Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Monia81 19:17, 19 lut 2017

Niezłe
Nikita 19:22, 19 lut 2017

Budki lęgowe już zamontowane…teraz czekają na zakwaterowanie

te dwie wiszą na „bluszczowym” murze

kolejne dwie znalazły miejscówkę w żywopłocie i na krzewie różanym

a ostatnia budka wylądowała na drzewie (szkoda, że mnie nie widzieliście jak się gramoliłam na to drzewo)
Radziu2013 19:25, 19 lut 2017

Ale pięknie komponują się z bluszczem
Nikita 19:29, 19 lut 2017

Jak sobie pomyślę, że dziewczyny już grabią, porządkują i przycinają drzewa w swoich ogrodach to aż mega zazdraszczam.
U mnie jeszcze spora pierzynka śniegowa, gdzieniegdzie roztopiony śnieg tworzy ogromne kałuże.

Po dłuuuugiej i mroźnej zimie chodzę po ogrodzie wypatrując oznak wiosny. Szukam, zaglądam, podpatruję, wzdycham, tęsknię za tyci listeczkiem, za tyci kwiatuszkiem…a tu nic nie ma. I już chciałam zrezygnowana odejść…aż tu nagle, co widzę…ciemierniki! Mają piękne pąki kwiatowe !!! Chyba idzie wiosna!!!

jankosia 19:33, 19 lut 2017

Madzia, pliszki to u mnie są i nie wiem gdzie mieszkają ale jest ich sporo. Dzięki Małgosi wiem że to pliszki bo wcześniej myślałam że to ot jakiś tam gatunek jaskółki. Trznadle były dla mnie jakimś tam gatunkiem sikory. To przez Bogdzię się uczę i szukam Ale rudzików ni ma Widziałam u siebie ale nie są częstymi gośćmi i wiesz co? Im bliżej Lodzi tym je częściej widzę. Jakaś niesprawiedliwość.

Fotki z budkami w bluszczu mega klimatyczne. Mega

Na ciacho się nie załapałaś
kitek81 19:41, 19 lut 2017

Teraz tylko czekać na lokatorów ale po takim ogłoszeniu pewnie nie trzeba będzie długo czekać
Pączek ciemiernika daje nadzieję na przyjście wiosny
Margarete 19:56, 19 lut 2017

jankosia napisał(a)
Madzia, pliszki to u mnie są i nie wiem gdzie mieszkają ale jest ich sporo. Dzięki Małgosi wiem że to pliszki bo wcześniej myślałam że to ot jakiś tam gatunek jaskółki. Trznadle były dla mnie jakimś tam gatunkiem sikory. To przez Bogdzię się uczę i szukam Ale rudzików ni ma Widziałam u siebie ale nie są częstymi gośćmi i wiesz co? Im bliżej Lodzi tym je częściej widzę. Jakaś niesprawiedliwość.

Fotki z budkami w bluszczu mega klimatyczne. Mega

Na ciacho się nie załapałaś
l
A ja się załapałam? Byłam tu w nocy jak tylko mnie wywołałaś

U mnie rudziki są od dawna, myślę że mieszkają gdzieś w moim lasku za płotem, bo budkę mam jedną na moim jednym jedynym drzewie ale tam co roku mieszkają sikorki.
jankosia 20:15, 19 lut 2017

Margarete napisał(a)
l
A ja się załapałam? Byłam tu w nocy jak tylko mnie wywołałaś

U mnie rudziki są od dawna, myślę że mieszkają gdzieś w moim lasku za płotem, bo budkę mam jedną na moim jednym jedynym drzewie ale tam co roku mieszkają sikorki.

No widziałam widziałam Zobacz tu: http://ohme.pl/lifestyle/inteligentni-ludzie-klada-sie-spac-pozno-wszedzie-robia-balagan-i-przeklinaja-to-potwierdzone-naukow
Ania Mi to wrzucała jakiś czas temu
Kasya 20:16, 19 lut 2017

no to ja czekam na fotki lokatorow

ciekawe jak moje ciemierniki...nie dojde tam teraz bo bloto po pachy
Margarete 20:16, 19 lut 2017

Fiu fiu....Ciemierniki już tuż tuż....U mnie są pod śniegiem wciąż. Nie widzę, może też są na takim etapie ale nie widać