Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 17:29, 12 mar 2014

boguslaw_r_ napisał(a)
Witaj dwa lata temu kupiłem ponad 200 grabów po roku 40 % zjadły mi robale, dokupiłem 80, przyciąłem i teraz wygląda że będzie dobrze. pozdrawiam.

To mnie Bogusławie pocieszyłeś normalnie nic tylko czekać na zmasowany atak szkodników
a tak serio, to mam nadzieję że moje ominą i pójdą gdzieś indziej
Dzięki za odwiedzinki, bo dawno tu nie byłeś a ja jeszcze nie zabrałam się za wyginanie sosenek konieczne muszę to nadrobić
Pozdrawiam
Gardener27 17:44, 12 mar 2014

Alu dopiero ostatnio u Ciebie byłem a Ty już 100 stron zapełniłaś swoimi rozważaniami ogrodowymi
Graby bardzo ładne Trzymam kciuki za nie a robalom zrób napis ZAKAZ WJAZDU NA MÓJ OGRÓD !!!
Miłego wieczoru
Alisonek 19:37, 12 mar 2014

No tak jakoś wyszło Przemku
muszę się pospieszyć z ich sadzeniem bo atak zimy zapowiadają to niech już w ziemi będą i przeżyją.
Do miłego
Gardener27 20:18, 12 mar 2014

O graby się nie martw bo nawet gdyby się schłodziło a ziemia jest niezamarznięta spokojnie możesz je sadzić Niech się już przyzwyczajają do nowego środowiska U Ciebie na pewno będzie im dobrze!
Kasik 20:22, 12 mar 2014

Ala popatrz na swoje hortki, czy nie mają za długich patyczków. Ja swoje przycięłam jeszcze trochę, bo chcę żeby się zagęściły. No i kolejne patyczki się ukorzeniają.

Nikita 20:28, 12 mar 2014

Alu, przekazałam znajomemu info od ciebie (już do południa do mnie dzwonił, bo mu spokoju to nie dawało)..trochę się załamał, bo gdzieś wyczytał, że to mogą być korniki i drzewo do wycięcia...
A stacja jest u nas, więc nie ma problemu...miał tam pojechać i się wypytać. Jak coś będę wiedziała to dam znać.. też jestem ciekawa co to za "cholera".
Alisonek 20:34, 12 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
O graby się nie martw bo nawet gdyby się schłodziło a ziemia jest niezamarznięta spokojnie możesz je sadzić Niech się już przyzwyczajają do nowego środowiska U Ciebie na pewno będzie im dobrze!

Przemku, oby tak było a ziemia już nie zamarznie chyba
Alisonek 20:36, 12 mar 2014

Kasik napisał(a)
Ala popatrz na swoje hortki, czy nie mają za długich patyczków. Ja swoje przycięłam jeszcze trochę, bo chcę żeby się zagęściły. No i kolejne patyczki się ukorzeniają.

Powiedziała co wiedziała Kasiu ja pierwszy raz w życiu będę miała hortensje, to skąd mam wiedzieć czy są za długie
Tak się prezentowały w sobotę, i sama osądź
iwonaal 20:36, 12 mar 2014

Alu, jutro 14-14.30.czy tak?
Alisonek 20:39, 12 mar 2014

Nikita napisał(a)
Alu, przekazałam znajomemu info od ciebie (już do południa do mnie dzwonił, bo mu spokoju to nie dawało)..trochę się załamał, bo gdzieś wyczytał, że to mogą być korniki i drzewo do wycięcia...
A stacja jest u nas, więc nie ma problemu...miał tam pojechać i się wypytać. Jak coś będę wiedziała to dam znać.. też jestem ciekawa co to za "cholera".

Też czytałam ten artykuł i z tych objawów co pisałaś to nie wygląda to na korniki, a poza tym nie żyją w takich drzewach (je tylko las interesuje,nie do końca wszystko doczytał) tamto drzewo gryzły inne robaczki
To jedz do stacji i fajnie jak byś miała jakieś zdjęcia tego orzecha
A mój agrest na dole jest jasny, a nie mam skąd wziąć ciemnej odmiany żeby zaszczepić to górne piętro