Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

ana_art 19:45, 16 maj 2014

tusiawka napisał(a)

To rhododendron catawbiense, mam gdzieś karteczkę z pełną nazwą, później postaram się odnaleźć.
dzięki ten pierwszy człon mi wystarczy, podobają mi się, ale do mnie za duże niestety
bleebla 21:47, 16 maj 2014

Dziękuję za pomidorową pomoc Dodałam ziemi do doniczek. Myślisz, że dwa pomidory w jednej doniczce nie dadzą rady? Powinnam przesadzić ?

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące oczka. Zamarzyło mi się właśnie podobne tylko mniejsze i chciałam spytać jak ono jest zrobione? Z jakich materiałów? Masz może zdjęcia montażowe?

Pozdrawiam
elzbieta_g 21:51, 16 maj 2014

Marta ty nam pokaż ogród całościowo bo przecież piękny masz a takie minimalne fragmenciki nam pokazujesz
swoją drogą...geometryczne oczko powaliło mnie urokiem
tusiawka 22:06, 16 maj 2014

Zaczynam od zdjęć, wszystkie z tego tygodnia.

Rododendrony

Kompostownika od strony tarasu nie widać bo jest zasłonięty przez wielkiego rodka, który niestety w tym roku nie kwitnie.

elzbieta_g 22:11, 16 maj 2014

tusiawka napisał(a)

tu masz lawendę? piękna
rh kwitnące, cudnie w takiej ilości wyglądają
tusiawka 22:12, 16 maj 2014

Żółte azalie, które myślałam, że będą różowe.

I w temacie lawendy, puszczają patyczki wtykane do ziemi w listopadzie i grudniu.

A tak wyglądają krzczki sadzone w zeszłym roku

I jak się rozsiała werbena.

tusiawka 22:14, 16 maj 2014

elzbieta_g napisał(a)

tu masz lawendę? piękna
rh kwitnące, cudnie w takiej ilości wyglądają

Tak to lawenda trochę ma jeszcze dziur ale będę je uzupełniała już sadzonkami z własnej produkcji.
Jagodaa 22:16, 16 maj 2014

Potwierdziło mi to zdjęcie, że moja werbena zechciała w końcu wykiełkować. Siana była w lutym i teraz widzę takie właśnie siewki z lekko bordowym cieniem na łodyżce. Myślisz, że ona może jeszcze w tym roku zakwitnąć?
tusiawka 22:23, 16 maj 2014

bleebla napisał(a)
Dziękuję za pomidorową pomoc Dodałam ziemi do doniczek. Myślisz, że dwa pomidory w jednej doniczce nie dadzą rady? Powinnam przesadzić ?

Lepiej im będzie oddzielnie

bleebla napisał(a)

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące oczka. Zamarzyło mi się właśnie podobne tylko mniejsze i chciałam spytać jak ono jest zrobione? Z jakich materiałów? Masz może zdjęcia montażowe?

Pozdrawiam

Oczko jest z wylewanego w szalunki zbrojonego betonu, jak powstawało pokazywałam na s. 5. W jednym miejscu jest głębokie na około 80 cm, reszta z lekkim spadem w stronę wgłębienia, głęboka na około 40 cm.

Małe oczko opisywałam na s. 11.
tusiawka 22:24, 16 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Potwierdziło mi to zdjęcie, że moja werbena zechciała w końcu wykiełkować. Siana była w lutym i teraz widzę takie właśnie siewki z lekko bordowym cieniem na łodyżce. Myślisz, że ona może jeszcze w tym roku zakwitnąć?

Tak będzie kwitła.