Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

AlKa 21:39, 17 maj 2014

Fotka fajna i u Iwonki, nie rozszyfrowałam kto to Iwonka? A zdjęcie Błażeja powala jakbym mojego M widziała, mój M powtarza tylko no sadzimy, sadzimy jak ja się zaczynam wahać czy prosto albo czy nie za gęsto. Alu gonisz z praca a u mnie ciągle pada...
AlKa 21:40, 17 maj 2014

A już wiem jaka Iwona
Alisonek 21:43, 17 maj 2014

AlKa napisał(a)
Fotka fajna i u Iwonki, nie rozszyfrowałam kto to Iwonka? A zdjęcie Błażeja powala jakbym mojego M widziała, mój M powtarza tylko no sadzimy, sadzimy jak ja się zaczynam wahać czy prosto albo czy nie za gęsto. Alu gonisz z praca a u mnie ciągle pada...

Bo ona czasem zrobi taka biedna minke jak ja bym krzywdę jakąś robiła, a ja tylko sie zastanawiam i w końcu poszłam z Frankiem i sam miał je posadzić i wyszło piknie!!!
dobrze że zwróciłas uwagę bo faktycznie u mnie Iwonek kilka pisze to jakiś odnośnik edytuję tam
u nas raczej kropi, bo pod szmargdami sucho
Kasik 21:48, 17 maj 2014

Pięknie witają gości te tawułeczki. Alunia one u Ciebie tez by ładnie rozświetliły ogródek, a co ważne - nie trzeba na nie wydawać fortuny.

Jutro u nas tez szparagi - i placek z rabarbarem
Alisonek 21:53, 17 maj 2014

Kasik napisał(a)
Pięknie witają gości te tawułeczki. Alunia one u Ciebie tez by ładnie rozświetliły ogródek, a co ważne - nie trzeba na nie wydawać fortuny.

Jutro u nas tez szparagi - i placek z rabarbarem

Kochanieńka to nie są tawuły to są pecherznice a o tawułach intensywnie myślę gdzie je wstawić tylko nie wiem gdzie??i jeszzcze ostrokrzew goldem gem, który Marta posadziła

Ale wyżerka się szykuje u nas szparagi są co 3 dni teraz choc jak jest zimno to mniej. Smacznego już na jutro bo będzie pysznie
Gardener27 21:53, 17 maj 2014

Alisonek napisał(a)

ja na razie wyściółkowałam wszystkie kapustowe i truskawki ściętymi pokrzywami, mogę jeszcze kopczyki usypać jak pogoda wróci i bez obaw będziesz mół wejść na warzywnik to pokażesz fotki
a faktycznie tak mocno pada???

Te cięte pokrzywy to w jakim celu Mają wzmacniać rośliny i chronić je przed szkodnikami ?
Alu u mnie leje cały tydzień bez opamiętania W nocy i w dzień Mam już tego po kokardę ! Jest tak mokro że jak chodzi się po trawniku to stopy się zapadają Wszystkie rośliny są tak potargane przez wiatry że drzewa się poprzechylały
Kasik 21:56, 17 maj 2014

Alisonek napisał(a)

Kochanieńka to nie są tawuły to są pecherznice a o tawułach intensywnie myślę gdzie je wstawić tylko nie wiem gdzie??i jeszzcze ostrokrzew goldem gem, który Marta posadziła

Ale wyżerka się szykuje u nas szparagi są co 3 dni teraz choc jak jest zimno to mniej. Smacznego już na jutro bo będzie pysznie

No widzisz jaka ze mnie ogrodniczka, dałabym się pokroić Mus się dalej edukować.
No ale podobieństwo jest.
Alisonek 22:02, 17 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Te cięte pokrzywy to w jakim celu Mają wzmacniać rośliny i chronić je przed szkodnikami ?
Alu u mnie leje cały tydzień bez opamiętania W nocy i w dzień Mam już tego po kokardę ! Jest tak mokro że jak chodzi się po trawniku to stopy się zapadają Wszystkie rośliny są tak potargane przez wiatry że drzewa się poprzechylały

dokładnie wzmacniać i przed szkodnikami, a poza tym jak ściółkujesz to zawsze mnie chwastów wyłazi
To nie ma o spacerować po ogrodzie bo zrobia się brzydkie wgłębienia, szkoda zadbanego trawnika!!
U nas wiało w czwartek i piątek.
Alisonek 22:03, 17 maj 2014

Kasik napisał(a)

No widzisz jaka ze mnie ogrodniczka, dałabym się pokroić Mus się dalej edukować.
No ale podobieństwo jest.

Bo Iwona bardzo mocno je przycina i stąd taki efekt, na żywo jeszcze lepszy
iwonadm 22:08, 17 maj 2014

Witam serdecznie tym razem online Szkoda, że było już po tulipanach i przed różami
Dziękuję za miłą wizytę, musimy to powtórzyć, ale najlepiej w słoneczny i kwitnący dzień
Rozszyfrowuję rośłinki odętka wirgilijska, pysznogłówka, rudbekia, dzwonek skupiony i jeżówka.
Powinny się przyjąć i pięknie rozrosnąć, czego z całego serca życzę.
Co do moje ogródka to ja mam dopiero początek i duuuuuuuuużo drogi przede mną. Będziemy się razem wspierać w naszych ogrodowych przygodach
Pozdarwiam