Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

lindsay80 10:40, 08 paź 2014

jak szeroko sadziłaś tuje od siebie i od płota i ile z przodu zostaje Ci miejsca na inne rośliny?
U nas wielkościowo będą podobne jak u Ciebie, plan sadzenia 60 cm od płota i co 60 cm każda, a rabaty mam na razie szerokie na na 175 cm (bo dalej posiana trawa).
Bażyna kupiona wysyłkowo?
Malgosik 10:43, 08 paź 2014

no nieźle, nie ma to jak ekipa do roboty
a smaragdy wzięłaś tam gdzie Ci dałam namiar?
bo takie gęste jak z tamtej szkółki
jazzy 11:04, 08 paź 2014

Hej hej
Ile cisów udało Wam się wykopać? My mieliśmy jechać z przyczepą, ale mój eM w końcu stwierdził, że nie ma sensu, że wszystkie wejdą do auta, hahaha, przeliczył się biedak, i udało się wsadzic tylko 10 z planowanych 20
Ale jeszcze tam pojedziemy po kolejna partię. I tak się opłaca
Dobrze, że wczoraj nie padało
Buzka
ps. Toszka, I love U
Kamajla 11:32, 08 paź 2014

lindsay80 napisał(a)
jak szeroko sadziłaś tuje od siebie i od płota i ile z przodu zostaje Ci miejsca na inne rośliny?
U nas wielkościowo będą podobne jak u Ciebie, plan sadzenia 60 cm od płota i co 60 cm każda, a rabaty mam na razie szerokie na na 175 cm (bo dalej posiana trawa).
Bażyna kupiona wysyłkowo?

pamięć mam dobrą, ale krótką... sprawdzę wieczorem i Ci napiszę, przed tujami mają być limki i żurawki, jest szansa, że doczekam się widoku z wykusza takiego jaki na razie podziwiam na zdjęciach Any_art
jedyne czego jestem pewna, że rabata w tym miejscu jest węższa niż Twoja (tak do 1,5m)

bażynę kupili mi znajomi w Prószkowie koło Opola
Kamajla 11:40, 08 paź 2014

Malgosik napisał(a)
no nieźle, nie ma to jak ekipa do roboty
a smaragdy wzięłaś tam gdzie Ci dałam namiar?
bo takie gęste jak z tamtej szkółki

Gosiu, Smaragdy kupiłam w mojej okolicy, kopane. Tam gdzie pisałaś było mi bardzo nie po drodze... Pojechałam najpierw do szkółki, gdzie tuje wyglądały strasznie, od dołu ogołocone i w ogóle jakieś nieciekawe... załamałam się, bo czasu niewiele, ale w drodze do domu trafiłam na inna szkółkę, która nie reklamuje się w internecie, na dodatek była już zamknięta (byłam tam po 18). Chciałam zapisać sobie telefon, wysiadłam, żeby sprawdzić na reklamie nr i wtedy wyszedł pan i mnie wpuścił, wybraliśmy tuje i w sobotę mi przywiózł. Także wszystko dobrze się skończyło, tuje ładne, świerki dowiozą (trochę mniejsze niż planowałam, ale też tańsze, a urosną przecież )

Kamajla 11:43, 08 paź 2014

jazzy napisał(a)
Hej hej
Ile cisów udało Wam się wykopać? My mieliśmy jechać z przyczepą, ale mój eM w końcu stwierdził, że nie ma sensu, że wszystkie wejdą do auta, hahaha, przeliczył się biedak, i udało się wsadzic tylko 10 z planowanych 20
Ale jeszcze tam pojedziemy po kolejna partię. I tak się opłaca
Dobrze, że wczoraj nie padało
Buzka
ps. Toszka, I love U

Po pierwsze - wyrazy umiłowania dla Toszki jak najbardziej na miejscu Podpinam się!

Mamy 30 szt., tato pojechał busem.

kiedy planujeszcz jeszcze jechać?? mój tato przywiózł ze sobą info, że jeszcze tylko w piątek można kopać, potem wpada jakaś wielka firma z W-wy i zabiera ile wlezie, a to co zostanie podobno mają zamiar zaorać... też chciałam na wiosnę jeszcze zarezerwować, ale w takiej sytuacji doopa zbita...
Malgosik 11:48, 08 paź 2014

Kamajla napisał(a)

Gosiu, Smaragdy kupiłam w mojej okolicy, kopane. Tam gdzie pisałaś było mi bardzo nie po drodze... Pojechałam najpierw do szkółki, gdzie tuje wyglądały strasznie, od dołu ogołocone i w ogóle jakieś nieciekawe... załamałam się, bo czasu niewiele, ale w drodze do domu trafiłam na inna szkółkę, która nie reklamuje się w internecie, na dodatek była już zamknięta (byłam tam po 18). Chciałam zapisać sobie telefon, wysiadłam, żeby sprawdzić na reklamie nr i wtedy wyszedł pan i mnie wpuścił, wybraliśmy tuje i w sobotę mi przywiózł. Także wszystko dobrze się skończyło, tuje ładne, świerki dowiozą (trochę mniejsze niż planowałam, ale też tańsze, a urosną przecież )

to daj mi proszę namiar na priva gdzie ta szkółka
jakie wysokie te smargady i po ile
i jaki koszt transportu

nie mogę przeżałować tych cisów
mogłabym, całą ścianę obsadzić
Kamajla 11:53, 08 paź 2014

Malgosik napisał(a)

to daj mi proszę namiar na priva gdzie ta szkółka
jakie wysokie te smargady i po ile
i jaki koszt transportu

nie mogę przeżałować tych cisów
mogłabym, całą ścianę obsadzić

namiary i info zaraz pójdą

co do cisów - ja mam, ale mi mało mam przewidziane obsadzenie wzdłuż ogrodzenia na froncie i aż żal, że nie dam rady (ani mój tato już też) wykopać więcej, a i czasu na sadzenie by zabrakło już... no nic, będzie się sadziło małe sadzoneczki, tam nie ma potrzeby natychmiastowego przesłonięcia
Jagodaa 12:03, 08 paź 2014

Poszalałaś, pozytywnie zazdroszczę . Okazja była nieziemska z tymi cisami , cieszę się, że Ci się udało . Praca wre u Ciebie, ładne żywopłoty, jak dla mnie to podstawa ogrodu i tworzenia ładnych rabat.
Kasia73 12:56, 08 paź 2014

ja też poproszę o info na temat szmaragdów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies