Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 21:13, 11 cze 2014

elzbieta_g napisał(a)

to drzewko to wiśnia? na jakiej wysokości jest szczepiona?ja znalazłam w szkółce za 30zł i na wysokości ok.160cm i zastanawiam się czy warto
super ta rabata ci wyszła

Elu to jest śliwo-wiśnia o ile mnie skleroza nie myli a szczepiona jest chyba też na 1,6 i za taka samą cenę ją rok temu kupiłam. więc myślę że warto, tym bardziej że kwitła obłędnie!!!i ten zapach, więc warto. Tym bardziej przy Twojej ilości miejsca
Alisonek 21:14, 11 cze 2014

MonikaH napisał(a)
śliczna rabata, super kanciki, zmiana niesamowita

Dziękuję Moniko za odwiedziny i fajnie że mmoje zmiany tak sie podobają, aż chce się dalej tworzyć
buziaki
Ivvvona 21:47, 11 cze 2014

Ala, moja nieobecność usprawiedliwiona - witałam na świecie pierwszego wnuka Ale już rodzice się troche ogarnęli, więc mam ciut więcej czasu.
Alisonek 21:51, 11 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Ala, moja nieobecność usprawiedliwiona - witałam na świecie pierwszego wnuka Ale już rodzice się troche ogarnęli, więc mam ciut więcej czasu.

No to serdecznie gratuluję!!!! Zdrówka i oby zdrowo rósł
wiem jak moi rodzice witali Franka(też ich 1 wnuk) się działo wtedy
pokazuj dużoo zdjęc ze swoich pięknych zakątków i będzie dobrze
Margaret_ka 07:45, 12 cze 2014

Alu, jesteście niesamowici. Pracusie z Was, że hej.
Widać po rabatkach, że sporo pracy ostatnio wkładacie w ogród.
I jak ślicznie się robi. A jak wszystko podrośnie to ja już widzę jak wtedy będzie.

I ten zielony dywanik z żółtym kwiatuszkiem to rzeczywiżcie pasyhandra, czyli runianka.
Pszczelarnia 09:03, 12 cze 2014

Alisonku, podglądam na bieżąco. Zmiany, doniczki w piwnicy, kolekcja parapetowa cudna, zwłaszcza te czerwienie i fiolety.

A jak donice po drugiej stronie? Tam można też macierzankę wrzucić. Pokażę dziś jedno zdjęcie jak dam radę.
WilczaGora 09:53, 12 cze 2014

Alisonku,
zdjeciówki pooglądałam i zachwycam się Waszym postępem w pracach

podobają mi sie bardzooo "ulicznice" - nazwa rewelacja
wiunia 22:44, 12 cze 2014

Alu ja dzisiaj miałam wolny dzień więc spędziłam go w ogrodzie na ...pieleniu od 10:30 do 20:30 z przerwą na obiad tyrałam w chwastach, udało mi sie zrobić baaaardzo dużo! Mimo wyściółkowania korą chwaściry rosną, a głównie trawka, która po posianiu spłynęła na rabaty i teraz wschodzi na rabatach, ale na kolanach żdziebełko po żdziebełku wszystko usunęłam i mam nadzieję na spokój conajmniej dwa tygodnie Mam do zaplanowania miejsce pod oknem kuchennym teraz rosną tam dwie kosodrzewiny ale jakoś mi jak to się mówi nie konweniująA jeszcze do likwidacji rabatka obok tarasu pod oknem salonu , psy mi tam buszują i niszczą więc po pomalowaniu domu zrobimy chodniczek wokół i najwyżej będą stały tam donice z jednorocznymi i tyle! Jutro po pracy znowu ogródek do wieczora! Pozdrawiam i lecę jeszcze raz obejżeć Twoje zdjęcia są super te Twoje rabaty!
tusiawka 00:17, 13 cze 2014

Alisonek napisał(a)
Jeszcze zdjęcie z warzywnika, macierzanka z kapustą. za tydzien już będziemy swoja kapustkę jeść na obiad, a w rozsadniku posiałam kolejna porcję kapustek i brokułów

Dobrze, że o tym napisałaś. Ja Kupowałam brokuła akurat w ogrodniczym i tylko 6 szt. I w zasadzie można je już jeść. W takim razie ja też posieję kolejne.

A rabata bardzo fajna. Wszystko takie uporządkowane.
Tusiala 11:39, 13 cze 2014

Ależ Ci wyszła ta rabata carexowo-szałwiowa WOW
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies