Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Malgosik 22:43, 05 cze 2015

zapomniałam napisać, że jesteś mistrzynią w rozmnażaniu hortensji
Madzenka 09:55, 06 cze 2015

Kamila pwolutku, bez pospiechu. Młody i ogród wymgają duzej ilości czasu... Młody ważniejszy, ogród zostaw sobie na póznej.

Miodunka to naprawdę ogrodzie dziadostwo, walczyłam z nią przez dwa lata, widzę, ze w tym roku wreszcie odpuściła. Pryskaj nawet co tydzien tymi systemicznymi srodkami. Jesli nie masz konfidoru, daj zanć moge Ci przywieżć.

Ps. Roundap precz od buka!!! Nawet nie próbuj. Jeden chwast buka nie zabije...
Kamajla 22:17, 07 cze 2015

jazzy napisał(a)
O, a ja jednego cisa wywaliłam, suchy był jak wiór. Trudno, stało się, reszty nie tykam
U mnie z kolei multum miseczników U Ciebie nie ma?
Pozdro

też jednego wywaliłam, trudno się mówi...
miseczników jeszcze nie zobserwowałam, mam nadzieję, że chociaż one ominą mój ogórd szerokoim łukiem

Pozdrówki

P.S. Jak takm Młody, świeczki zdmuchnął?
Kamajla 22:20, 07 cze 2015

Magda_ napisał(a)
Hej tam nie łam się powolutku sobie zrobisz nie zapomnij tylko buka podlewać a nic mu nie będzie
A młodym ciesz się ile możesz bo nawet się nie obejrzysz a zacznie przyprowadzać dziewczyny a ty pójdziesz w odstawkę

Dzięki za słowa pocieszenia

Młodym się cieszę, bo trochę na niego czekałam A ogród powolutku będę fragmentami ogarniała. Przyjdzie czas, to się przespieszy.

Buźka
Kamajla 22:26, 07 cze 2015

kasia_w napisał(a)

Hej hej Kamila
Widzę że plagi nie odpuszczają także Tobie Wszysy się skarżą. Powiem Ci że Twoje cisy wyglądają lepiej od moich. Pozwolisz,że ku pokrzepieniu skopiuję wypowieź Toszki do siebie- będę sobie czytała w chwilach zwątpienia w cisowe postępy. Coś w tym jest- jeden z moich zeszłorocznych cisowych trupów- podstępnie schowany przez mężą za krzakami, w donicy, chyba ożywa!
Na jednym bukszpanie znalazłam także takie same plamki- już wiem co robić No i przedziorek też podbił listę obecności.

Jak to zrobiłaś, że masz już jeżówki i limki???

Życzę sił i luzu- dzieci rosną, a ogród...jeszcze zdąrzysz

Tfu, tfu (to odnośnie cisów lepiej wyglądających )

Jeżówka z zeszłego roku, ładnie się rozrosła, muszę tylko koleżanki dokupić do towarzystwa, myślę, że powinny już się pojawić lada moment.

A limka to jakiś szalony patyk od Oli
Kamajla 22:27, 07 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
u mnie po 3 tygodniach od pryskania mospilanem zdobniczka znowu wróciła, a wczoraj odkryłam mszyce na młodych przyrostach RH CW - tym razem mam zamiar wypróbować ten specyfik co ostatnio u Siakowej o nim pisali.
Mam też gnojówkę z pokrzyw więc popróbuję naturalnych metod i zobaczymy czy działają...

Zobaczymy jak będzie u mnie. Było malutko, na kilku listkach, także mam nadzieję, że skutecznie przepędziłam...
Kamajla 22:30, 07 cze 2015

Malgosik napisał(a)
zapomniałam napisać, że jesteś mistrzynią w rozmnażaniu hortensji

To się okaże mam jeszcze część do rozsadzenia, bo czasu nie miałam i powtykałam patyki w długą skrzynkę (limki) i w drugą większą donicę (wanilki), ale 90% faktycznie ładnie się zieleni i puszcza liście. Jak się uda, to super, w takim tempie urządzam ogród, że akurat za 2-3 lata będą do wykorzystania.
A jak zostanie to się będę wymieniać
Kamajla 22:38, 07 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Kamila pwolutku, bez pospiechu. Młody i ogród wymgają duzej ilości czasu... Młody ważniejszy, ogród zostaw sobie na póznej.

Miodunka to naprawdę ogrodzie dziadostwo, walczyłam z nią przez dwa lata, widzę, ze w tym roku wreszcie odpuściła. Pryskaj nawet co tydzien tymi systemicznymi srodkami. Jesli nie masz konfidoru, daj zanć moge Ci przywieżć.

Ps. Roundap precz od buka!!! Nawet nie próbuj. Jeden chwast buka nie zabije...

Młody sam wie, że ważniejszy łapie za roślinkę i patrzy mi głęboko w oczy, czy roślinka ważniejsza, czy jego łobuzerskie zabawy

Nie mam kofidoru, chętnie skorzystam (rozumiem, że nie jest łatwo dostać?? czy tylko duże opakowania?).

Co do buka, ten chwast dziwny jakiś... Jutro zrobię zdjęcie jak to teraz wygląda. Bo nie wiem jak się za to zabrać. Sadzić w siatce z chwastem, czy rozwalać siatkę i spróbować wyciągnać chwasta...
leon60 07:13, 08 cze 2015

patykom dobrze to szaleją
Toszka 08:11, 08 cze 2015

Paulaa napisał(a)
Kamilka przepraszam że u Ciebie

Toszka a jak podlewać tym korzonkiem? ja w tym roku sadziłam trochę cisów i przesadzałam 2 dość duże

Musisz kupić korzonek w płynie dla zdrewniałych. Rozrabiasz w kuble w proporcji podanej na opakowaniu i podlewasz roślinę. I wszystko