Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

anna_t 09:34, 11 kwi 2018

Nikita napisał(a)
Potem układanie boazerii, malowanie impregnatem, drobne detale dekoratorskie … i nareszcie jest – mój kibelek po metamorfozie

Pamiętacie moje konstruowane w styczniu/lutym lustrzane okno? Troszkę je „podpicowałam” i teraz wygląda tak…

I moja elektryczna latarenka też idealnie wpasowała się aranżację…jakby wisiała tu od zawsze

I co wy na to ??? Bo ja dumna z siebie jestem jak polska szynka na eksporcie.
Chyba udał mi się kibelkowy design.

Edit:
I jeszcze jedno.
Dziś była u mnie w „szmaragdowym” koleżanka. Uznała, że „nowy” kibelek zasługuje na uroczyste otwarcie! Było więc przecinanie wstęgi i zimne piwko, a po piwku wiadomo - uroczyste sikanie i kupa…śmiechu.

ty tą boazeria tam układałaś?? szok
śliczny kolor po bieleniu wyszedł
Kojak 11:16, 11 kwi 2018

Magda tak przeglądam zdjęcia Twojego kibelka i mam wrażenie, że lusterko w ramie okiennej, lampka ( które robiłaś dużo wcześniej ) były wykonywane pod tą realizację( za dobrze pasują ). Wniosek: z tym remontem nosiłaś się już wcześniej - nie jest to potrzeba chwili?
abiko 11:46, 11 kwi 2018

Oj ja cię, no metamorfoza, której Szelągowska by się nie powstydziła.
nie wspomnę o słowie pisanym, ale to znamy Super
Krys 12:11, 11 kwi 2018

Magda znowu dałaś czadu z metamorfozą,kibelek ekstra, niektórzy tak w domu nie maja
Makusia 13:13, 11 kwi 2018

Zapisy do kibelka
Agata...

No ale kibelkowy design zacny bardzo! (już zresztą mówiłam)
Margarete 17:41, 11 kwi 2018

To ja tu widzę że się kolejka do kibelka ustawia - to ja też skorzystam, przy okazji
Brawo Magda! Brawo ty!
Nikita 00:25, 12 kwi 2018

Urszulla – mega dziękuję

Kasya – już naprawiam błąd…w weekend położę „Express Ilustrowany”, „Na drutach & szydełkiem”, „Świat motocykli” i „Mój piękny ogród”…dla każdego coś miłego...ha ha. Może być ?

Kindzia – obie jesteśmy techniczne…wprost stworzone do takich właśnie drobnych, damskich robótek.

malgorzata_s… - masz rację Gosiu…to nasze forum inspiruje, motywuje i daje większego kopa niż poranna kawa

asiak – ha ha ….hotel*****, dobre! Naturalne drewno, biel, prosto urządzone wnętrze, kontrastujący czarny metal – trochę taki w skandynawskim stylu ten hotel.

AgataP – nawet stary nieużywany kibelek można przearanżować w super składzik narzędziowy. Kilka fajnych półek, kilka uchwytów, jakiś śmieszny motywujący napis na ścianie i gotowe.

Margarete – wiesz przecież Małgoś, że ja lubię takie rękodzieło... a jeśli do tego można się jeszcze pośmiać w miłym towarzystwie to już jest SUPER.
Moje ciemierniki z roku na rok piękniejsze. Przez przypadek, gdy pieliłam to chyba wyrwałam malutkie siewki – szkoda, ale cóż…trudno, będą następne.
Jak pojadę w weekend to znowu zrobię ciemiernikom sesje zdjęciową. Bardzo mnie cieszą.
Nikita 00:28, 12 kwi 2018

anna_t – Aniu, układanie boazerii naprawdę nie jest trudne…tym bardziej, że konstrukcja jest drewniana (otworów pod kołki nie trzeba wiercić). Po za tym teraz są takie specjalne zaczepy dzięki którym w każdej chwili można zdemontować deski i ewentualnie nanieść poprawki.
A kolor to zwykły najzwyklejszy impregnat do drewna w kolorze białym. Jedna warstwa wystarczyła, żeby osiągnąć taki efekt.

Kojak – ha, ha …i tu jesteś w błędzie Tomku. Ja z zawodu jestem Szelągowska. U mnie wszystko musi pasować!
Latarenka już była, więc czarne dodatki kupione „pod” latarenkę (chyba dysponuję, jeszcze paragonem z kwietniową datą - ty niedowiarku). Lustrzane okno miało wisieć zupełnie gdzieś indziej, nawet miesiąc temu otrzymało nowy image w postaci koloru „jasny orzech”, dopiero pod wpływem metamorfozy kibelka zyskało czerń okuć i biel, dopiero co położonej, boazerii (w czasie sesji zdjęciowej było jeszcze mokre). Skrzyneczka będąca półką oraz tabliczka „toaleta” to zupełny spontan – zakupione właśnie dlatego, że idealnie wpasowały się w kolorystykę aranżacji.

abiko – no, Dorocie by się podobały takie klimaty…tylko że ona pomalowałaby kibelek na szaro i na pewno jedną ścianę „tablicówką”….hi hi. A, i Darek-stolarz pewnie by coś fajnego skonstruował.

Krys – „niektórzy tak w domu nie mają” – to samo powiedziała koleżanka, która przybyła na uroczyste oblewanie/sikanie w kibelku.

Makusia

Margarete – dla ciebie Małgoś, mam specjalną wejściówkę…tak po znajomości.
yolka 18:10, 12 kwi 2018

I pomyśleć, że o mało przegapiłabym kibelek, ale stworzyłaś miejsce do siedzenia, tak w nim ładnie, że można nawet dłużej poczytać.
Super Magda, niesamowity wyczyn
Kasya 18:18, 12 kwi 2018

Nikita napisał(a)
.

Kojak – ha, ha …i tu jesteś w błędzie Tomku. Ja z zawodu jestem Szelągowska. U mnie wszystko musi pasować!
Latarenka już była, więc czarne dodatki kupione „pod” latarenkę (chyba dysponuję, jeszcze paragonem z kwietniową datą - ty niedowiarku). Lustrzane okno miało wisieć zupełnie gdzieś indziej, nawet miesiąc temu otrzymało nowy image w postaci koloru „jasny orzech”, dopiero pod wpływem metamorfozy kibelka zyskało czerń okuć i biel, dopiero co położonej, boazerii (w czasie sesji zdjęciowej było jeszcze mokre). Skrzyneczka będąca półką oraz tabliczka „toaleta” to zupełny spontan – zakupione właśnie dlatego, że idealnie wpasowały się w kolorystykę aranżacji.

Kojak chce być Sherlockiem ? ... haha