Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Kuba 10:21, 11 mar 2016

piękne lampiony i piękna ściana za nimi
o dzieciach też poczytałam, ostatnio jakieś trudne tematy po forum krążą uważam natomiast że nigdy, szczególnie odnośnie dzieci, nie wolno generalizować, nie ma jednej metody na wychowanie dziecka, każdy rodzic wie, jeśli ma intuicję, do czego zdolne jest jego dziecko, na ile wolno mu zaufać i na co wolno mu pozwolić, ale i tu należy być ostrożnym. Niestety dzieci poparzone wrzątkiem, spadające ze schodów czy przez okno to ciągle rzeczywistość i wcale nie w patologicznych domach.
inag 10:22, 11 mar 2016

babka napisał(a)
Świetne te lampiony , pasują idealnie do wystroju. Też lubię blask świec w domu i bez względu na to czy są dzieci czy ich nie ma to ostrożnosc trzeba zachować. Sama dwa lata temu chate prawie z dymem puścilam...

Ola, ja nigdy nie zostawiam bez nadzoru płonących świec. Z ogniem nie ma żartów. Tak szczerze mówiąc to nawet kot mógłby podejść i przewrócić świeczkę a póżniej to już mgnienie oka i nieszczeście gotowe... Ze wszystkim trzeba być rozsądnym.
inag 10:31, 11 mar 2016

Kuba napisał(a)
piękne lampiony i piękna ściana za nimi
o dzieciach też poczytałam, ostatnio jakieś trudne tematy po forum krążą uważam natomiast że nigdy, szczególnie odnośnie dzieci, nie wolno generalizować, nie ma jednej metody na wychowanie dziecka, każdy rodzic wie, jeśli ma intuicję, do czego zdolne jest jego dziecko, na ile wolno mu zaufać i na co wolno mu pozwolić, ale i tu należy być ostrożnym. Niestety dzieci poparzone wrzątkiem, spadające ze schodów czy przez okno to ciągle rzeczywistość i wcale nie w patologicznych domach.

Dzięki
Ewa, masz 100% racji! My uczymy małego co wolno co nie. Tak jest np z tym ogniem, ale nigdy, przenigdy nie zostawiam go samego przy świeczce, ognisku, grillu itd. jak gotuję, to zawsze uważam, zeby nie kręcił się przy garnku z czymś gorącym bez nadzoru. Zawsze też najpierw używam te tylne miejsca na płycie indukc. Dzieci są często nieprzewidywalne ale nie można ich całkowicie izolować od życia a pokazywać zagrożenia i nadzorować, tłumaczyć i pokazywać co się może stać, jak się trzeba zachować. A wypadki się zdarzają i niestety zawsze chyba będą, tak samo wśród dzieci jak i dorosłych
inag 10:32, 11 mar 2016

Dobra, koniec tematu
Może później pokażę meble to metamorfozie jak plan dnia się nie zmieni
Udanego dnia wsztystkim!
makkasia 12:40, 11 mar 2016

ilonko szczęka mi opadła na widok wszystkich po kolei pięknych rzeczy, które tworzysz. Ozdoba ściany z rurek dała mi pomysł na stojak na butelki do wina
pozdrawiam i życzę zdrowia życzę
beta 12:51, 11 mar 2016

makkasia napisał(a)
ilonko szczęka mi opadła na widok wszystkich po kolei pięknych rzeczy, które tworzysz. Ozdoba ściany z rurek dała mi pomysł na stojak na butelki do wina

bo to zdolna bestyja jest
inag 14:02, 11 mar 2016

makkasia napisał(a)

Dziękuję
Takie stojaki z rurek widziałam na Pintereście. Pomalowane były na czarno i wyglądały świetnie! Jak zrobisz to koniecznie pokaż!
Również wszystkiego najlepszego!
inag 14:03, 11 mar 2016

beta napisał(a)

bo to zdolna bestyja jest

Co do bestyi to mój M by się zgodził
inag 18:10, 14 mar 2016

Farba na meblach dopiero dziś naprawdę wyschła i zaraz pokażę jak wyszło. Jak już robiłam zdjęcia to cyknęłam też rurki na ścianie
nawigatorka 18:12, 14 mar 2016

To i stroik nie byl dla Ciebie.
Wyglada jak oryginalny kolor a jaki byl wczesniej?