Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 21:47, 02 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Ale biało u ciebie U Nas tylko lekko poruszyło i się roztopiło Pochwal się zakupami

U mnie też się szybko topiło ale często padało Jak nie śnieg to grad
Pochwalę się jutro bo nawet zdjęć nie porobiłam tak szybko sadziłam ale z sadzonek jestem zadowolona. Przyszły ładne, zdrowe, z rozwiniętym systemem korzeniowym. Mam nadzieję, że się przyjmą sadzone w takich ekstremalnych warunkach
inag 21:50, 02 kwi 2015

Kuba napisał(a)
trzeba przyznać że kule bukszpanowe obronią się nawet w taką pogodę i wyglądają zawsze pięknie. Pewnie teraz śladu nie ma po śniegu. Czuję że u nas mróz będzie w nocy a jutro ślizgawka

A wiesz, że jeszcze dwa lata temu nie znosiłam bukszpanów! Gdyby ktoś mi powiedział, że tyle ich nasadzę u siebie to bym powiedziała, że jest szalony Jednak ludzie się zmieniają
U mnie też nie będzie ciekawie w nocy coś czuję..
kitek81 23:11, 02 kwi 2015

ale biało! nie zazdroszczę powrotu zimy!
i w taką pogodę sadziłaś bukszpany? podziwiam! łapek sobie nie poodmrażałaś?
inag 23:23, 02 kwi 2015

Postanowiłam posadzić bo był tego wielki karton i musiałabym wstawić je we wszystkie miski i wiadra z wodą jakie miałam w domu żeby korzenie nie obeschły.. A poza tym nie wiem kiedy pogoda się poprawi. Wg prognoz jakoś nie szybko Poza tym Święta, więc sadzenie odpada.. Nie chciałam ich zmarnować.
Ale szybko poszło. Ziemię mój M już wcześniej przygotował. Przekopał z kompostem więc 40 minut i po sprawie (Na coś te chłopy się jednak przydają) Ręce trochę zmarzły, jednak w tak słusznej sprawie było warto
Nallar 23:46, 02 kwi 2015

I zasypało wszystko na biało....
U mnie pogoda też paskudna, zimno i mokro, brr... pozdrawiam więc ciepło
inag 11:06, 03 kwi 2015

Najgorsze, że nic nie zapowiada poprawy Udanego dnia
agata19762 11:37, 03 kwi 2015

inag napisał(a)
Postanowiłam posadzić bo był tego wielki karton i musiałabym wstawić je we wszystkie miski i wiadra z wodą jakie miałam w domu żeby korzenie nie obeschły.. A poza tym nie wiem kiedy pogoda się poprawi. Wg prognoz jakoś nie szybko Poza tym Święta, więc sadzenie odpada.. Nie chciałam ich zmarnować.
Ale szybko poszło. Ziemię mój M już wcześniej przygotował. Przekopał z kompostem więc 40 minut i po sprawie (Na coś te chłopy się jednak przydają) Ręce trochę zmarzły, jednak w tak słusznej sprawie było warto

Ilonko szczęściarą jesteś, mój eM nie robi takich rzeczy

w ogrodzie też mam biało
inag 11:48, 03 kwi 2015

agata19762 napisał(a)

Ilonko szczęściarą jesteś, mój eM nie robi takich rzeczy

w ogrodzie też mam biało

Agata, ale on od niedawna dopiero Wcześniej też nie robił. Udawał, że nie widzi jak ja kopałam i woziłam taczki Teraz coś mu się pozmieniało i nawet sam proponuje pomoc Nie wiem co na niego wpłynęło ale jestem temu czemuś wdzięczna
bdan 13:09, 03 kwi 2015

inag napisał(a)

Właśnie je robię
Zmierzyłam tortownicę i ma 25cm średnicy. Tak, musu z białej czekolady robię więcej bo pomimo, że składników jest tyle samo co w musie gorzkim to dziwnie zawsze wychodzi jej mniej... Teraz, te składniki z przepisu zwiększyłam o jeszcze połowę porcji i widzę, że będzie ok. Ja też na wszelki wypadek dodaję do musów po łyżeczce żelatyny. Smaku nie zmieni a mam wtedy pewność, że porządnie stężeje. Żelatynę zalewam łyżką zimnej wody i odstawiam na 5 minut. Jak mus jest gotowy to tą zastygniętą, napęczniałą żelatynę wkładam na 5 sekund do mikrofalówki. Od razu się roztopi. Wtedy ją przestudzam i od razu wlewam do musu. Mieszam i do tortownicy
Napisz jak wyszło i czy smakuje

Ilona dziękuje bardzo. Mam nadzieję, że wyjdzie. Robisz 1,5 porcji tylko tej białej warstwy na tę tortownice 25 cm?
inag 13:16, 03 kwi 2015

Tak. Tylko tej białej. Nawet jak Ci kilka łyżek zostanie to przełóż do pucharka na lody i będziesz miała pyszny musowy deser dla kogoś