Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 21:00, 17 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
Aluś ale u Ciebie podrosły warzywka Pomidorki będą miały folię ? bo szkielet stoi

Muszę trochę zganić Ćwikła przerywać, kapustę okopywać i będzie idealnie

Pozdrawiam zapracowanego Tygryska !

A co masz na myśli pisząc okopywać kaustę???
świetna chmurka koło Błażejka, i trafiłeś w samo sedno,bo pewnie tak myślał
iwonaal 21:01, 17 maj 2014

Chłop zmęczony, tak go zagoniłaś. A jak było u Iwony?
Gardener27 21:17, 17 maj 2014

Nie jest to konieczne ale okopujemy kapustę późną, dopóki mała i możesz wejść w rzędy, i to raczej na glebie gliniastej. Na piaskach niekoniecznie, chyba że jest na wysokiej nóżce i się może pod ciężarem głowy przewrócić. Jeśli okopiemy kapustę to trudniej śmietce znieść jaja przy szyjce korzeniowej i przez to w pewnym stopniu ją ochronimy.
Alisonek 21:23, 17 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Chłop zmęczony, tak go zagoniłaś. A jak było u Iwony?

troszkę tylko został poproszony o pomoc ja tam nikogo nie gonie

niecałe 30 min jechałam do Iwonki, trochę pobłądziłam po osiedlu ale trafiłam do przesympatycznej i bardzo gościnnej Iwonki królowej tulipanów i róż Ona zna nazwy wszystkiego dla mnie Szok

Żeby każdy się odnalazł o jaka Iwonę chodzi, wklejam link do Jej ogrodu i zachęcam do odwiedzin https://www.ogrodowisko.pl/watek/3928-ogrodowe-przygody
Niestety z wizyty mam tylko 1 zdjęcie bo jak poszłyśmy ogród oglądać to zaczęło lać Iwona zadowolona bo przynajmniej podlewać nie musiała
Taki widok wita każdego odwiedzającego, śliczne wejście do domu...cały ogród jest śliczny i zadbany
nie wiem czemu tak się to zdjęcie wyświetla, bo na kompie jak otwieram jest ok
Przepraszam Iwonka, miałam łądne zdjęcie pokazać a mam łamanie karku

Od razu podziękuję Tobie za gościnę no roślinki, nazwy zapomniałam za dużo wrażeń, ale mam nadzieję że zidentyfikujesz to co sama kopałaś ja już wsadziłam wszystko

Alisonek 21:25, 17 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
Nie jest to konieczne ale okopujemy kapustę późną, dopóki mała i możesz wejść w rzędy, i to raczej na glebie gliniastej. Na piaskach niekoniecznie, chyba że jest na wysokiej nóżce i się może pod ciężarem głowy przewrócić. Jeśli okopiemy kapustę to trudniej śmietce znieść jaja przy szyjce korzeniowej i przez to w pewnym stopniu ją ochronimy.

Pierwsze słyszę dobrze Ciebie mieć
a ja mam wczesne kapusty posadzone, to je tez podsypać ziemią pod same pierwsze liście?bo to masz na myśli mówiąc okopać? łopatologicznie mi trzeba tłumaczyć czasem
Gardener27 21:28, 17 maj 2014

Może ja pomogę
Alisonek 21:32, 17 maj 2014

Cwaniak!!! ale dzięki!!! przyznasz że super wizytówka domu takie wejście
Gardener27 21:32, 17 maj 2014

Alisonek napisał(a)

Pierwsze słyszę dobrze Ciebie mieć
a ja mam wczesne kapusty posadzone, to je tez podsypać ziemią pod same pierwsze liście?bo to masz na myśli mówiąc okopać? łopatologicznie mi trzeba tłumaczyć czasem

Tak Alu okopać tzn obsypać Ja robię tak ze wszystkimi kapustami Robię coś a la grządkę wyniesioną Fajnie to wygląda Szkoda że u mnie wszystko zalane to bym Ci zrobił zdjęcie
Gardener27 21:35, 17 maj 2014

Alisonek napisał(a)
Cwaniak!!! ale dzięki!!! przyznasz że super wizytówka domu takie wejście

Tydzień temu jeszcze nie umiałem tak żonglować zdjęciami Zgodzę się z Tobą Wizytówka domu jak z katalogu
Alisonek 21:37, 17 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Tak Alu okopać tzn obsypać Ja robię tak ze wszystkimi kapustami Robię coś a la grządkę wyniesioną Fajnie to wygląda Szkoda że u mnie wszystko zalane to bym Ci zrobił zdjęcie

ja na razie wyściółkowałam wszystkie kapustowe i truskawki ściętymi pokrzywami, mogę jeszcze kopczyki usypać jak pogoda wróci i bez obaw będziesz mół wejść na warzywnik to pokażesz fotki
a faktycznie tak mocno pada???