Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Kamajla 10:33, 30 cze 2014

Viola napisał(a)
Kamilo, już pochwaliłam Twojego ambrowca na wątku ambrowcowym, ale mam pytanie czy Twoje drzewko jest szczepione? Jakiej wysokości ma pień, tzn na jakiej wysokości zaczynają się gałęzie. Naprawdę pięknie wyprowadzony. Masz plany co będzie bezpośrednio pod ambrowcem czy bez skarpetki będzie?

Violu, zgadza się, to egzemplarz szczepiony (na 2m) zwany Gumball'em. Mam nadzieję, że mu u mnie dobrze będzie Plan co będzie pod jest - wszosy/wrzośce, trawy, żywopłot cisowy, cyprysiki filfera aurea nana.
beata_kulesza 10:38, 30 cze 2014

witam, zapowiada się bardzo ciekawy ogród. Wrzucam do obserwowanych. Pozdrawiam
Iwk4 12:17, 30 cze 2014

Kamajla napisał(a)
mam go

ambrowiec gumball upolowany!

i jeszcze bukszpany przy okazji nabyłam

Kamilko, czy ten ambrowiec przebarwia się jesienią? Czy może są różne, bo na nich się nie znam. I po ile płaciłaś za buksiki?
Iwk4 12:22, 30 cze 2014

No się zmartwiłam, że na serial trzeba poczekać. Projekt w drodze, potem urlop, potem goście ... i czekanie ... ale jakbyś od sąsiadów pożyczyła więcej narzędzi ogrodowych, to by ci goście rabatki chociaż przekopali.
Kamajla 13:30, 30 cze 2014

Iwonka, ambrowiec pięknie przebarwia się jesienią i aż się nie mogę doczekać coś mi chodzi po głowie, że jest jakaś odmiana, ktora jakoś inaczej się wybarwia, ale nie jestem pewna czy nie mylę z jakimś innym drzewkiem. Buksiki po 4 zł.

A z serialami to tak już podczas wakacji jest, Ci co oglądają czekają na wrześniowe nowe serie
hanawier 22:06, 30 cze 2014

Damy radęPOCZEKAMY początek już jest pozdrawiam
Iwk4 09:13, 01 lip 2014

To miłego urlopu życzę.
Katkak 09:20, 01 lip 2014

Kamila czy wersja ambrowca gumball to jest ta miniaturowa? W sensie, że dorasta do 5m? Możesz powiedzieć ile Cię kosztował? Też na niego polowałam, jeszcze w zeszłym roku, ale gumball nigdzie nie mogłam dostać. Pozdrawiam.
Kamajla 09:29, 01 lip 2014

Iwk4 napisał(a)
To miłego urlopu życzę.

Dzięki Iwonko chociaż ja do wczoraj przez rok na urlopie macierzyńsko/rodzicielskim byłam dzisiaj synek kończy rok.
od dzisiaj urlop wypoczynkowy, a od września powrót do pracy...
Kamajla 09:33, 01 lip 2014

Katkak napisał(a)
Kamila czy wersja ambrowca gumball to jest ta miniaturowa? W sensie, że dorasta do 5m? Możesz powiedzieć ile Cię kosztował? Też na niego polowałam, jeszcze w zeszłym roku, ale gumball nigdzie nie mogłam dostać. Pozdrawiam.

Kasiu, chyba właśnie tak mniej więcej to wygląda. Szczepiony na 2m, korona ma dorosnąć do kuli ok. 2,5-3m średnicy czyli wychodzi, że na wysokość będzie ok. 5m.

Ja pojechałam po mojego spory kawałek od miejsca zamieszkania (prawie 70 km), ale opłacało się do passata kombi wszedł na styk - koronę zawinęli w taką miękką siatkę i trzymali od środka, żeby bagażnik się domknął ja prowadziłam, a obok siedziała donica cena na pw

Pozdrawiam