Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

yolka 19:09, 07 gru 2016

Kraków bardzo lubie, a tak daleko do niego mam, super, że się pokazałaś
Bogdzia 18:24, 08 gru 2016

A Ty znowu kursujesz? Fajne zdjecia ale najbardziej tesknie do Bolesławca.
popcorn 13:04, 14 gru 2016

Super Kraków na Twoich fotach!
Buziaki Madzia!
Nikita 02:23, 19 gru 2016

rozark – też polecam…fajna rzecz. Niby nic…sterta kamieni i bruku a jednak…!
Podobała mi się drewniana waga na którą można było wejść i zważyć swoja skromną osobę. Wynik pomiaru przeliczony w dawnych jednostkach wagowych ukazywał się na ekranie dotykowym a z drukarki „wyłaził” na pamiątkę wydruk komputerowy.
Prezentacja systemu miar z XIV wieku w przeliczeniu na moją ciężką "doopę" wyglądała następująco:
CETNAR KRAKOWSKI: 1
KAMIEŃ: 2
FUNT: 6
UNCJA KRAKOWSKA: 1
ŁUT KRAKOWSKI: 1
OBOL: 1
Oj, znowu przytyłam…trzeba będzie wdrożyć program naprawczy i zrzucić ze 2 KAMIENIE….hi hi.

Margarete – muzeum pod krakowskim rynkiem musisz zobaczyć…naprawdę warto.

Gdzieś czytałam, że został ogłoszony ranking 10 najpiękniejszych bożonarodzeniowych jarmarków. Ranking opracowany przez CNN oceniał jarmarki z całego świata. Na 7 miejscu znalazł się jarmark z Krakowa. W rankingu poza krakowskim znalazły się jarmarki z Berlina, Strasburga, Wiednia, Montrealu, Pragi, Florencji, Birmingham, Kopenhagi i Brukseli.

Jak zobaczyłam te cudeńka z Bolesławca to od razu o Was pomyślałam...fotka cyknięta specjalnie dla ciebie i Bogdzi.

yolka – Kraków prześliczny jest o każdej porze roku, ale w świątecznej szacie szczególnie zachwycał…musisz się kiedyś wybrać (wcale nie koniecznie zimą).

PS. przypominam, że na trasie do Krakowa znajduje się Łódź…zaproszenie nadal aktualne !!!

Bogdzia – wyjazd do Krakowa zupełnie nie planowany…ale (jak to zwykle bywa) bardzo, bardzo udany. Oprócz straganów „ z Bolesławcem” w sukiennicach oraz na jarmarku świątecznym, na jednej z uliczek Krakowa natrafiłam na sklep cały wypełniony tymi cacuszkami…oj, było w czym wybierać !!!

popcorn – przesyłam słodkie…już trochę świąteczne buziaki
Nikita 02:28, 19 gru 2016

Weekend minął mi pod znakiem „magii świąt”…ubrałam choinkę, przywlekłam z piwnicy dekoracje bożonarodzeniowe, zrobiłam nowe 2 stroiki na stół i 2 wieńce adwentowe na cmentarz, zapakowałam ślicznie wszystkie prezenty...i ponieważ zostało mi jeszcze trochę czasu do zagospodarowania, pomogłam koleżance w ubieraniu choinki i dekorowaniu jej mieszkania.
W tym roku moja choinka w nowej….biało – srebrnej stylizacji…

…no i oczywiście obowiązkowo, cały zestaw pasujących dodatków

rozark 08:14, 19 gru 2016

śliczne
Kasya 08:17, 19 gru 2016

Nikita napisał(a)
Weekend minął mi pod znakiem „magii świąt”…ubrałam choinkę, przywlekłam z piwnicy dekoracje bożonarodzeniowe, zrobiłam nowe 2 stroiki na stół i 2 wieńce adwentowe na cmentarz, zapakowałam ślicznie wszystkie prezenty...i ponieważ zostało mi jeszcze trochę czasu do zagospodarowania, pomogłam koleżance w ubieraniu choinki i dekorowaniu jej mieszkania.
W tym roku moja choinka w nowej….biało – srebrnej stylizacji…

choineczka jak z katalogu ...tak, bardzo ladne zimowo mrozne dekoracje
Sebek 08:39, 19 gru 2016

Super Fajny pomysł z tiulem na choince
Nikita 10:19, 19 gru 2016

rozark - przez kilka lat była tonacja czerwono-zielono-srebrna, ale ta odsłona zdecydowanie bardziej mi się podoba...tym bardziej, że zmieniła się kolorystyka pokoju i teraz czerwień za cholercię nie pasuje.

Kasya - za oknem byle jaka zima to chociaż u mnie świątecznie, śnieżnie i zimowo.

Sebek - nie miałam odpowiedniego łańcucha, zwykły łańcuch wyglądał jakoś nie teges, za to tiulu jest ci u mnie dostatek. Na zdjęciu nie widać dokładnie, ale ten tiul to splecione (czytaj: upitolone razem byle jak w eleganckim nieładzie) dwie wstęgi organzy + łańcuszek ze srebrnych koralików.
Margarete 13:55, 19 gru 2016

No ładnie masz .....juz swiątecznie fiu, fiu...