Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 23:44, 10 cze 2017

babka napisał(a)
A wiesz, że jesienią miałam plan połączyć czosnki z kosaćcami ? Tylko nie zakupiłam czosnków na gazon więc plan upadł. Ale w tym roku tak zrobię, widzę że pięknie to wygląda

Wg mnie to zgrany duet. Dziś właśnie mieliśmy znajomych na popołudniowej kawie i pierwsze co to pochwalili własnie to miejsce
inag 23:49, 10 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
Sesleria piekna jest! A Artemiski podcięłam bardziej i nie wiem czy im to dobrze zrobiło

I myślisz, że to jesienna?
Twoje Artemisy powinni drukować na ulotkach reklamowych tej odmiany! Są piękne jak namalowane. Pokazywałaś je mocniej przycięte? Ja w tym roku wszystkie swoje róże bardzo oszczędnie cięłam i ładnie się rozkrzaczyły ale tylu pąków ile mają Twoje 2 to chyba we 4 razem nie będą miały nigdy..
inag 23:52, 10 cze 2017

leon60 napisał(a)
Sesleria piękna zastanawia mnie tylko dlaczego taka fontannowa i zielona ? ma słońce większość dnia ?
Do jesiennej podobna jest argentea może zbadaj temat

No właśnie... akurat ta ma słońce calutki dzień. Poczytam jeszcze o tej odmianie argentea o której piszesz. Nie słyszałam o takiej. Muszę przyznać, że wkurza mnie że nie jest taka limonkowa jak u wszystkich. Nie tak miało być
inag 23:54, 10 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Już 3 razy zmieniałam jej miejsce. Na tym co teraz jest przynajmniej mi przezimowała

Jeśli nie wiadomo co jest to pewnie susza

A wiesz, może masz rację bo moja ma wody pod dostatkiem... Spróbuj może choć jeden egzemplarz mocniej podlewać i poobserwuj czy będzie różnica względem tych pozostałych.
Konieczki 00:00, 11 cze 2017

Cudnie i bujenie u Ciebie.
Sesleresia to jesienna na 100%, mam z trzech ogrodowiskowych zrodel i wyglada dokladnie jak Twoja
Konieczki 00:00, 11 cze 2017

Sesleresia to jesienna na 100%, mam z trzech ogrodowiskowych zrodel i wyglada dokladnie jak Twoja
inag 00:02, 11 cze 2017

ren133 napisał(a)

Jak spotkam u siebie to wypróbuję Chociaz po wtorkowych ulewach trawniczek wybujał jak nigdy ... a ja się w poniedziałek idealnie wstrzeliłam z nawozem

PS Zachorowalam na irysy tylko rozważam jeszcze białe ...

Ja swój kupuję w Brico M. Tam jest najtańszy.
Opady potrafią zdziałac cuda. Nie raz już zauważyłam, że można podlewać non stop i rośliny przez tydzień tak nie urosną jak po jednym porządnym deszczu. Widać z naturą nic nie wygra
Teraz się zastanawiam czy ja w ogóle widziałam na żywo białe irysy i chyba jednak nie...
inag 00:07, 11 cze 2017

Mirka napisał(a)
Zatrawkowana jesteś na maksa Foty pokazałaś mega cudne Czekam na takie efekty trawkowe u mnie.Iryski cudo też mam takie.Szukam białych i jasnych niebieskich

To fakt. Zachorowałam na trawy. Obecnie nie wyobrażam sobie już ogrodu bez traw. Najbardziej lubię patrzeć jak wieje mocny wiatr i wszystkie razem falują Mogłabym się tak na nie gapić godzinami
Znając Twoją rękę do roślin to niedługo będziesz miała największe okazy na O.
Już się boję jak zobaczę te białe irysy, że też ich zapragnę
inag 00:10, 11 cze 2017

Agi2006 napisał(a)

No mi z bliska wyglada na jesienną. Może jest mniej limonkowa bo nie jest w zbyt słonecznym miejscu....

No właśnie jest na bardzo słonecznym stanowisku. Sama już nie wiem. Jeżeli nie będzie kłopotliwa i będzie ładnie rosła to już może nawet taka zielona zostać Ciekawa jestem tylko odmiany. Ot tak po prostu żeby wiedzieć. Poczytam jeszcze o tej nowej o której pisała Ola.
inag 00:13, 11 cze 2017

Konieczki napisał(a)

Dzięki!
Mówisz, że Twoja jest taka sama? To dlaczego w takim razie u nas ma taki kolor a u innych jest aż jaskrawo żółta? Masz jakiś pomysł???