Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 16:27, 01 wrz 2015

Dziewczyny (rozark, Krys, ren133, popcorn) - piąteczka dla wszystkich ...nie tylko dla jankosi

rozark 09:02, 02 wrz 2015

Nikita napisał(a)
rozark – Reniu, dobrze, że mam świadka!!!

Chodziło mi właśnie o kolor, bo obok rośnie pomarańczowy milin. Jak coś jeszcze byś znalazła w kolorze herbacianym to byłoby super.

hmm no nie wiem, chyba spytam się Gosi

poniżej wypisałam ci róże o kolorystyce pasującej do pomarańczowego, może coś wybierzesz

Madame Anisette
Hansestadt Rostock®
Grüß an Aachen
Monica
Buff Beauty
Janet
Summer Song
Róża Olympic Palace
Charles Darwin
Charles Austin
Polina
Westerland
Alchymist
Aloha z 2003
popcorn 13:42, 02 wrz 2015

hehe
Magda, dzieki za doniczki Wpisz kawkę u mnie na przyszły rok w terminach, w takim razie, skoro ciągle w niedoczasie
Margarete 15:51, 02 wrz 2015

Noo, kobiety.....subtlene, delikatne, zwiewne a takie męskie i dzielne, skąd ja to znam.......i cóż traci na aktualności zawołanie Juliusza Słowackiego.."kobieto! puchu marny"....ha, ha, ha "puch" ale wkretarko-wiertarką...
Za zew do porządków w garazu podziwiam - ja tez lubie miec porządek w piwnicy, w garażu, ale najtrudniej jest mi sie zebrac... a potem rozstac ztymi klamotami....tak juz mam
popcorn 20:07, 02 wrz 2015

to jakiś czas nastał chyba, też mam świeżutko zrobiony porządek w garażu, ale nijak się ma do tego u Magdy a piwnicy na szczęście nie mam
Milka 20:15, 02 wrz 2015

Nikita napisał(a)
popcorn -

jankosia – tak, tak Monika…nie ma jak słaba płeć.
Mój mąż kiedyś oznajmił mi, że uzbierało się nam dużo punktów za tankowanie paliwa i żebym wybrała sobie coś z katalogu z nagrodami…że może jakiś super odkurzacz, robot kuchenny albo markowy zestaw garnków… A ja na to że zaraz obejrzę katalog i coś wybiorę…i wybrałam… wiertarko-wkrętarke i szlifierkę kątową.
W sam raz, do tych moich drobnych, robótek damskich…

Pewnie podobnie bym wybrala fajnie owoce pokazalas, na konwalii widze pierwszy raz i zaciekawiło mnie, ze mahonii sa ponoc jadalne, pora się doszkolić.
Nikita 12:16, 04 wrz 2015

rozark – wielkie dzięki Reniu. Wybrałam 3 odmiany, które kolorystycznie najbardziej pasują + 1 znalezioną w necie:
Monica
Westerland
Aloha z 2003
Tea Time

Jak byś gdzieś którąś widziała to zaraz krzycz !!! Jedziesz do Kutna? Może tam by coś było…ja niestety nie mogę pojechać.

popcorn – Carola, przejrzałam terminarz …hmmmmm….myślę że późną jesienią udałoby mi się wygospodarować jakieś wolne popołudnie…może być?
A może tym razem kawka u mnie! Zapraszam!!!!

popcorn napisał(a)
to jakiś czas nastał chyba, też mam świeżutko zrobiony porządek w garażu, ale nijak się ma do tego u Magdy a piwnicy na szczęście nie mam

Coś chyba wisi w powietrzu, bo mój kolega z żoną w weekend też robili porządek w garażu…

Margarete – no, no właśnie…ten „puch marny” wczoraj położył kostkę brukową przy poszerzonej rabatce, obciął wierzbę (zaraz wkleję fotki), skosił trawniczek, umył 4 okna, wytrzepał dywan ….och, miała rację Danuta Rinn… „gdzie ci mężczyźni…prawdziwi tacy…gdzie te chłopy”

Milka – mahonie jeszcze do niedawna uważałam za niejadalną, ale trafiłam w tamtym miesiącu na coś takiego:
http://www.doradcasmaku.pl/blog/4541/mahonia-to-nie-tylko-piekno-ale-i-pozytek..html
Nikita 12:21, 04 wrz 2015

Dokumentacja techniczna „drobnych, damskich robótek”…
Najpierw poszerzanie rabatki cieniolubnej…

…teraz już jest miejsce na kilkanaście nowych host

Nie planowałam w tym roku jeszcze raz przycinać wierzby, ale był mus…przez 3 miesiące niesamowicie urosła…

....najdłuższe przyrosty miały 1,4 metra…

...od razu inaczej...kuracja odmładzająco-wyszczuplająca zakończona!
Magda70 12:25, 04 wrz 2015

Wierzba to istny potffffór od razu lepiej...ale ja bym jeszcze chyba mocniej ją ciachnęła...
Margarete 12:30, 04 wrz 2015

Ale wierzbicho ci urosło..szok, ładnie po cięciu . A z tym poszerzaniem rabaty to nie przedadziłas, tylko o tak mało, cos mi sie widzie że za rok-dwa znów poszerzysz...
Buziak!