Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 00:21, 19 gru 2013

Pięknie dziękuję za wizytę w moim wątku, DANUSIU i pochwałę girlandy.
Girlanda oczywiście z gałązek z mojego ogrodu: jodły, sosny, świerku, jałowca, daglezji i ostrokrzewu, tego samego, na którym pokazuję srebrny wianek. Dołożyłam jeszcze jemioły.
Jodła to szlachetny podkład na wianek, plastyczna, trwała i nie kłuje tak jak ostrokrzew. A wianki zrobiłaś piękne. Pozdrawiam.

AgnieszkaW - dzięki, jeśli zdążę, to dekoracji będzie ciąg dalszy.

Pszczelarnia - kolekcję żelazek masz imponujacą!

Mala_Mi 07:49, 19 gru 2013

Jak ten ostrokrzew przy wejściu do domu, to ja bym ten wianek na nim zostawiła Pasują razem
Agania 09:57, 19 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)

barbara_kraj... , Agania - właściwie to nie mam specjalnej intrukcji czyszczenia żelazek, ale robię to tak: te żeliwne, ciemne myję ciepłą wodą z ludwikiem i osuszam, potem przecieram zwykłym mleczkiem do mebli, w ten sposób natłuszczają się troszkę. Jeśli jest bardzo brudne, przecieram naftą i dopiero myję.

Zapomniałam Ci podziekować za odpisanie jak czyścisz stare żelazka, ale jeszcze Cie podpytam, czy przecieranie naftą usunie rdzę? moje żelazko jest dość zardzewiałe, czyściłam kwaskiem cytrynowym, ale to mało co dało, słyszałam o opiłkach aluminiowych, że są dobre do czyszczenia rdzy, ale nie wiem gdzie je dostać, moje żelazko nie jest takie pokazowe jak Twoje żelazkowe ślicznośći

U Ciebie prawdziwia świąteczna produkcja, pieknie dekorujesz dom

a to prwdziwe cudo

Pozdrawiam
bociek 21:40, 19 gru 2013

Przybieglam sie przywitac

Pieeeeeekny bukszpanowy zywoplot Starenki, ale zdrowiutki

I ostrokrzew, bardzo lubie te krzewy, jaki masz kolor jagodek? Moje mialy byc czerwone a sa zolte

Pozdrawiam

PS Cudny wianek
monteverde 22:39, 19 gru 2013

bociek napisał(a)
Przybieglam sie przywitac

Pieeeeeekny bukszpanowy zywoplot Starenki, ale zdrowiutki

I ostrokrzew, bardzo lubie te krzewy, jaki masz kolor jagodek? Moje mialy byc czerwone a sa zolte

Pozdrawiam

PS Cudny wianek

Bo masz Boćku odmianę Golden Girl to jest mieszaniec ostrokrzew Meservy, a jak ma owocki złociste to Golden Princess
AgnieszkaBK 23:41, 19 gru 2013

Piękne ogrody, śliczne ozdoby świąteczne, a biały wianek cudowny Jesteś mistrzynią Też zbieram trochę staroci, jak na nie patrzę, to zawsze zastanawiam się ilu ludziom służyły
paniprzyroda 22:51, 20 gru 2013

Mala_Mi - ostrokrzew rośnie przy wejściu na taras od strony ogrodu, wianek byłby niewidoczny z okien domu. Będzie za to pasował do stroików w środku. Ale z ostrokrzewem mus pokombinować w inny sposób, bo jest dobrym tłem dla ozdób i Twoja sugestia to potwierdza.

Agania, dzięki, czyszczenie żelazek zależy od tego z czego są zrobione i jaki jest kolor rdzy, może na pw? Też pozdrawiam.

bociek - i ja Cię witam, zapraszam. Ostrokrzew kwitnie, ale nie zawiązuje jagód, niestety, tym samym odpowiadam na pytanie Margarete. To jest stary okaz, kilkakrotnie przemarzał, ale ładnie odbija. Od dwóch lat tnę go od góry, bo był za wysoki w tym miejscu.

monteverde - pozdrawiam

Agnieszka BK - dziękuję, robię to, co lubię, tylko doba jest zdecydowanie za krótka, nawet zimą...
Dzidka 00:09, 22 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)

Czas na ozdoby do dużego pokoju/salonu:

Ten wianek kojarzy mi się z władczynią lodowatej krainy.
Jest taki zmrożony i wytworny.
Bogdzia 21:03, 22 gru 2013

Mariolko co porabiasz? Pozdrawiam.
Agania 11:15, 24 gru 2013

Mariolu zabiegana świątecznie jesteś, sciskam świątecznie

i troche śniegu zostawiam na Święta