Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Monka 13:25, 28 sty 2017

Super zmiany Madzia , szkoda, że ja tak nie bardzo mogę podsumować u siebie
Margarete 14:18, 28 sty 2017

Widzę że jak zwykle po nocy buszujesz
Ale skutki budowania super - takie podsumowanie to fajna rzecz. Widać ile dobrego dla swojego ogrodu zrobiłaś w ostatnich latach. Ogród wypiękniał, nabrał kolorów i z trawnika że szmaragdami powstał piękny ogród w pełnym tego słowa znaczeniu.
Cały czas podziwiam cię za konsekwencję w doborze roślin oraz że udaje ci się utrzymać dyscyplinę w zakupach, przez co nie masz takiego misz-maszu jak u mnie
Piters 16:34, 28 sty 2017

Cześć! Wpadam z rewizytą. Piękny ogród. Będę obserwować Twój wątek.

Rewelacyjny, piękny pies. Jest moc!

AnnaCh 16:57, 28 sty 2017

Madzia, zmiany niesamowite
Szmaragdowy bardzo wypiękniał Kawał dobrej roboty
Nikita 19:16, 28 sty 2017

Przy okazji robienia porządków w plikach ze zdjęciami powstało coś takiego…zapraszam do oglądnięcia w wolnej chwili.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7423-stoja-przy-drodze-na-jednej-nodze?
Nikita 19:26, 28 sty 2017

Urszulla – owszem, poszerzające się rabatki to fajna rzecz, ale ja kawałek trawniczka też potrzebuję…wszak posiadam ogromnego futrzaka….niech i on coś ma z mojego ogrodu.

Kasya – Kasiu, jak już nie będzie co robić w ogrodzie (w co śmiem jednak wątpić) to energię spożytkuję na organizowanie imprez .na świerzym powietrzu…przyjemne z pożytecznym !

yolka
– Nie Jolu, jeszcze wiele bym zmieniła, ale jakoś….chciałabym a boję się…No i zasobność portfela zupełnie nie adekwatna do planów.
Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę , że odcinek 10 w moim metamorfozowym serialu należy do Ciebie !

rozark – jak się robi fotki telefonem to i zdjęcia do doopy wychodzą. Ale masz rację…w realu chyba ładniej niż na zdjęciach.

jankosia – po pierwsze: jako właściciel wątku informuję, że moje prawa autorskie nic a nic nie zostaną nadszarpnięte, więc zgoda na kradzież „listeczkowatych” jest !
Po drugie: będę na słodkim !
Po trzecie: mało….? 106 odmian to mało? No to ja już wymiękam….
Po czwarte: stipa i pomidorki też nie długo. Na razie biegam wirtualnie po ogrodzie, ale zaraz będzie trzeba zakasać rękawy, żeby zdążyć ze wszystkim przed kolejną zimą.

Milka – właśnie Irenko, zastanawiam się nad zmianą tytułu wątku…. Może…”Hosta – królowa cienia w szmaragdowej komnacie”? Będzie chyba ok? Jak myślisz?

Monka – będziesz mogła, będziesz…poczekaj jeszcze z rok to sama się zdziwisz.

Margarete – kto jak kto, ale ty to już mnie najlepiej rozumiesz jeśli chodzi o nocne buszowanie….ha ha.
Fajnie, że podoba Ci się mój "szmaragdowy". A misz-masz to raczej nie moja bajka. Ja chyba wolę taki poukładany, mały minimalizm.

Piters – witam, Piotrek. Zdjęcia futrzaka wykonane jakiś czas temu. Teraz to już dorosły jegomość…ale wygłupy i zabawy nadal mu głowie.

AnnaCh – dzięki Aniu za miłe słowa. Co jak co ale mój kręgosłup wie najlepiej (i długo mi tego nie wybaczy) jaki kawał roboty został odwalony w „szmaragdowym”.
jankosia 20:07, 28 sty 2017

Droczę się z tobą
Kupiłam dzisiaj pierwszą ziemię do wysiewów Ale ani jednego nasionka A specjalnie pojechałam do marketu żeby dać się ponieść. Cztery duże ścianki i kilka mniejszych regałów, kwadrans przeglądania a wszystko po to żeby ze smutkiem stwierdzić że nic nie ma Że lepsze mam w domu Mąż miał ze mnie polewkę no bo rzeczywiście. "nic nie ma" Ale jak uda mi się wstać rano to podjedziemy do Łodzi zobaczyć czy tam co ciekawego. Leroi czy oni byś poleciła? Musi być coś co otwarte w niedzielę
Margerytka40 22:07, 28 sty 2017

Witam się u Ciebie ,właśnie próbuję ogarnąć Twój wątek ale gdzieś dopiero do 100 dotarłam . Fajna z Ciebie kobitka, już Cię lubię. Podziwiam za zdolności . Samej zrobić nawadnianie fiu , fiu . Kochana chyba Cię wynajmę . Lecę czytać dalej
Bogdzia 17:05, 29 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
Witam się u Ciebie ,właśnie próbuję ogarnąć Twój wątek ale gdzieś dopiero do 100 dotarłam . Fajna z Ciebie kobitka, już Cię lubię. Podziwiam za zdolności . Samej zrobić nawadnianie fiu , fiu . Kochana chyba Cię wynajmę . Lecę czytać dalej

Tu takich zdolnych jest kilka oprócz Magdy jeszcze dwie Agaty ale nie tylko one.Magdę na pewno polubisz , nie da sie inaczej
pestka56 18:47, 29 sty 2017

Hej, Nikita, widzę, że mam następne kilkaset stron do ogarnięcia. Chyba przestanę czytać na rzecz oglądania, botosię nie da opanować inaczej.
Na razie podziwiam wspaniałego futrzastego

Nawadnianie też robiłam sama jedynie z "łopatologiczną” pomocą mojego J
A niżej moje ściągawki
Do czytania ściągnij PDFy:
http://www.bonita.net.pl/systemy-nawadniajace-hunter-1
Tu znajdziesz PDF „Przydomowe systemy zraszaczy - podręcznik projektowania”.
http://www.bonita.net.pl/systemy-naw...ce-rain-bird-1
Jest katalog w PDFie i w nim są opisy i pomysły ułatwiające zaprojektowanie nawadniania.
HUNTER i RAIN BIRD to świetne firmy, o 1000% lepsze od Gardeny.
Na stronie Gardeny natomiast są 2 proste programy do zaprojektowania systemów nawadniających w ogrodzie
http://www.gardena.com/pl/support/pl...FQpkGQodvGwPrg