Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

elzbieta_g 08:57, 08 kwi 2014

Ania74 napisał(a)
Zaczynam rozumieć Anglików, którzy ściółkują swoje rabaty kompostem. Szmaty (włókniny już wyrzuciłam) została mi jeszcze kora, ale stwierdziłam, że faktycznie najwygodniej byłoby mieć samą ziemię. Nie wiem tylko czy dałabym radę utrzymać ją we względnej czystości...

ja mam tej szmaty jeszcze sporo u siebie i mnie zaczyna drażnić...delikatnie mówiąc,ale mam też prawie wszystkie rabaty wysypane kamieniem , to bez niej było by nie ciekawie bo wszystkie kamienie wlazły by mi w ziemię
Ania74 12:54, 11 kwi 2014

A u mnie szykują się spore zmiany w ogrodzie... Na tyle spore, że ich wprowadzanie pochłania zupełnie resztki czasu dla Ogrodowiska. Dlatego mnie nie ma... Pojawię się ze zdjęciami, jak już będzie co pokazać.
asiach 13:07, 11 kwi 2014

Czekamy i pozdrawiam
Magdalenka 17:01, 11 kwi 2014

Ania74 napisał(a)
A u mnie szykują się spore zmiany w ogrodzie... Na tyle spore, że ich wprowadzanie pochłania zupełnie resztki czasu dla Ogrodowiska. Dlatego mnie nie ma... Pojawię się ze zdjęciami, jak już będzie co pokazać.

Pokazuj, nawet jak nie ma co pokazywać
Ania74 07:45, 14 kwi 2014

E... no na razie nie pokazuję jeszcze... Ale powiem Wam, że rąk nie czuję po weekendzie... A jeszcze huk roboty przed nami. Najgorsza nie jest praca, bo to czysta przyjemność... najgorszy jest brak czasu, ale chyba się powtarzam...
elzbieta_g 08:24, 14 kwi 2014

pokaż co tam nabałaganiłaś fotki z rewolucji... w trakcie... też lubimy
asiach 08:52, 14 kwi 2014

Własnie ten postęp jest najlepszy. Tak było, tak w trakcie, a następnie tak jest teraz Miłego dnia pozdrawiuam
ana_art 09:38, 14 kwi 2014

no nie bądź chciwuską, zdradź coś
Ania74 11:23, 14 kwi 2014

Zdradzę rąbek tajemnicy, bo napięcie nadmiernie urośnie... a potem nastąpi rozczarowanie jak się okaże co to jest...
Zbijamy skrzynie do warzywnika Ot i cała tajemnica
Pierwsza skrzynia stoi. Montaż to pikuś, gorzej z przygotowaniem miejsca.
Bo sobie wymyśliłam, że nie postawię skrzyń na gołej ziemi tylko na ala podstawie. Pierwotnie miała być kostka brukowa ułożona po obwodzie skrzyń, żeby i drewno nie stało na glebie i można było swobodnie kosić trawę pomiędzy skrzyniami, bo planuję takową posiać...
Pojechałam w sobotę po kostkę brukową i... wróciłam z przyczepką pełną odpadów z handlu, a głównie cegły klinkierowej różnej maści.
Kupiłam toto – tj. ok. 100 a może i więcej cegieł (bo nie liczyłam) za 40 zł. I teraz mam zagwozdkę jak bytu ich użyć na podbudowę do skrzyń.
Jak jest człowiek nieuleczalnie "gospodarny" to tak ma… I w dodatku tych cegieł na bank zabraknie.

Ale ta pierwsza skrzynia jest zajefajna. Zdjęć na razie brak...
P.S.
My tu wiercimy i skręcamy, a Adaśko nam nadłamał borówkę amerykańską.. Emek ją połatał i zabandażował, ale nie wiem czy pomoże...

ana_art 11:26, 14 kwi 2014

Czyli kolejna skrzyniowa plantacja będzie