Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 00:09, 22 lip 2014

Malinki i borówki

i na koniec fasolki
Gocha 01:13, 22 lip 2014

Ala ten warzywnik powala na kolana, ja uwielbiam takie widoki. Jak Ty to jesteś w stanie obrobić. Kobieto czy ty nocami przy halogenach pracujesz w ogrodzie? czy może czarujesz i samo się robi? Pomidory cudne, takie właśnie lubię- czy mogłabym prosić o trochę nasion jesienią ? Ogórki też pięknie prowadzone - jaka to odmiana ogórków ? A czy papryka to jest ta jasna taka prawdziwie węgierska ?Inne warzywa też rewelacja. A co robisz z jarmużu? Cudo,cudo, cudo !!! Pozdrawiam
iwonaal 08:32, 22 lip 2014

Ala, wow. Napisz, to podjadę rowerkiem, jak dam radę.
Alisonek 20:59, 22 lip 2014

Gocha napisał(a)
Ala ten warzywnik powala na kolana, ja uwielbiam takie widoki. Jak Ty to jesteś w stanie obrobić. Kobieto czy ty nocami przy halogenach pracujesz w ogrodzie? czy może czarujesz i samo się robi? Pomidory cudne, takie właśnie lubię- czy mogłabym prosić o trochę nasion jesienią ? Ogórki też pięknie prowadzone - jaka to odmiana ogórków ? A czy papryka to jest ta jasna taka prawdziwie węgierska ?Inne warzywa też rewelacja. A co robisz z jarmużu? Cudo,cudo, cudo !!! Pozdrawiam

Gosiu dziękuję za tak miłe słowa
w końcu jestem Alicja, więc czary nie są mi obce a tak serio tak teściowie mi bardzo pomagają, bo inaczej byłoby ciężko
Co do pomidorów to miały być z każdego rodzaju po kilka, a na razie wszystkie są okrągłe ja tam nie bawię się w hodowanie z nasionek, ale będę mogła Ci je odłożyć i możesz się bawić
ogórkó miałam kilka, bo pierwsze ciężko wschodziły to zrobiłam dosiewkę a to okazało się niepotrzebne bo potem wszystkim rozdawałam sadzonki: siałam takie ogórki: Śremski F1, Rodos, Julian i pewnie coś jeszcze ale już nie pamiętam które i gdzie jakie wzeszły
Papryki mam w większości z włąsnego chowu i będę kremowo-białe i taki mocny fiolet (prawie czekoladowe). Czy one będą prawdziwie węgierskie to nie wiem, nsiona miałam z firmy Vil(..) i dosadziłam kilka ostrych kupionych na targu.
Jarmuż siałam pierszy raz od lat, kiedy moja mama go siała i potem robiła pyszne zupy z odrobiną wędzonki...pycha.
Ja też pozdrawiam i buziaki ślę
Alisonek 21:00, 22 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Ala, wow. Napisz, to podjadę rowerkiem, jak dam radę.

ja tez jeżdżę rowerkiem, ale jeszcze do Ciebie nie dojechałam, bo zawsze boję się że Franio zacznie marudzić i będzie problem
buziakiiiii
Gardener27 21:44, 22 lip 2014

Alu piękne te Twoje warzywka Ilość owoców na krzaczkach pomidorów robi wrażenie Co to za odmiana fioletowej fasolki, smaczna ?

Perfekcyjna z Ciebie Tygryskowa ogrodniczka

Pozdrawiam

wiunia 22:58, 22 lip 2014

Alu ale urodzaj z tymi warzywkami smacznego!!!
elzbieta_g 17:18, 23 lip 2014

Alisonek napisał(a)

i na koniec fasolki
[img size=320x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

fajna ta , pamiętam raz jadłam podobną ale była ciut jaśniejsza ale o niebo lepsza od tej żółtej
buziaki pracusiu
jagoda99 19:05, 23 lip 2014

Alu pozdrawiam ale masz piekne warzywka
Alisonek 22:14, 23 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Alu piękne te Twoje warzywka Ilość owoców na krzaczkach pomidorów robi wrażenie Co to za odmiana fioletowej fasolki, smaczna ?

Perfekcyjna z Ciebie Tygryskowa ogrodniczka

Pozdrawiam

to jest ta fasola która siałam - Fasola Purple Teepee. tylko wiesz ona po ugotowaniu robi się zielona, ot taki psikus
bo u nas musi być dużoooo owoców i warzyw
jak noga??? lepiej??
a do perfekcji to jeszcze daleka droga, wciąz się uczę
pozdrawiam

wiunia: Alu ale urodzaj z tymi warzywkami smacznego!!!

i tak powinno być nie można szukać owoców wśród liści tylko od razu muszą być widoczne a gałązki najlepiej jak się uginają. dziękuję

Ela: fajna ta , pamiętam raz jadłam podobną ale była ciut jaśniejsza ale o niebo lepsza od tej żółtej
buziaki pracusiu

Eluś masz rację fasolka jest bardzo dobra, tylko szkoda że traci kolor przy gotowaniu, i nie ma włókien a to ważne przy fasolii. muszę zajrzeć do Ciebie bo dawno nie byłam. buziolkiii

jagoda99: Alu pozdrawiam ale masz piekne warzywka

O Jagódka, fajnie że mnie odwiedziłaś dziękuję za pochwałę warzywnika i zapraszam częsciej