Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

kitek81 19:39, 09 lut 2014

wiosna idzie dużymi krokami
pozdrawiam
kaisog1 20:44, 09 lut 2014

A ja widze różnice...... chodzi o torebkę z bratkami przy cyniach
Kasik 21:14, 09 lut 2014

Szkółka Przytok oddalona jest ode mnie 2 kilometry. Jak będą mieli otwarte to pojadę, bo sama zakupy muszę zrobić. Jeśli tylko chcesz zapytam również o Twoje. Nie wiadomo czy strona internetowa odzwierciedla aktualną ofertę. Powinno tak być , ale lepiej sprawdzić.

Pozdrawiam
AgnieszkaW 21:21, 09 lut 2014

Zagadka:

Trzeci rząd od góry, torebka pierwsza patrząc od prawej - różni się kolorami kwiatów na torebce, bratki obok cyni to różnica nr dwa, reszta jeszcze nie wiem. Drugi rząd od góry, torebka piąta, patrząc od lewej - fioletowy aster. Rząd trzeci od góry, torebka 7, patrząc od lewej - liczba kwiatów.
bacowa 21:23, 09 lut 2014

6 rząd 4 torebka,
7 rząd 2 i 10
Krys 21:35, 09 lut 2014

Nikita z piatego rzedu wzięłaś 6 torebki ,z 3 rzedu 5 torebek ,z 5 rzedu 6 torebek a z 7 - 6 oj duzo tego bedziesz siac
aga_szsz 21:40, 09 lut 2014

haha, a ja ślepa nawet we wskazanych musiałam ostro wytężyć gały, żeby dostrzec różnicę!

Kurczę, jak patrzę na te Twoje wypasione szmaragdy, to nie wiem czy mojemu eM nie przyznać racji
co do żywopłotu, ona jest za nimi, a ja wolę coś ciętego, a najlepiej liściastego.
I jak to pogodzić?

No cóż.. do wiosny jeszcze 42? dni - mam czas
Alisonek 21:58, 09 lut 2014

No w końcu się do Ciebie wybrałam, przepraszam że tak długo mi to zajęło
na razie przebiegłam przez pierwsze kilka stron, poczytałam co nieco i już wiem, a poza tym u innych zauważyłam że często podróżujesz w moje strony też jeździsz?
Dzisiaj już więcej nie poczytam bo idę oglądać samczy serial, czyli Spartakusa
Ale obiecuję nadrobić zaległości
Ahaa kibicuję Tobie przy tym Frankim Boyu, też mi się bardzo podoba!!! tylko wyprawa do Zielonej jakoś mi się nie widzi zobaczymy
Pozdrawiam
Urszulla 16:46, 10 lut 2014

Chętnie pooglądam Wasze fotki ze spotkania
Pozdrawiam.
Cleo 17:25, 10 lut 2014

Zaglądnęłam i zostawiam ślad, że byłam. Zainspirowałam się tym, co kryje się pod nazwą szmaragdowy. Bardzo podoba mi się u Ciebie i na pewno zostanę na dłużej.

Bardzo żałuję, że dopiero w tym roku zdecydowałam się na szpaler ze szmaragdów. No, ale jak widać do wszystkiego trzeba dojrzeć. Gdybym wsadziła od razu to teraz by były calkiem spore.
Mam pytanie w zwiazku z nimi. Jak gęsto są posadzone? I jakie duże sadzilaś, mam na myśli wysokość?

Czy ja dobrze widziałam, ze poczyniłaś już pierwsze cięcia? Czy to znaczy, że ja swoje tawuly też mogę już przyciąć?

Pozdrawiam i będę zaglądać