Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Zielona 18:56, 17 maj 2014

Ala - obciążyłaś te piękne donice, żeby wiatr ich nie powywracał? Śliczne są i bardzo zdobią, a z własnego doświadczenia wiem, że warto pomyśleć o podmuchach...
Alisonek 19:26, 17 maj 2014

WilczaGora napisał(a)
ale masz warzywnik !!!
ja już wiem, jak będą smakować te truskawki...obłędnie

Wilczyco taki jest w całej okazałości mój warzywnik

a truskawy takie już są tylko teraz słońca brakuje

Tyle pochwał na te nasze donice że będą pięknie nam służyły
buziakiiiii Wilczyco
Alisonek 19:35, 17 maj 2014

Elu wczoraj padało od 19, a dzisiaj trochę od rana i przedpołudniem przekaże pozdrowienia pomocnikowi

Nikito fajnie że mamy podobny gust a warzywnik to kuuupa pracy bo zielsko z każdego zakamarka wyłazi

KAsiu bo się czerwona od tych pochwał zrobiłam dziękuję za miłe słowa, i nie trać nadziei w młodych ludzi bo jednak większość jest pracowita i wie co w życiu chce robić. Mama nadzieję zajrzeć i popodziwiać Twoje żurawki. buziolkiii

Alisonek 19:41, 17 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
Ala Ciebie jak nie ma to znaczy że kopiesz w ziemi jak kret

Donice bardzo eleganckie Obsadzenie ich werbenami z pelargonią to dobre połączenie Kompozycje skrzynkowe na bogato i kolorowo Wykopy archeologiczne w ogrodzie imponujące Widzę że zostawiłaś białe rh pod ścianą Szkoda trochę że zerwałaś ten bluszcz bo miały by ładne zielone tło Kącik też niczego sobie Piwonie po przesadzeniu chyba już w tym roku nie zakwitną Pozdrawiam

Już drugi raz słyszę to że kopię w ziemi jak zwierzę
W zeszłym tyg przy wykopywaniu szparagów sąsiadka stojąc przy płocie patrzy na nas i mówi że ona by tak nie mogła kopać w ziemi jak kot tylko po to żeby zjeść szparagi
Dziękuję za pochwały moich obsadzeń, starałam się trzymać jednej kolorystyki i chyba mi się udało, tylko czekać jak wszystko się rozrośnie
Bluszcz w marcu cały usunęliśmy bo odstawał jakieś 30 cm od muru i 3/4 z tego to były suche obumarłe pędy i na wierzchu przewieszone młode pędy. jak by ktoś mocno pociągnął to mogłoby to wszystko spaść
Czerwona ściana i białe rh to chyba dobre połączenie. te new zamble są zbyt intensywne i by się zlewało całe tło.
buziaki i pozdrowienia
Alisonek 19:56, 17 maj 2014

Ivvonka dziękuję, mi teraz tez coraz bardziej sie podoba i widać efekty mojej ciężkiej pracy

Malkul a no ida prace pełną parą dobre oko masz, to stipki od Agnieszki która mi przesłała tez werbenki

Marta ciągle sie pocieszam że już dalej niż bliżej, i bliżej końca jestem, a potem zacznie się od nowa zmienianie

Tusiawko ja już wszystkie donice i skrzynki z parapetów mam obsadzone, i koniec zakupów jednorocznych tego przynajmniej jestem pewna bratki też jeszcze stoją i całkiem dobrze sie mają

Wiuniu dziękuję że wpadłaś na wizytę i fajnie że doniczki i kompozycja Tobie sie podobają zakup życia normalnie zrobiłam i furora na wsi melduję że graby jednak mają życie pozdrawiam

Marto Zielona donice są mega cięzkie, mają w środku cegły, piach, kamienie, ziemię, keramzyt i ledwo co można je przesunąć więc żaden podmuch wiatru nie powinien być im straszny
Alisonek 20:07, 17 maj 2014

Kilka zdjęć z warzywnika
Pomidorowisko, sorki ale słońce mocno świeciło a wiatr głowę urywał

Kwitnące szczypiorki

Agrestowe kuleczki

kapustki zaczynają się zwijać
Alisonek 20:20, 17 maj 2014

Faceliowe pole

Buraczki czekają na przerywanie, a przy okazji zupka z boćwiny będzie

trochę deszczu i wszystko rośnie
Alisonek 20:26, 17 maj 2014

Jan Paweł już kwitnie, na razie cały 1 kwiat

wszyscy mają żurawki, mam i ja

Błażko dumał

i wydumał tak
Gardener27 20:31, 17 maj 2014

Aluś ale u Ciebie podrosły warzywka Pomidorki będą miały folię ? bo szkielet stoi

Muszę trochę zganić Ćwikła przerywać, kapustę okopywać i będzie idealnie

Pozdrawiam zapracowanego Tygryska !
Gardener27 20:49, 17 maj 2014