Właśnie je robię
Zmierzyłam tortownicę i ma 25cm średnicy. Tak, musu z białej czekolady robię więcej bo pomimo, że składników jest tyle samo co w musie gorzkim to dziwnie zawsze wychodzi jej mniej... Teraz, te składniki z przepisu zwiększyłam o jeszcze połowę porcji i widzę, że będzie ok. Ja też na wszelki wypadek dodaję do musów po łyżeczce żelatyny. Smaku nie zmieni a mam wtedy pewność, że porządnie stężeje. Żelatynę zalewam łyżką zimnej wody i odstawiam na 5 minut. Jak mus jest gotowy to tą zastygniętą, napęczniałą żelatynę wkładam na 5 sekund do mikrofalówki. Od razu się roztopi. Wtedy ją przestudzam i od razu wlewam do musu. Mieszam i do tortownicy
Napisz jak wyszło i czy smakuje
Na dodatek przyszły zamawiane w weekend sadzonki bukszpanu na obwódkę nowej rabaty. Do tej pory mogłam powiedzieć, że sadziłam już w każdą pogodę ale w śniegu nigdy Teraz to się zmieniło Nie chcę nawet myśleć co po dzisiejszym dniu sądzą o mnie sąsiedzi...
trzeba przyznać że kule bukszpanowe obronią się nawet w taką pogodę i wyglądają zawsze pięknie. Pewnie teraz śladu nie ma po śniegu. Czuję że u nas mróz będzie w nocy a jutro ślizgawka