Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

leon60 14:18, 05 maj 2017

inag napisał(a)

To bardzo dobra wiadomość
Ola, powiedz mi jak mozesz dlaczego ta moja sesleria jest taka normalna zielona podczas gdy na zdjeciach wszedzie jest piękna limonkowa???

wiosną jest soczyście zielona, limonkowa będzie raczej latem gdy nie jest specjalnie podlewana
bdan 16:58, 05 maj 2017

no i kolor od nasłonecznienia chyba jest uzalezniony
nawigatorka 20:55, 05 maj 2017

I jak zdecydowana?
Kokesz 22:09, 05 maj 2017

inag napisał(a)

Najlepsze w nich jest to, że są to tulipany, które kwitną wiele lat i z każdym rokiem się mnożą. Kupowałam je jako bezodmianowe na kilogramy. Oznaczone są tylko jako białe, jasno - i - ciemno różowe itd. W tym roku też na pewno dosadzę mnóstwo białych. Jak będziesz zainteresowana to podeślę Ci link do aukcji jesiennych u producenta od którego zawsze je kupuję. Plusem u niego jest też to, że nigdy nie miałam pomylonych kolorów.

Witam

Ja też poproszę o namiary na tulipanki
frezja 09:03, 06 maj 2017

Ilonko i ja poproszę o namiar na te pewniaki
babka 10:53, 06 maj 2017

A tu burza mózgów się odbywała
Mnie też niespecjalnie przypadł do gustu pomysł z bukszpanami zasłaniającymi cały murek.
On jest piękny. A takie szczelne przysłonięcie tym bardziej przyśpieszyłoby jego erozję.
Też widzę go z czymś niższym u stóp
Jak rozważałaś rozplenicę trochę mi zgrzytało powtórzenie form z góry murka.
Selseria - lubię to
inag 21:39, 06 maj 2017

leon60 napisał(a)

wiosną jest soczyście zielona, limonkowa będzie raczej latem gdy nie jest specjalnie podlewana

Dzięki! Już się bałam, ze sptrzedali mi nie tą co chciałam
inag 21:39, 06 maj 2017

bdan napisał(a)
no i kolor od nasłonecznienia chyba jest uzalezniony

One rosną na całkowitej patelni więc powinno być chyba ok...
lindsay80 21:43, 06 maj 2017

Hej Ilonka,
widzę, że po długiej przerwie powróciłaś z nową energią do działań ogrodowych i pięknymi zdjęciami.

Moja jesienna też jest intensywnie zielona, a nie limonkowa, a rośnie od wschodu.
inag 21:46, 06 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
I jak zdecydowana?

Zdecydowana. Klamka zapadła. Dziś policzyłam ile mi ich potrzeba i wyszło... 130 sztuk Już nie rozmyślam bo znów wachałabym się między little boy a seslerią. Przekonał mnie ten Twój argument że będzie to jak jedna rabata przecięta trawnikiem. Miałam wątpliwości nie dlatego, ze nie podoba mi się sesleria bo tak nie jest. Zresztą gdyby mi się nie podobała nie obsadziłabym nią całej rabaty. Myślałam raczej o jej szybkim starzeniu się i czytałam że potrafi się wykładać po deszczach. Tego bym nie chciała. W przypadku rozplenicy wiem że raczej to się nie zdarza. To tyle.