Ala ten warzywnik powala na kolana, ja uwielbiam takie widoki. Jak Ty to jesteś w stanie obrobić. Kobieto czy ty nocami przy halogenach pracujesz w ogrodzie? czy może czarujesz i samo się robi? Pomidory cudne, takie właśnie lubię- czy mogłabym prosić o trochę nasion jesienią ? Ogórki też pięknie prowadzone - jaka to odmiana ogórków ? A czy papryka to jest ta jasna taka prawdziwie węgierska ?Inne warzywa też rewelacja. A co robisz z jarmużu? Cudo,cudo, cudo !!! Pozdrawiam
Gosiu dziękuję za tak miłe słowa
w końcu jestem Alicja, więc czary nie są mi obce a tak serio tak teściowie mi bardzo pomagają, bo inaczej byłoby ciężko
Co do pomidorów to miały być z każdego rodzaju po kilka, a na razie wszystkie są okrągłe ja tam nie bawię się w hodowanie z nasionek, ale będę mogła Ci je odłożyć i możesz się bawić
ogórkó miałam kilka, bo pierwsze ciężko wschodziły to zrobiłam dosiewkę a to okazało się niepotrzebne bo potem wszystkim rozdawałam sadzonki: siałam takie ogórki: Śremski F1, Rodos, Julian i pewnie coś jeszcze ale już nie pamiętam które i gdzie jakie wzeszły
Papryki mam w większości z włąsnego chowu i będę kremowo-białe i taki mocny fiolet (prawie czekoladowe). Czy one będą prawdziwie węgierskie to nie wiem, nsiona miałam z firmy Vil(..) i dosadziłam kilka ostrych kupionych na targu.
Jarmuż siałam pierszy raz od lat, kiedy moja mama go siała i potem robiła pyszne zupy z odrobiną wędzonki...pycha.
Ja też pozdrawiam i buziaki ślę
to jest ta fasola która siałam - Fasola Purple Teepee. tylko wiesz ona po ugotowaniu robi się zielona, ot taki psikus
bo u nas musi być dużoooo owoców i warzyw
jak noga??? lepiej??
a do perfekcji to jeszcze daleka droga, wciąz się uczę
pozdrawiam
i tak powinno być nie można szukać owoców wśród liści tylko od razu muszą być widoczne a gałązki najlepiej jak się uginają. dziękuję
Eluś masz rację fasolka jest bardzo dobra, tylko szkoda że traci kolor przy gotowaniu, i nie ma włókien a to ważne przy fasolii. muszę zajrzeć do Ciebie bo dawno nie byłam. buziolkiii
O Jagódka, fajnie że mnie odwiedziłaś dziękuję za pochwałę warzywnika i zapraszam częsciej