Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

bartek_luberda 21:07, 14 cze 2014

Kwiaty na parapecie Piękne Pozdrawiam
Alisonek 20:33, 16 cze 2014

Margaret_ka napisał(a)
Alu, jesteście niesamowici. Pracusie z Was, że hej.
Widać po rabatkach, że sporo pracy ostatnio wkładacie w ogród.
I jak ślicznie się robi. A jak wszystko podrośnie to ja już widzę jak wtedy będzie.

I ten zielony dywanik z żółtym kwiatuszkiem to rzeczywiżcie pasyhandra, czyli runianka.

Margaretko dziękuję za identyfikację runianki, muszę ją rozmnożyc i puścić za szmaragdami, niech mi tam rośnie to przynajmniej mniej chwastów będzie
a wiesz że przed weekendem znowu robiliśmy rabatę tą pod oknem sąsiada
Alisonek 20:42, 16 cze 2014

Pszczółko podejrzałam Twoje macierzanki i dziękuję bardzo za ich wstawienie jak zawsze jesteś nieoceniona!!! o jakiej drugiej stronie myślałaś?? bo nie wiem co odpisać?

Wilczyco dzisiaj ulicznice miały nalot zielonych głodomorów i dostały oprysk chemiczny.

Wiuniu ja do piątku pracowałam w ogrodzie a potem pojechaliśmy do Krzyża Wlkp. i dopiero wczoraj wieczorem wróciliśmy. z wyjazdu to po drodze odwiedziliśmy szkółkę przed Rogoźnem i kupiłam 3 horti o różowych kwiatach po 10 zł nasz samochód nogą dopychałam bo tacy załadowani jechaliśmy moje rabaty wołają już mnie całym stadem chwastów aż strach tam wejść bo też długooo mi zejdzie

Tusiawko moje nasionka kapustnych juz po 2 dniach skiełkowały, a dzisiaj są już po 2 listki

Tusiala miałam dobrą inspirację rabatą Marty Zielonej

Beatko teraz dopiero widać jak parapety zarosły, dzisiaj musiałam kocanki opanować bo wszystko by zadusiły
elzbieta_g 20:45, 16 cze 2014

na chwasty nie patrz...dawaj fotki
buziaki
Alisonek 21:00, 16 cze 2014

mecz oglądam w końcu mundial jest!!!
bleebla 21:49, 16 cze 2014

ogrom pracy wykonany, można mecz oglądać
Alisonek 08:20, 17 cze 2014

Dzięki Aguś za wsparcie, słaby mecz bo mało goli było ;/ ale nie zawsze piłka chce lecieć do bramki
Alisonek 08:22, 17 cze 2014

No to najpierw pójdą do pokazania horti o różowych kwiatach, więc chyba pinky winky? Chyba że jeszcze któreś są różowe???

i mają już kwiaty, dlatego je właściwie kupiłam, no i cena była dobra
Alisonek 08:26, 17 cze 2014

Zakwitły kolejne powojniki, tym razem Błękitny anioł

clematis mrs cholmondeley

i zeszłoroczny nn
Alisonek 08:36, 17 cze 2014

No i długo wyczekiwana rabata pod oknem sąsiada, na razie tylko szkielet, brakuje buka czerwonego po prawej stronie i całego dołu

i honorowe miejsce dla grujecznika

No i teraz czym to uzupełnić pod nogi??? myślałam o lawendzie, kocimiętce i... różach bardzo mi się spodobało połączenie róży i lawendy, wręcz jestem w tym zakochana niemożliwe a jednak, ale nie wiem czy to będzie pasowało. irysy z 3 zdjęcia po prawej stronie pójdą za pergolę i koło kompostownika, bo one tylko się rozrastają i dają chwilowy efekt.

I co Wy o tym sądzicie????? wiem że u większości są rośliny sadzone po linie prostej albo falistej, a u mnie jest trójkąt żeby roslinki mi się nie zasłaniały między soba