gałązek.

Mam tak w 2 albo 3 miejscach, ale ciachnęłam. Mocno ufam Danusi, która tak zawsze chwali cisy, że nawet ze zdrewniałych części puszczają przyrosty.

MalgosiaR 21:17, 24 mar 2015

Hej Kama,

macham i odwzajemniam wizytę.
Trzymam kciuki za lepsze chwile, które niedługo nadejdą.