Czy Twoje ambrowce rosną w suchym miejscu? Szukam przyczyny dlaczego moje się nie wybarwiają? Moje mają stale mokro , zwlaszcza że ejsień obfituje u mnie w opady a one rosną pod spadkiem rabaty i woda tam lubi splywać.
Drzewa zazwyczaj lepiej się przebarwiają gdy jest sucho, ale wydaje mi się że jeszcze po prostu za wcześnie. Każdy ogród ma swój mikroklimat. U mnie np. klon pospolity jeszcze zielony, a obserwuję i takie co już dawno żółte i połowa liści obleciała. Dziwna jesień w tym roku...
U mnie też sporo padało, ale woda nigdy nie stoi. Myślę jednak, że ważniejsza od wilgoci jest temperatura. W zeszłym roku o tej porze drzewko było całkiem czerwone, a w tym roku bardzo powoli się przebarwia.
Choinki to podpatrzony pomysł, a robi się je dosyć łatwo.
Na prostą gałąź lub kij, warstwami, zaczynając od dołu, przykręca się gałązki np. jodły.
Moje to gałęzie z choinki, a przykręcałam je zwykłym ogrodowych zielonym drucikiem, zazwyczaj po trzy gałązki na jedną warstwę.
Winek był posypywany sypkim brokatem, wcześniej pomalowałam go zwykłą akrylową farbą.
Właśnie zaczynam myśleć o winach na ten rok, jak tylko brzoza straci liście, będzie można podkłady robić.
Rozmiarów kulek nie pamiętam, ale na pewno nie mam tej największej.
ja pierdziuuuuuuuuuu, przepraszam najpierw powinnam powiedziec Cześć
więc :
Cześć
ja pierdziuuuuuuuuuuuu ale masz cudny ogród !!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie umiem nic innego powiedzieć bo musisłabym brzydko żeby podkreslic to co myślę...IDEAŁ
Sporo narobiłam się przez ostatnie tygodnie, pieląc, wycinając byliny i grabiąc liście. W końcu mogę więc pokazać carexy na przodzie. Na razie jedna rabata bo druga jeszcze w trakcie pielenia.
I moje ulubione miejsce w ogrodzie w listopadowej odsłonie.
Przy okazji widać pierwsze bukszpanowe kulki w moim ogrodzie. Ciekawe czy będą kolejne.