Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Kasya 22:01, 09 kwi 2018

paniprzyroda napisał(a)

wczoraj

dziś

juz ??
paniprzyroda 22:27, 09 kwi 2018

I żeby nie było za pięknie, sama prawda o różach, kto to przemieli?

Szykuje się małe przemeblowanie

Miałam zwężać szeroką rabatę i White Cover miały być wykopane, ale plan się zmienił. Przesadziłam Eden Rose, 3 Pomponelle i Chippendale. Likwiduję ścieżkę, przesuwam skrzynie, a na oczyszczonym z roślin miejscu stanie szklarenka.
Jak już pisałam, moje plany szklarniowe rozjechały się i szkła klejonego nie będzie, jest poliwęglan. Naczytałam się różnych opinii, jedni polecają, inni nie, ale raz kozie śmierć, trzeba było odpukać w niemalowane i wziąć byka za rogi Dziś dotarła

paniprzyroda 22:29, 09 kwi 2018

Kasiu, już
Gocha 09:43, 10 kwi 2018

Mariolko a co robisz z tymi badylami ściętych róż. Ja od dwóch lat zmieniłam metodę na pozbywanie się pędów uschniętych róż. Zawsze miałam mocno pokłute ręce od kolców i kiepsko się goiły. Teraz ścinam tak że od góry tnę po kawałku ,tak żebym mogła wrzucić bez problemu do tego kosza plastikowego na odpady i od razu wrzucam do spalenia do ogniska w beczce. I przynajmniej nie mam składowiska kolców. Troszkę to może trwa dłużej cięcie bo trzeba kilka cięć wykonać ale suma sumarum to pewnie mniej roboty. I przynajmniej moje ręce na tym zyskały. Buziaki
anabuko1 10:21, 10 kwi 2018

Mariolu jaką Ty masz już bogatą piękną wiosnę.
Tulipany ,szafirki ,zonkile w rozkwicie . Ja jeszcze czekam.
A szklarnia ech...na razie w moich marzeniach.
Kindzia 11:42, 10 kwi 2018

Moje szafirki w głębokim uśpieniu, nawet z lupą zalążków kwiatów nie widać. Lubię je

Tulipany też jeszcze u mnie nie...ale w pąkach mam Jak będzie tak ciepło, to jak przyjadę za dwa tygodnie, to będzie po kwitnieniu...i tyle zobaczę...

Nie zazdroszczę Ci tych hołd kłujących pędów róż. Swoje wożę do Zabrza, nie mam co z nimi zrobić. Mielisz je?
Pszczelarnia 12:14, 10 kwi 2018

O już jest szklarenka! Ja swoją umyłam - praca dla alpinisty .

Mnie zaś te wyrodzone sterczące tulipany denerwują okropnie. Do róż jeszcze nie podchodziłam. Ale ja z niektórymi już na jesieni zrobiłam porządek.

Żurawek nie mam dużo, niektóre dobrze przezimowały.

Wendy79 20:55, 10 kwi 2018

Szklarenka, to co Tygrysy lubią najbardziej Tez jestem ciekawa, co robisz z tymi pędami róż.U mnie uzbierał się worek i poszedł do kubła na śmieci. Ani tego nie skompostuję, ani nie spalę. Ja tnę od razu pojedyncze pędy na malutkie kawałki.
Dorota123 22:28, 10 kwi 2018

Też dziś walczyłam z różami, ale u mnie na szczęście nie było tyle badyli do ścinania. Ręce po prostu mi krwawiły. To jest ta pora roku kiedy bardzo nie lubię róż.
Gruszka_na_w... 22:39, 10 kwi 2018

Mnie ta konieczność cięcia i problem z pozbyciem się kolczastych resztek skutecznie wyleczyły z chęci powiększania kolekcji. A jak doszły do tego jeszcze problemy ze zdrowotnością róż, to był to przysłowiowy gwóźdź do trumny. To nie na moje nerwy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies