Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Sabina76 21:02, 01 kwi 2015

inag napisał(a)

Mam nadzieję, że podgonią z tymi kwiatami bo inaczej źle z nimi będzie Właśnie od Ciebie wracam

Podgonią Ciekawa jestem czy będzie tam kolorowo czy monochromatycznie? Jakaś czerwień? Fiolet? Ilonko zdradzisz czy będzie to niepodzianka?
inag 23:23, 01 kwi 2015

Tam akurat będzie czysta biel, chyba że to ja będę miała niespodziankę i miły Pan sprzedał mi nie to co chciałam
kitek81 00:24, 02 kwi 2015

inag napisał(a)

Trzymałam kciuki za to przedszkole, by wszystko było ok Cieszę się, że obyło się bez problemów

To dziekuję z całego serca jak widzisz, poskutkowało!
bdan 07:12, 02 kwi 2015

Ilona jeszcze pytania ciastowe.
Jaka wielkość formy na to ciasto musowo-czekoladowe, i czy dobrze pamiętam, że masę białą robisz podwójną?
kitek81 07:57, 02 kwi 2015

miłego, słonecznego dnia
inag 15:30, 02 kwi 2015

bdan napisał(a)
Ilona jeszcze pytania ciastowe.
Jaka wielkość formy na to ciasto musowo-czekoladowe, i czy dobrze pamiętam, że masę białą robisz podwójną?

Właśnie je robię
Zmierzyłam tortownicę i ma 25cm średnicy. Tak, musu z białej czekolady robię więcej bo pomimo, że składników jest tyle samo co w musie gorzkim to dziwnie zawsze wychodzi jej mniej... Teraz, te składniki z przepisu zwiększyłam o jeszcze połowę porcji i widzę, że będzie ok. Ja też na wszelki wypadek dodaję do musów po łyżeczce żelatyny. Smaku nie zmieni a mam wtedy pewność, że porządnie stężeje. Żelatynę zalewam łyżką zimnej wody i odstawiam na 5 minut. Jak mus jest gotowy to tą zastygniętą, napęczniałą żelatynę wkładam na 5 sekund do mikrofalówki. Od razu się roztopi. Wtedy ją przestudzam i od razu wlewam do musu. Mieszam i do tortownicy
Napisz jak wyszło i czy smakuje
inag 15:32, 02 kwi 2015

kitek81 napisał(a)
miłego, słonecznego dnia

Dziękuję i również udanego dnia!
Wieczorem wstawię zdjęcie jak dziś było u mnie do 12 w południe...
inag 21:18, 02 kwi 2015

Dziś za oknem miałam taki widok!

Na dodatek przyszły zamawiane w weekend sadzonki bukszpanu na obwódkę nowej rabaty. Do tej pory mogłam powiedzieć, że sadziłam już w każdą pogodę ale w śniegu nigdy Teraz to się zmieniło Nie chcę nawet myśleć co po dzisiejszym dniu sądzą o mnie sąsiedzi...
Mirka 21:30, 02 kwi 2015

inag napisał(a)
Dziś za oknem miałam taki widok!

Na dodatek przyszły zamawiane w weekend sadzonki bukszpanu na obwódkę nowej rabaty. Do tej pory mogłam powiedzieć, że sadziłam już w każdą pogodę ale w śniegu nigdy Teraz to się zmieniło Nie chcę nawet myśleć co po dzisiejszym dniu sądzą o mnie sąsiedzi...
Ale biało u ciebie U Nas tylko lekko poruszyło i się roztopiło Pochwal się zakupami
Kuba 21:33, 02 kwi 2015

trzeba przyznać że kule bukszpanowe obronią się nawet w taką pogodę i wyglądają zawsze pięknie. Pewnie teraz śladu nie ma po śniegu. Czuję że u nas mróz będzie w nocy a jutro ślizgawka