Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Rench 17:48, 08 kwi 2018

Dalie podpędziłaś na maksa
Bogdzia 21:44, 08 kwi 2018

Mariolko Stellę de Oro zostawiam dla Ciebie , Asia u mnie pisze ze tez może dac więc nie kupuj.
mira 22:47, 08 kwi 2018

Ja tez mogę Ci na lilaki przywieźć - ile kilo chcesz?

pozdrawiam
Nikita 09:49, 09 kwi 2018

O rany, jak ja lubię do ciebie przychodzić !!! Ogród cudnie wiosenny ! I te dekoracje domowe i ogrodowe !!!

Mariolko, co ty robisz na wiosnę ze stipą - tniesz nisko czy tylko wyczesujesz ?
paniprzyroda 21:25, 09 kwi 2018

Kasya, ciemierniki rozkręcają się, ale przy tych upałach szybko stracą kolor, chociaż ich sprany kolor też lubię.
Zana, dziękuję. Bukiety krokusowe troszkę poprzesadzałam, bo raz dwa i kolor zniknie, a tak to wiem, gdzie uzupełnić. Niemniej błękitna cebulica to moja faworytka
Gruszko - Haniu, dziś kolejne róże wyleciały, razem to już ok. 10 sztuk, a okaże się jeszcze, ile nie odbije. Widzę, że te przesadzane jesienią są czarne, ale ich nie ruszam na razie. Pnące mają się dobrze.
Rench, perłówkę obcinam, po przekwitnięciu też trochę ogarniam. Dalie może zakwitną w domu Po posadzeniu podlewałam oszczędnie, ale wyjechałam na trzy dni, młody podlewał siewki i daliom też nie żałował. Wszystkie ruszyły błyskawicznie. Na razie wietrzę je i trochę przystopowały. Oglądałam dziś karpy przechowywane w leśniczówce, jeszcze śpią i na szczęście.

zwariowana wiosna
wczoraj

dziś

paniprzyroda 21:32, 09 kwi 2018

Bożenko, to fajnie, uzupełnię braki obwódkowe

kupowałam mieszankę, białe iryski?

i niebieskie oczka, po raz pierwszy u mnie, chyba ułudka?

paniprzyroda 21:39, 09 kwi 2018

Miro, tymi liliowcami uzupełniam miejsca po żurawkach, które w tym roku zupełnie odmówiły współpracy. Nawet krwista z trudem sie reanimuje.
Kwitła w grudniu, styczniu i w kwietniu też, kalina

przylaszczki w starym ogrodzie

w nowym

i śnieżnik, ten to się dopiero mnoży

Tess 21:43, 09 kwi 2018

paniprzyroda napisał(a)
Miro, tymi liliowcami uzupełniam miejsca po żurawkach, które w tym roku zupełnie odmówiły współpracy. Nawet krwista z trudem sie reanimuje.

U mnie to samo. Odkąd mam żurawki, jeszcze nigdy tak źle nie wyglądały po zimie. Też myślę o rozstaniu się z nimi.
Moje przylaszczki też kwitną już.
paniprzyroda 21:48, 09 kwi 2018

Madziu, dwuletnią stipę wyrzuciłam, część ubiegłorocznej przycięłam krótko, a z częścią popróbowałam jak Jankosia, żyletką
Dekoracje mówisz Moje kule pokazywane tutaj zimą leżakują w domu, ale może się doczekają prezentacji, na razie mam takie towarzystwo, siedzą i gapią się, jak biegam w amoku

paniprzyroda 21:58, 09 kwi 2018

Tess napisał(a)

U mnie to samo. Odkąd mam żurawki, jeszcze nigdy tak źle nie wyglądały po zimie. Też myślę o rozstaniu się z nimi.
Moje przylaszczki też kwitną już.

Tesiu, niektóre żurawki też się zestarzały, brakuje mi cierpliwości i czasu na odmładzanie, czekanie aż urosną. Liliowce te akurat już testowałam, mogą nie kwitnąć, ale mają fajne zielone liście, które kryją brzeg rabatek. Nie chcę wszędzie bukszpanu, bo to trudniejszy temat, jedna sadzonkowana obwódka jest do usunięcia, zastanowię się, czy go reanimować. Kombinuje więc z alternatywnymi zamiennikami, mało kłopotliwymi.

Podmarzły też te maluchy, sadziłam w październiku, jednak za wcześnie wyszły. mam tych kępek full i liczyłam na efekt, a tu kiszka

Te wyszły później, te same w innym miejscu jeszcze nie kwitną